Pavelpi komentáře u knih
Velmi dobré povídky,jak jsem také od autora očekával.
Je to sice víc na přemýšlení co a jak, ale docela mě to chytlo. Hlavně to, jak hlavní hrdinové mezi těmi různými složitostmi kličkují a ještě stačí ledacos vyřešit.
Ze začátku žádná sláva. Ale potom už to bylo dobré a začalo se mi to líbit. Mnohé věci jsem ani nevěděl. Tak se docela těším na další díl.
Není to můj oblíbený styl a tak jsem měl co dělat,abych to vůbec dočetl.Je to takové hop sem,hop tam.Závěr docela šel,ale za mě také nic moc.Takže dvě hvězdy.
Napsáno dobře,i když se spousta věcí musí brát s rezervou.Nikdo totiž neví za jakým účelem tuto knihu napsala a co tím sledovala.Její pohled na otce mi připadá dost účelový.
Příběh polského autora je hodně zajímavý.Novinář při pátrání po osudech hůlky,kterou si koupil narazí na čtyři vraždy.Příběh je zajímavý až do samotného konce,protože teprve tehdy se dozvíme,jak to vlastně bylo správně.
Pokračování trilogie z Hoštic,je také bezvadné.Naši hrdinové rozvíjí dál svůj příběh.Také tento díl byl velmi úspěšný.Zřejmě proto,že vyprávěl o problémech a životě obyčejných lidí.Je to napsáno tak,že tomu každý rozumí a nemusí přemýšlet,co tím chtěl autor říci a co tím myslel.
Kniha je hezky napsaná a přináší nám osudy malého městečka na Moravě v letech válečných .Podle knihy byl natočený seriál,ale zdaleka nedosáhl úrovně knihy.
Kapitán Exner zase trochu jinak.Vražda narkotizačním nábojem tu u něj ještě nebyla.Tak se rozjíždí pátrání,které vede přes druhou vraždu ke konci.Případ je rozluštěný a vrah dopadený,i když to byl vlastně chudák.
Kniha se mi líbila,popisuje dobře život krále Václava II,který musel jít životem stejně jako jeho předci,i když původně chtěl vládnout úplně jinak.A tak se uzavírá epocha Přemyslovců.Vadí mi jenom závěr se smrtí kronikáře.V Husitské epopeji kronikář na závěr zemřel a zrovna tak u Přemyslovců.Myslím,že to šlo řešit jinak.
Knihu jsem si přečetl,až když jsem viděl seriál.Z mého pohledu je kniha lepší a popisuje i víc situací do hloubky než seriál.
Kniha napsaná o velkém přátelství dvou hochů Pavla a Ludvy.Bohužel ta doba je už asi pryč.Každý má tablet a samozřejmě mobil.Nějaké takové dobrodružství je už vůbec neláká.Spíš se koukat na televizi a nějaké taborničení už není pro ně dneska žádná romantika.Snad se to ale časem zase změní.
Vrátil jsem se po letech k téhle knize a znovu si jí přečetl a znovu mě to bavilo od začátku až do konce.Jsem rád,že takové knihy vůbec ještě existují a můžou rozdávat lidem radost.
Ferda mravenec je oblíbená postava mé vnučky a tak jsme se dali i do téhle knihy.Na mě to udělalo dojem,že autor v tomto případě dost vystřílel prach,ale vnučce se to líbilo a to je pro mne rozhodující
Moc pěkná a čtivá kniha,kde se člověk dozví,jak to chodí u cirkusu.Pokud to porovnám se seriálem,nevím co je lepší.V každém případě si podle mne zaslouží plný počet bodů a čestné místo v knihovně u každého slušného čtenáře.
Knížka,kterou znám od malička.Když mi jí rodiče jako malému četli,moc se mi líbila.Později jsem si jí četl několikrát sám a vždycky to byla paráda.Když byly mé děti malé četl jsem jí svým dětem.Před čtyřmi lety jsem se k ní znovu vrátil a četl jsem jí mé vnučce,která měla období,že jí zbožňovala.Dneska už jí odložila asi pod vlivem všelijakých tzv.dětských pohádek,které jí učí v televizi,jak dělat různé neplechy,křičet a mlátit se.Přesto doufám,že se k ní ještě vrátí a bude jí třeba číst svým dětem pokud se ještě bude číst a budou normální knihy,ne eletronické.Proto ty knihy mám pořád doma,protože tomu věřím.
I když nejsem moc velkým vyznavačem tohoto stylu,musím říci,že se mi kniha líbila.Hlavně první a třetí část.Druhá část mi připadá moc filosofická a rozvláčná.Přesto ale hodnotím plným počtem bodů.
Poprvé jsem se s tímto románem setkal,když šel jako seriál v televizi někdy v začátku 60.let.Pamatuji se,že celý národ byl v napětí,kdo je vrah.Fakt je ten,že až do posledního dílu to nikdo neuhodl.Kniha u nás vyšla později.Při jejím čtení,jsem si uvědomil,že je to ještě lepší než v televizi.Od té doby jsem jí četl několikrát a nijak to neubralo jejímu kouzlu a napětí.
Perfektní práce Stanislava Motla odhaluje archivní dokumenty,které konfrontuje s autentickými vzpomínkami.Myslím,že zaslouží nejvyšší ocenění