Pavlína2019 Pavlína2019 komentáře u knih

Temné dědictví Temné dědictví Andy Maslen

Bohužel jsem šlápla vedle. Thriller ani náhodou, normální detektivka. Od půlky jsem do konce přeskákala, trápila jsem se a prostě mě to nebavilo.
Samé vyšetřování a děj pro mě nezáživný a nezajímavý.
Ale pro milovníky detektivek může být kniha fajn.

21.10.2024 1 z 5

Zbytečná oběť Zbytečná oběť D. M. Pulley

Paráda! Úžasná kniha, hrozně moc jsem si ji užila. Autorka píše ohromně dobře. Jako její ostatní knihy, i tahle byla perfektní.
Pokud někdo hodnotí špatně, ihned bych mu dala palec dolů, kdyby to šlo. :-) Ale každý má svůj názor.
V každém případě – nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Navíc - v podstatě jako bych četla knihy dvě – dva příběhy z minulosti a současnější doby a pak se vše spojí – no prostě paráda, jsem opravdu nadšená.
Rozhodně všem doporučuji!

18.10.2024 5 z 5

Chiméra Chiméra Loreth Anne White

Tak tohle se mi opravdu líbilo! Jako všechny knihy této autorky. Ohromně napínavé, člověk pořád neví, na čem je. Autorka píše moc zajímavě a krásně. Zbytečné něco dodávat. Pokud chcete napínavou a nápaditou knihu, je to právě tato. Rozhodně všem doporučuji.

17.10.2024 5 z 5

Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Opět mě autor rozbrečel na konci, jak to dělá?
Prostě píše výborně. Jsem ráda, že jsem před touto knihou přečetla Ursulinu, lépe to navazovalo.
Opravdu mistrně popsané prostředí, postavy, děj - výborný. Nečekané zvraty jako bonus. Vše jde do hloubky. Tohle se opravdu povedlo. Rozhodně doporučuji!

12.10.2024 5 z 5

Ursulina Ursulina Brian Freeman

Hodně zvláštně napsaná kniha.
Myslím způsob. A to ten, že ho hrdinka někomu vypráví.
Domnívala jsem se, že pro mě námět - příšera - nebude to pravé, navíc když je to spíš detektivka než thriller, aspoň mi to připadá.
Ale říkala jsem si, že s chutí zjistím, jak to s ní vlastně je.
Nejspíš mě kniha chytla opravdu hodně tak v půlce, druhá půlka mě bavila o mnoho více a když už jsem věděla, jak to je, řekla jsem si ano, opravdu zajímavý příběh.
Ovšem nevěděla jsem, že úplný závěr a možná poslední slovo knihy mě dovedou až k slzám.
Takže napínavé, zajímavé a dokonce i dojemné.
Nemohu jinak než doporučit.
A přečtu si i druhý díl.

09.10.2024 5 z 5

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

No, tak to teda byl příběh!
Hlavně který vypadá nějak a je vlastně naprosto jiný.
Někdo ze čtenářů zde kritizuje hodně. Já si nepřidávám.
Mě kniha bavila, četla se mi ohromně, na jeden zátah. Hrozně dobře napsané, poutavé a zajímavé. Velmi překvapivé a nic není tak, jak se zdá. Pokud navíc podle skutečných událostí, pane jo, tak to je teda síla. Víc prozrazovat nebudu, zato v každém případě doporučuji.

07.10.2024 5 z 5

Než jsem zemřela Než jsem zemřela S.K. Tremayne (p)

Rozhodně plný počet. Má první kniha od tohoto autora se mi příliš nelíbila.
Tato ovšem ano - sice v syrovém, nevlídném a pro mě nepřitažlivém prostředí anglické krajiny. Kde bych se nechtěla octnout ani náhodou. Ta právě doplňuje tento příběh a dodává mu až hororový nádech. Děj je ohromně napínavý, skutečně do konce čtenář netuší, jak to vlastně bylo, což je super. Zajímavé, čtivé, dojemné.
Zkraje jsem si dokonce říkala, zda se neukáže plytký závěr po tak dlouhém napínání - ale určitě ne. I konec je ohromně nápaditý a temný, stejně jako celá kniha.
Tato se autorovi povedla a těším se nyní na jeho další.
A rozhodně doporučuji.

05.10.2024 5 z 5

Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

Pane jo, krásná kniha! Nechápu, jak se někomu nemůže líbit. Její poslední slova – ta mě až dojala k slzám. Milé zakončení příběhu. Obecně jsem si čtení velice dobře užila, těšila jsem se vždy na další a vychutnala jsem si každé slovo knihy. Co někomu nemusí sedět, druhý vyhledává – moc se mi líbily příběhy všech rodin, které se v knize objevily a nadchlo mě, že jsou takto napřeskáčku. Pěkně postupně a pěkně do minulosti. Každý jiný, každý jinak smutný. Ale rozhodně každý příběh byl moc zajímavý. Navíc mám příběhy domů ráda. Když jsou starší a starodávnější, většinou skrývají různá tajemství. Celkově to dělá knihu zvláštní, tajemnou, dojemnou, prostě nemohu jinak než doporučit! A těším se na autorčiny další knihy.

03.10.2024 5 z 5

Co viděli sousedi Co viděli sousedi Melissa Adelman

Super, dávám plný počet bodů, kniha se mi četla moc dobře a vždy jsem se na ni těšila. Opravdu mě to bavilo. Sice je pravda, jak možná píšou jiní – že hlavní hrdinka není sympatická – ano, nesympatičtí jsou naprosto všichni, ale na tom absolutně nezáleží. Trošičku jsem se ztrácela v jménech, ale to je taky podružné. Jak říkám kniha a příběh mě bavil, konec je překvapivý a já všem doporučuji.

30.09.2024 5 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Právě jsem dočetla moc pěknou knížku – Zmizelá apatykářka a po ní tohle…. Jako vážně? Obálka mě navnadila, knihy tohoto typu mám ráda. Ale pořád mi to přišlo jako páté přes deváté, ztrácela jsem se a něco mi na knize nesedělo. Někteří čtenáři také psali, že je to trošku zmatek. Možná opravdu špatný překlad? Nicméně začátek a konec, a s prostředkem se zdržovat nebudu. Bohužel mi to za to nestojí. Asi podle vkusu. Ale mám přečteno opravdu spoustu knih a tuto doporučit nemohu.

28.09.2024 1 z 5

Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Krásná obálka a krásná a zajímavá kniha. Velice mě zaujal příběh z minulosti i současnosti, tohle prolínání mám velmi ráda. Přečetla jsem ji jedním dechem, úplně jsem se viděla a chtěla bych být přímo na místě při zkoumání staré apatyky. A rozhodně všem doporučuji.

27.09.2024 5 z 5

Smrtící hry Smrtící hry Steve Robinson

Tak tato kniha mi z celé série asi sedla nejvíc, jsem opravdu moc spokojená, přečetla jsem ji jedním dechem. Velice dobře vymyšlené, propracované, napsané na jedničku. Hodně zajímavých zvratů, nejspíš od autora nejdramatičtější kniha. Rozhodně doporučuji!

26.09.2024 5 z 5

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Na konci knihy jsem se domnívala, že hodnocení zvednu.
Až ten konec byl pro mě trochu zajímavý, dějová linie s Alex knihu trochu oživila, jinak mě zápletka příliš nezaujala.
Možná jsem od ní čekala trochu víc, také už nejspíš nejsem objektivní, protože mě detektivky přestávají bavit – takovéto “Tak jo, vážení a jdeme na to mě jde celkem na nervy.
Nicméně pro milovníky detektivek a vyšetřování – určitě dobrá kniha.

23.09.2024 2 z 5

Dům hlasů Dům hlasů Donato Carrisi

Tak to byla jízda! Mám dalšího oblíbeného autora, píše famózně. Těch zvratů, kombinací, inteligentní zápletky, prostě paráda! Rozhodně doporučuji!!

19.09.2024 5 z 5

Dětská hra Dětská hra Clare Boyd

Mě se kniha velmi líbila - je vidět, jak musí každému to pravé sednout - jeden napíše nuda.... Prostě čtete o prakticky běžné rodině a o tom, co se v ní může stát. Pěkně napsané, zajímavé, čtivé, dojemné, ale i poučné. Pro mě jako maminku 14-leté dcery dost zásadní téma. Určitě doporučuji.

18.09.2024 5 z 5

Jeho poslední slova Jeho poslední slova Laura Dave

To jako bestseller? To snad ne - název napovídá červenou knihovnu, děj opravdu nic moc, vůbec mě nezaujal, skutečně zdlouhavé, nezáživné.
Ze začátku jsem byla zvědavá, co se z toho vyvine, ale bohužel… četla jsem o mnoho lepší knihy.
Za mě rozhodně ne.

13.09.2024 1 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Opravdu nic moc zajímavého, opakování stále dokola, děj takový na pytel.
V momentu, kdy by mohlo jít o něco zajímavého, byl konec.
Jakýsi nepropracovaný, uspěchaný náznak.
Tentokrát mě kniha příliš nezaujala.

12.09.2024 2 z 5

On On Clare Empson

Takže zaprvé, určitě ne thriller, spíš tragický román.
Zadruhé určitě hodně dlouhá kniha.
Asi v půlce jsem si říkala, že se to trošku pořád motá dokola a kniha by mohla být kratší.
Jenže mám ráda střídání časů děje a vypravěčů.
A jak kniha pokračovala, nějak mi docházelo, že mi ani nevadí, že se děj popisuje trošku dokola, ale že tím to všechno nějak zapadá dohromady. A rozhodně je těžké takovouto poměrně citově komplikovanou knihu napsat.
Takové nějaké zdůraznění toho, nač autorka ukazuje, té velké lásky a vášně, která je podstatou vyprávění.
Musím říct, že na konci mi ukápla slza.
Prostě je to velice smutné čtení. Samozřejmě i dost neuvěřitelné, když uvážíme, jak dlouho oba milence jejich zármutek ovlivňoval. Prostě taková velká, romantická bolest.
Kniha je plná pečlivých popisů velké lásky a vášně.
Velkého majetku rozmařilých mladých lidí. Prostě má takové téma, tak to je. Ale samozřejmě citlivé povahy osloví. Prostě velká láska.
Já knihu doporučuji.

10.09.2024 5 z 5

Přes její mrtvolu Přes její mrtvolu Susan Walter

Paráda, bezva, skvělé! Ohromně jsem se bavila. Na každé čtení jsem se velice těšila. Prostě kniha podle mého gusta. Stejně jako autorčina první, výborně se mi četla. Prostě nemám co dodat. Velice dobře píše, popisuje okolí i osoby, samozřejmě i děj. Netrpělivě budu čekat další. A rozhodně všem doporučuji!

08.09.2024 5 z 5

Dcera Dcera Jane Shemilt

Musím říct, že jsem ráda, že mám dočteno. Ne proto, že by byla kniha špatná nebo se špatně četla. Ale proto, že mě jako matce čtrnáctileté dcery z ní, i během jejího čtení, zůstala velmi hořká pachuť. Působila na mě velmi depresivně a smutně. Chápu, o co v knize šlo, co měla říct – ačkoli se domnívám, že je k rodičům příliš krutá, mnoho lidí pracuje…. Ale takovýto konec si určitě nezaslouží. Prostě příběh podaný zajímavým způsobem. Ale jak říkám, mám divný pocit kolem žaludku a jsem ráda, že už je dočteno.

06.09.2024 3 z 5