Pavlína2019 komentáře u knih
Já jsem moc spokojená. Kniha se mi moc líbila, těšila jsem se na ni, četla se mi velice dobře a nejen že je napínavá, řekla bych, že je i dost hrůzostrašná.
Určitě víc než kterékoli duchařské příběhy, které mě prakticky neberou.
Zkrátka dobrý příběh, dobře napsaný, poutavý a originální.
Já rozhodně doporučuji.
Mě se kniha velice líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah.
Líbilo se mi, že je ohromně napínavá, někdy až skutečně dost, velmi mě zajímalo, jak vše dopadne a co se z dané situace vyvine.
Ovšem v každém případě – hned několik dějových linek i vlastní téma je velice smutné a deprimující. Na druhou stranu i informující.
No a na konci mě čekalo pravdu hned několik překvapení a rozuzlení, která jsem nečekala.
Já určitě doporučuji!
Hotovo! Za den dočteno.
A musím říct, že mi kniha bezvadně sedla, ohromně jsem se pobavila.
V prvních momentech, jsem se ohromně nasmála – autorka používala velice vtipné formulace – doma se mě ptali, co se tak směješ a já, že čtu thriller. :-)
Moc se mi líbí, jak autorka píše. Na druhou stranu je skutečně pravda, co je psáno v komentářích níže.
Opravdu o tom všem kniha skutečně je.
Samotný příběh není rozhodně nijak smíchu, životy obou sourozenců i ostatních členů rodiny jsou skutečně neveselé a katastrofální.
Zhruba poslední třetina knihy je vesměs nejhorší, popisuje opravdu nehezké věci a odhaluje celkovou psychiku a sociopatii obou sourozenců.
Ohromně se mi líbil náhled do minulosti, kde byl popsán jejich život a dětství.
A ve velké většině se kniha věnuje i životu a myšlenkám Marion. A ten je skutečně k pláči.
No a závěr mě trošku překvapil, ale právě takové zakončení se mi zamlouvá.
Takže celkové hodnocení – rozhodně ano, typ knihy, v podstatě vyprávění se mi moc líbil, nemám ráda dalekosáhlá vyšetřování, tudíž ani detektivky. Takže rozhodně ano, doporučuji tuto poměrně tenkou knihu, ráda bych četla ještě dále….
Sami můžete posoudit….
Vynikající čtení!
Po nějaké době kniha, která splnila slíbené z obálky - že se nedá přestat číst.
Moc mě to bavilo!
Za mě vůbec ne.
Nezáživné, překombinované, mnoho postav s blbými jmény.
Spíš než thriller to je detektivka a spousta rozhovorů a vyšetřování, což mě vůbec nebaví.
Přeskákáno velmi rychle na konec a pryč.
Nejspíš asi jdu proti proudu, ale od půlky jsem se těšila, až budu mít hotovo.
Možná kdyby byla kniha poloviční. Jenže takhle se děj hrozně táhl, množství postav… a musím uznat, že myšlenka a námět - taky opravdu nic zvláštního.
Takže bohužel.
Bohužel tato kniha mě nijak zvlášť moc neoslovila. Je první od této autorky, další asi vynechám.
Úplně nejlépe mi nesedí styl, který píše.
Zápletka také nic moc, celkem dost postav.
Asi to pro mě nebylo úplně to pravé. Ne že by byla kniha úplně špatná, ale pro mě zřejmě nic extra.
Budu hodnotit ihned. Pro jistotu, protože za chvíli bych už vůbec nevěděla, o čem kniha byla.
Snad všechny komentáře níže jsou pravdivé.
Ale pozor – autor píše opravdu velmi dobře.
Jenže já už jsem měla velký problém s tím, že jsem se opravdu ztrácela.
Ohromně, ohromně a ohromně komplikované a překombinované, tolik zápletek, které se musí složit dohromady – to už je na mě opravdu moc.
Budete muset posoudit sami.
Říkala jsem si, že možná na základě komentářů knihu odložím.
Ale začetla jsem se a udělala jsem dobře - bavila mě, těšila jsem se na čtení, které rychle plynulo, ačkoli je kniha dost obsáhlá.
Mohla by být snad kratší, pasáží ze studentského života, je možná moc.
Ale autorka chtěla přesně popsat povahy hlavních hrdinů v určitých situacích, takže ji na druhou stranu chápu.
Navíc se děj odehrává dokonce ve třech časových rovinách.
Autory vždy obdivuji, psát takovouto knihu musí být ještě složitější...
No a konec byl pro mě rozhodně překvapením - z několika úhlů velkým a také samozřejmě neradostným.
Myslím, že knihu mohu rozhodně doporučit.
Naprosto perfektní thriller a dost napínavá záležitost!
Chápu, že každý má jiný vkus, ale jak někdo může napsat takový debilní komentář, viz. kousíček níže, to nechápu.
Určitě namáhavé téma, ale ohromně zajímavé, kniha je plná zvratů a napětí, ztrát, ale i vítězství.
Vše do sebe krásně zapadá a nakonec se propojí.
Velmi příjemně a citlivě podáno. Vhled nejen do života modelingu.
Autorka píše velmi pěkně, její Chlapec mezi dveřmi se mi také velice líbil.
Jsem ohromně spokojená a čtení jsem si výborně užila.
Rozhodně všem doporučuji!
Kniha se mi četla dobře, ale více hvězdiček asi dát nemohu. V každém případě jsem takovouto podobnou knihu snad ještě ani nečetla, už vůbec ne z tohoto prostředí.
Zvláštní jména, zvláštní, smutné příběhy.
Ale rozhodně je nápaditý způsob, jak je kniha sestavená, do měsíců v kterých jsou jednotlivé příběhy vyprávěný.
Některé se sice do konečného příběhu spojí a napojí, některé bohužel ne, ale uvažovala jsem o nich, upoutaly mě.
Není to až tak špatné čtení. Celkem jsem se na knihu vždy těšila. Posuďte sami.
Rozhodně dobře napsaná kniha. Téma únosu dítěte - takovýchto příběhů jsem četla již víc.
Moc se mi do něj nechtělo, ale rozhodně jsem chtěla dát šanci a zjistit, jestli mě závěr něčím překvapí.
Ze začátku jsem se nemohla moc začíst.
Autorka píše občas někdy až rozvětvené básnicky a našla jsem několik zvláštních či pro mě nepříjemných slov, ale to je pouze můj dojem.
V každém případě – velice zajímavý příběh, který obzvlášť na konci dost překvapí.
Takže ano, liší se od ostatních, nebylo to zbytečné čtení. Samozřejmě smutné a depresivní téma.
Myslím, že mohu doporučit.
Prostě pořádně depresivní a studená kniha.
Což jsem čekala už podle obrázku. Všechny postavy naprosto příšerné a labilní.
Nicméně kniha se mi četla velmi dobře, těšila jsem se na další čtení a byla jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne, ačkoli jsem tušila, že to nebude žádný happyend. Depresivní, klaustrofobní, kolikrát i strašidelné.
Ale celkově mě kniha bavila.
Měla jsem štěstí, i v mé předešlé čtené knize, činili hlavní hrdinové rozhodnutí, která byla naprosto debilní – minule se odstěhovali na ostrov bez jakéhokoli spojení a nyní je to zase tohleto místo. K neuvěření, co někoho může napadnout. :-(
Kniha není špatná, posuďte sami.
Tato kniha mi připadá jako pohádka, trošku strašidelnější pohádka, na konci s menším překvapením.
Ve čtení autorčiných knih pokračuji, řekla bych, spíš z určité tradice.
Duchařské knihy vůbec nevyhledávám, ale právě ona je píše, myslím, ohromně.
Nicméně její Černou zimou jsem byla fakticky nadšená! Pro milovníky tohoto žánru ale určitě super.
Dočteno – tak k hodnocení.
V prvé řadě chci poznamenat to, že je kniha napsána příjemně, poutavě a zajímavě.
Chápu, že byla autorka svým životem na jachtě zasažena a chtěla ho promítnout i do svého thrilleru.
Jako úplný thriller mi kniha nepřijde – spíš jako nápadité vyprávění o moři, tropech a lodích. Až v závěru se dočkáme většího napětí. takže ano, kniha je napsaná pěkně a příznivcům přírody a dobrodružství ji doporučuji.
Jen na závěr se chci vyjádřit – tak extrémně nesmyslné a dětinské rozhodnutí, ke kterému se romanticky odhodlali dva čerství manželé + ještě dalších pár, to je naprosto k nevíře. Je to až úsměvné.
Možná aspoň minimálně kdyby bylo na ostrově spojení, dalo by se, takhle je to sebevražda.
Ale to je jen dovětek, chápu, že je to jen kniha.
:-)
Kniha se mi četla velice dobře, je napsaná a děj vystavěn ohromně chytře a napínavé, vždy jsem se na ni těšila.
Je pravda, že sci-fi zápletku jsem nečekala ani omylem, trochu mě překvapila, ale nijak zásadně mi nevadila, ačkoli je nevyhledávám. Na druhou stranu, vše bylo tak zvláštní, že jsem si říkala, jak z toho autor vybruslí – a právě sci-fi se dobře hodilo.
Ano, kniha mě bavila, přečtěte si ji a udělejte si názor sami.
S popisem nejlepší autor thrilleru současnosti, bohužel, nemohu souhlasit.
Knihu jsem zhruba po čtvrtině odložila, neslané nemastné, kostrbatě napsané, nezáživné, nezajímavé, ten udělal tamto a tamta střelila tam tu. :-(
Koukla jsem na konec, někteří čtenáři psali, že se to tam rozjede a zlepší, ale pořád stejné.
Opravdu ne, tento styl psaní se mi nelíbil, nemohu doporučit.
Tak tohle byla naprostá špička!
Kniha se čte sama, krátké kapitoly mám moc ráda.
Škoda, že zatím není dostupná ještě další autorova kniha.
Něco tak bezvadně promyšleného, napínavého, překvapivého – prostě bomba. Jsem nadšená.
Je to složitá a poměrně komplikovaná kniha, je zbytečné psát něco konkrétního k ději.
V každém případě si ji musíte přečíst sami.
Rozhodně doporučuji!
Taková pohádka. Bohužel téma spiritismu mě opravdu nijak nezajímá, navíc lesbická láska taky není úplně téma pro mě. Jak říkám, pohádkový příběh s vraždami. Druhá část knihy byla zajímavější, to jak to vlastně bylo. Bod přičítám za vysvětlivky na konci knihy, ty byly poučné. Jinak nemohu s čistým svědomím doporučit. Nicméně - autorčina Zmizelá apatykářka - ta byla pro mě lahůdka...
Jako minulá kniha, kterou jsem od této šikovné autorky četla - i tato byla vynikající. Píše opravdu skvěle - poutavě, zajímavě, nápaditě.
Přidávám se ale k ostatním čtenářům - téma to bylo smutné, zasáhne asi každého a asi všichni jsem doufali a čekali jiný konec.
Vše není ale podle našich očekávání.
Kniha, jejíž téma jsem již samozřejmě četla, mi ale dala i něco dalšího a překvapila.
No a přečíst se dala pouze na jeden zátah, nedá se nic dělat.
Rozhodně doporučuji.