Pavlína2019 Online Pavlína2019 komentáře u knih

Vražedné znamení Vražedné znamení Andreas Gruber

Vzhledem k pozitivním komentářům bych asi už ani nic psát nemusela. Ale přidám se – protože tato kniha je jednoduše bomba!
Co se dá jiného od tohoto autora čekat.
Ovšem tentokrát je to teda opravdu něco.
Dobře, pokud jde o nápad a myšlenku, to by ještě šlo vymyslet. Ačkoli rozhodně ne každý.
Ale zpracovat vše do tak skvělé knihy na papír, tak to už musí být ohromná dřina. Proboha, jak dlouho to psal?
Přečetla jsem toho opravdu spousty ale například konkrétně druhý způsob provedení vraždy, tak to je skutečně děs.
Zbytečné něco dál dodávat, to si každý musí prostě přečíst.
A kdyby už mě tolik nebolely oči, to bych jipřečetla na jedenkrát. Prostě bomba s ohromným a nesnesitelným Maartenem S. Sneijderem a jeho super týmem. Opravdu je můj oblíbenec.
Takže rozhodně doporučuji!
PS: To si teda dal, jak chce překonat sám sebe v dalším psaní, když napsal takovouhle knihu? :-)

02.02.2025 5 z 5

Šťastní a mrtví Šťastní a mrtví Mark Edwards

Skutečně perfektně napsaná kniha. Žádné překvapení, tento autor píše skutečně výborně. Napínavé jako hrom, žádná hluchá místa a žádní trapní detektivové, jak jsem občas v knihách našla.
Člověk absolutně nepřijde na to, jak to je a pokud si to myslí, je to skutečně jinak. :-)
Mohu napsat opravdu jenom samou chválu, musíte si tento thriller přečíst.
Ale je pravda, že bylo tak komplikované, že brzy nebudu vědět, o čem kniha byla.
Vůbec ale nevadí. Hlavně že jsem si to užila.
Tak ohromně dobře propracovanou zápletku, to se prostě musí umět.
Jen do toho!

30.01.2025 5 z 5

Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

Jednoznačně plný počet. Líbí se mi, jak autorka píše - čtivě a nápaditě.
Zde jsem měla při čtení osudů hlavní hrdinky, ale zároveň i dopisů, kterými jsou kapitoly střídány - často slzy v očích.
Obojí je totiž náročné číst.
A zároveň velmi zajímavé, nemohla jsem toho nechat.
No a nakonec se dočkáme nečekaného překvapení.
Takže ano - rozhodně doporučuji!

27.01.2025 5 z 5

Dům u jezera Dům u jezera Nuala Ellwood

A já hodnotím jednoznačně pozitivně! Super kniha, skvěle napsaná, moc mě bavila.
Krátké, napínavé kapitoly, děj, který má spád.
A navíc dvě dějové linky, které se pak spojí, to mám ráda!
Rovněž čtu ráda životní příběhy “zvláštních lidí, což zde kniha rozhodně splňuje.
Musím uznat, snad všichni hrdinové mají větší či menší psychické problémy.
A také zde čtenář nahlédne do spisovatelčiných zkušeností s válečnou zónou.
Jak říkám - jsem ráda, že jsem přečetla i druhou autorčinu knihu, rozhodně doporučuji, píše zajímavě!

25.01.2025 5 z 5

Tvář mojí dcery Tvář mojí dcery Kathryn Croft

Rozhodně doporučuji!

22.01.2025 5 z 5

Varování Varování Kathryn Croft

Super, já jsem velmi spokojená.
Ať si každý říká, co chce, pro mě je kniha pecka, nemohla jsem se odtrhnout, krátké kapitoly, které mají spád a velmi zajímavý děj.
No a rozuzlení – tak takové jsem skutečně nečekala ani náhodou.
V každém případě doporučuji!

22.01.2025 5 z 5

Kdo se ztratí v lese Kdo se ztratí v lese Liz Moore

Skutečně tlustý, propracovaný a obšírný román - úplně něco jiného, než jsem čekala.
Záhadu ztraceného dítěte ano, ne však skutečnou rodinnou ságu s tajemstvími a opravdu nápaditým označením časově posloupnosti - to jsem ještě neviděla.
Zajímavé, komplikované… doporučuji.

20.01.2025 4.5 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Ohromně jsem se na pokračování těšila!
Autorku i styl jejího psaní mám moc ráda.
Kniha se mi četla dobře, je zajímavá, bavila mě. Mrzelo mě, že je poměrně tenká, ale stačilo to.
Půl hvězdičky ubírám z důvodu toho, že je velice prvoplánová.
Já, která nikdy zpravidla netuším jak to vlastně je, i mě bylo jasné, o co zde kráčí.
Závěr poněkud překvapil, ale ne příliš.
I tak doporučuji a těším se na další díl.

18.01.2025 4.5 z 5

Dům stínů Dům stínů Pamela Hartshorne

K této knize jsem se dostala díky autorčině knize Prokletá minulost, kterou doporučuji!
Nejsou to knihy, které bych normálně četla.
Obě jsou ale skvělé!
Zde jsem už od půlky nemohla vydržet napětím, jak to vlastně všechno je. Ačkoli jsem tušila. Takže vlastně taková pohádka, s tajemnem, romantikou a prolínáním současnosti s velmi a velmi vzdálenou minulostí.
Moc pěkné čtení, doporučuji!

14.01.2025 5 z 5

Léčebna Léčebna Helen Fields

Hned na začátek - lákají mě knihy s názvy Pokojská, Služebná, Ostrov… :-)
takže tato byla jasná volba.
Uf, po trápení dočteno.
Kniha by mohla být poloviční. Banální a plytké odstavce, kterých je tu plno.
Hvězdičky jsou za zajímavý námět.
Zpracování se mi nelíbilo. Utahaný, vleklý děj.
Nejhorší na všem - neschopná psycholožka, kterou obalamutí téměř každý, sama by potřebovala pořádnou léčbu, nesnese vůbec nic, po pár větách rozhovoru s vrahem potřebuje jít na velmi dlouhou procházku – nicméně na konci naprosto vše vyřeší a zachrání ve stylu James Bond. Úplná krize, jak přemůže nepřítele u spalovací pece. To už je opravdu k smíchu.
Takže knihy s touto hrdinkou, která mi šla neskutečně na nervy, rozhodně číst nebudu.
Chápu, že zde jdu totálně proti všem, ale mě tohle prostě nestačí. Jsem zklamaná.

11.01.2025 2 z 5

Prokletá minulost Prokletá minulost Pamela Hartshorne

Výborná kniha, skvěle napsaná s velmi poutavým dějem.
Opravdu dávná doba a dneska už asi nepředstavitelný život.
Líbilo se mi o tom všem číst, děj mě připoutal a pohltil.
I když bylo zcela jasné, že vše dobře nedopadne.
Z konce mi je samozřejmě smutno.
Ale rozhodně doporučuji přečíst si tento syrový a přitažlivý příběh.

05.01.2025 5 z 5

Noční návštěva Noční návštěva Carol Goodman

Zuzana2599 zde vše shrnula asi nejlépe. Za mě – celkem spokojenost, kniha se čte dobře, není příliš obsáhlá, místy strašidelná a hlavně je pravdou, že snad každý z uvedených hrdinů má víceméně totožné problémy nebo rozhodně problémy má. Jsem ráda, že se autorka neuchýlila k prvoplánovému klišé závěru, ale nakonec zvolila jiný. Mohu celkem v klidu doporučit.

04.01.2025 4 z 5

Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Takže – dočteno.
Vlastně jsem se ke knize dostala náhodou, nevybrala jsem ji cíleně. To zaprvé, ale jiná před vánoci nebyla, takže jsem byla ráda, že mě zaujala.
Ovšem ke konci už jsem měla vážné obavy, jak dopadne.

V každém případě pro mě jako maminku 14-ti leté dcery bylo čtení velice nepříjemné.
Dost jsem o knize přemýšlela a dokonce v určitých momentech se mi nahodile připomínala a uvažovala jsem o ní. Nepříjemné.

Zřejmě si tady o knize myslíme prakticky všichni totéž.
Vyjímečně jsem měla chuť přečíst si hodně komentářů. Takže se asi shodujeme na všem stejně.

Co si o tom všem myslet?
1. Dívka – vlastně dítě – chápu, že byla okouzlená zájmem, něco v tom smyslu.
Nicméně zbytek by rozhodně v tom věku prožívat neměla. Jednoznačně je psáno, jak se jí určité věci hnusí.
2. Muž – v každém případě pedofil. Bez komentáře.
Tak nechutný věkový rozdíl.

A souhlasím, nepřesnosti uvedené ve věku obou byly zbytečné, neměly by v knize být.

Takže závěr – je mi z knihy smutno, je to prostě špatné, špatné…

31.12.2024 5 z 5

Osmý smrtelný hřích Osmý smrtelný hřích Rebecka Edgren Aldén

No, dočteno.
Když začnu od úplného konce – tak ten mě fakt překvapil. Nic jiného se nedá dodat.
V případě takového rozhodnutí už by byla hlavní hrdinka asi totální sebestředné mešuge.
Celkově se mi kniha četla poměrně dobře, sice už mi připadalo, že se autorka párkrát opakuje.
Zároveň také námět a zmiňované sociální sítě, které mi nejsou příliš sympatické, můj zájem o děj moc nepodpořily.
Ke konci vše gradovalo a člověk si myslel, že ví, kdo je tím padouchem.
No ale jak říkám, závěr je takový podivný.
Takže asi takový průměr, nic úchvatného.

26.12.2024 3 z 5

Nejlepší kamarádky Nejlepší kamarádky Emily Edwards

To jsem zase sáhla vedle. Do čtení jsem se musela nutit s tím, že už jen zjistím, jak to dopadne. Nesympatičtí hrdinové a točení stále dokola a dokola pořád jenom o očkování a na konci člověk zjistí, že šlo prakticky o pendrek. Chyba a určitě nedoporučuji.

22.12.2024 1 z 5

Nová holka Nová holka Ingrid Alexandra

Opravdu bohužel příšerná kniha. V první čtvrtině už mi bylo divné, že se na čtení vůbec netěším, což nemívám.
Strašně mi šlo na nervy to věčné chlastání, zvracení a opakování slov “nebo tak něco.
Přečteno do půlky a odloženo, na tohle nemám čas. Zmatené, špatně se to četlo, bez nápadu…
Opravdu nedoporučuji.

20.12.2024

Pronásledovaní Pronásledovaní Mark Edwards

Já jsem moc spokojená. Kniha se mi moc líbila, těšila jsem se na ni, četla se mi velice dobře a nejen že je napínavá, řekla bych, že je i dost hrůzostrašná.
Určitě víc než kterékoli duchařské příběhy, které mě prakticky neberou.
Zkrátka dobrý příběh, dobře napsaný, poutavý a originální.
Já rozhodně doporučuji.

18.12.2024 5 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Mě se kniha velice líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah.
Líbilo se mi, že je ohromně napínavá, někdy až skutečně dost, velmi mě zajímalo, jak vše dopadne a co se z dané situace vyvine.
Ovšem v každém případě – hned několik dějových linek i vlastní téma je velice smutné a deprimující. Na druhou stranu i informující.
No a na konci mě čekalo pravdu hned několik překvapení a rozuzlení, která jsem nečekala.
Já určitě doporučuji!

13.12.2024 5 z 5

Nikomu by neublížil Nikomu by neublížil Catherine Burns

Hotovo! Za den dočteno.
A musím říct, že mi kniha bezvadně sedla, ohromně jsem se pobavila.
V prvních momentech, jsem se ohromně nasmála – autorka používala velice vtipné formulace – doma se mě ptali, co se tak směješ a já, že čtu thriller. :-)
Moc se mi líbí, jak autorka píše. Na druhou stranu je skutečně pravda, co je psáno v komentářích níže.
Opravdu o tom všem kniha skutečně je.
Samotný příběh není rozhodně nijak smíchu, životy obou sourozenců i ostatních členů rodiny jsou skutečně neveselé a katastrofální.
Zhruba poslední třetina knihy je vesměs nejhorší, popisuje opravdu nehezké věci a odhaluje celkovou psychiku a sociopatii obou sourozenců.
Ohromně se mi líbil náhled do minulosti, kde byl popsán jejich život a dětství.
A ve velké většině se kniha věnuje i životu a myšlenkám Marion. A ten je skutečně k pláči.
No a závěr mě trošku překvapil, ale právě takové zakončení se mi zamlouvá.
Takže celkové hodnocení – rozhodně ano, typ knihy, v podstatě vyprávění se mi moc líbil, nemám ráda dalekosáhlá vyšetřování, tudíž ani detektivky. Takže rozhodně ano, doporučuji tuto poměrně tenkou knihu, ráda bych četla ještě dále….
Sami můžete posoudit….

11.12.2024 5 z 5

Tajemství krve Tajemství krve J. T. Ellison

Vynikající čtení!
Po nějaké době kniha, která splnila slíbené z obálky - že se nedá přestat číst.
Moc mě to bavilo!

06.12.2024 5 z 5