Pavlína2019 Pavlína2019 komentáře u knih

Psycho: Sanatorium Psycho: Sanatorium Chet Williamson

Kniha se mi líbila. Četla se mi dobře, zajímalo mě, co se bude dít dál a závěr je taky nápaditý. Jsem spokojená a doporučuji.

02.09.2024 4 z 5

Mrazení Mrazení Sharon J. Bolton

Vida, jak se i přes vysoké hodnocení někdy může kniha ne až tak příliš trefit do mého vkusu. Ačkoli mám autorku moc ráda. Zde mě vyloženě nebavily kapitoly o vyšetřování – opravdu už na detektivky nejsem, takže jsem je ke konci jen prolítla očima a nečetla. Více mě zajímalo to, co se dělo před třemi lety. A v nedávné době. Rovněž již méně to, co se dělo v autě s Olive po bouračce. Neustále samé lesbické vztahy. Opravdu kniha nebyla tentokrát podle mého vkusu.

30.08.2024 1 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Nezáživné, zdlouhavé, vůbec mě nebavilo - nedočetla.

28.08.2024

Otisk Otisk Alexandra Oliva

Po pár stránkách odloženo, není pro mě. Takové nezajímavé virtuální sci-fi? :-(

24.08.2024

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Bohužel, nuda, jako by to ani nepsali oni. :-( Zápletka taky nanic. Přeskákáno a budu se těšit na klasického L. Keplera, kterého mám tak ráda.

24.08.2024

Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Opravdu na tento žánr nejsem. Autora mám moc ráda, takže beru všechno. Ale tohle mi moc nesedlo. Napsáno rozhodně výborně jako vše od něj. Ale ne pro mě.

22.08.2024 2 z 5

Hluboko pod kůží Hluboko pod kůží Liz Nugent

Za svůj život jsem přečetla spoustu knih. A je jich pár, které si budu pamatovat zřejmě stále. Mezi ně rozhodně patří i tato. Musela jsem si nechat chvíli na rozmyšlení, než napíši komentář. Nemohu pochopit, jak může být nějaký autor tak geniální, že má fantazii vymyslet takovýto příběh pestrého života jedné ženy. Musím říct, že jsem knihu přečetla jedním dechem, zasáhla mě tím, jak je na formulovaná - napínavá, prostě mě fascinovala… Navíc je proložená zajímavými příběhy. Prostě tohle je můj šálek kávy. Je naprosto neodložitelná, a i když někdo bude tvrdit, že má nechuť k hlavní hrdince, ano, určitě to tak je. To je ale úplně jedno. Je to prostě příběh a naprosto perfektní. Rozhodně si knihu všichni přečtěte a nedejte na horší hodnocení. Autorku mám ohromně ráda, píše skvěle, stejně tak nikdy nezapomenu na její další knihu Sally… Rozhodně doporučuji!

21.08.2024 5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Vynikající, nepřestala jsem číst - až do konce. Zvláštní a neustálý popis několika měsíců života pár lidí. Aspoň tak mi to přišlo - stále : co ten a pak zase co ten.... :-) To mě moc bavilo. Zajímalo mě, jak se vše vyvrbí a co za vším je - a oprávněně. Závěr jsem nečekala absolutně, překvapil mě velice, až jsem se musela zamyslet a rozkoukat. Za mě super, je to můj šálek kávy. Takže doporučuji.

19.08.2024 5 z 5

Spříznění Spříznění Steve Robinson

Opět příjemná a zajímavá kniha od tohoto autora. Zde ale navíc poučná historická linie o nacismu, navíc právě pohledem Němců. Zvláštní pátrání po minulosti plus překvapivý zvrat na konci.

16.08.2024 5 z 5

Tajemný host Tajemný host Nita Prose

Moc příjemná detektivka. Velmi jsem se na ni těšila a další příběh o Molly mě opět potěšil. Dojemné, zajímavé i napínavé čtení.

16.08.2024 4 z 5

O krok pozadu O krok pozadu Kaira Rouda

Dočtena třetí kniha této autorky. Na podobné téma jako předešlé dvě – opět hamižný, samolibý psychopat. Jen poněkud jiný děj, příjemně propracovaný. Ale fajn, pobavila mě. Znovu se autorka obrací prostřednictvím postavy přímo na čtenáře, to je zábavné. Takže ano, doporučuji.

11.08.2024 4 z 5

Nejúžasnější den Nejúžasnější den Kaira Rouda

Ale jo, kniha se mi četla dobře, pobavila mě.
Ačkoli to byla druhá kniha od této autorky čtená ihned za sebou, kde se vyskytuje velmi podobný, až řekla bych, úplně stejný námět – samolibý, sebestředný, s největší pravděpodobností psychopatický muž /v minulé knize žena/.
Až jsem si říkala, jestli mě ještě baví číst v podstatě knihu přes kopírák, ale zase tolik mi to nevadilo. Děj je jiný, zajímavý, takže jsem dočetla se zaujetím, jak to dopadne. A když to ze začátku po prvních řádcích graduje a člověk zjišťuje, že to asi nebude tak, jak to vypadalo, je to zajímavé. Hlavně musím zdůraznit zvláštnost - autorka zveřejňuje myšlenky dané postavy, jakoby si mluví pro sebe a ti dokonce promlouvají i s námi se čtenáři, to je pozoruhodné. :-) Takže doporučuji /a jdu na třetí knihu - schválně, na jaké téma bude/.

09.08.2024 4 z 5

Oblíbená dcera Oblíbená dcera Kaira Rouda

A jéje, zase všichni všechno věděli hned zkraje, to miluju.
No, dobře. Třeba vás po pár kapitolách napadne, že vše není úplně asi tak, jak to vypadá - číst o pláči matky celou knihu by asi nebylo ono.
Takže ano, vše je trochu jinak, ale je to zajímavé čtení, zábavné, iritující, napínavé i poučné. Také mě baví, že je kniha psaná vlastně formou vyprávění, málo rozhovorů. Já doporučuji.

06.08.2024 4 z 5

Game Game Anders de la Motte

Jelikož jsem četla všechny ostatní knihy tohoto autora, kterého mám ráda, mimo tuto sérii, jsem překvapená, jak hodně se styl psaní liší.
Ze začátku mě kniha celkem chytila, je úplně jiná než co jsem zatím četla, nápad je určitě zajímavý a zvláštní.
Ke konci už jsem to chtěla mít spíš za sebou.
No a prostředek se mi četl poměrně složitě, nejsem asi na tento druh mluvy úplně dělaná. :-) Knihy z prostředí IT mě až tak úplně neberou.
Ale zase se děj dobře prolínal Henrik – Rebecca.
Takže shrnutí – určitě dobře propracované a nápadité, ale asi spíš pro teenagery.

03.08.2024 2 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Hlavně bych tuto knihu hodnotila jako detektivku, protože jako thriller mi skutečně nepřipadá. Tudíž, protože nemám ráda příliš vyšetřování, v první linii bych si ji nevybrala. Ale jako detektivka je určitě působivá, napínavá, převážně na konci se překvapení vrší velmi rychle jedno na druhé. Takže jako detektivka určitě v pořádku.

01.08.2024 4 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Super! Já jsem spokojená velmi. Na čtení, které příjemně plynulo, jsem se vždy moc těšila. Posuzovat vše, není vždycky jednoduché. Nikde není psáno, že musí být postavy sympatické. :-) Jde přece o něco jiného, zážitek ze čtení… Já určitě doporučuji.

30.07.2024 5 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

Teda – pořádně komplikovaná a tlustá kniha. Autora mám velmi ráda, četla jsem od něj vše, hrozně obdivuji, že dovede něco takového napsat. Komplikované, spletité, zajímavé a nápadité čtení. Musela jsem se sice více soustředit, abych vše probrala, více postav, ale jak říkám, velice komplikovaná a zajímavá kniha.

27.07.2024 4 z 5

Ztracená vládkyně Ztracená vládkyně Steve Robinson

Opět velmi příjemná kniha. Trošku se mi tématem nestrefila do vkusu, ale nevadí, podstata byla super a rozhodně si přečtu další díl tohoto oddechového čtení.

23.07.2024 4 z 5

Horší než smrt Horší než smrt Susan Walter

Perfektní! Mám štěstí na výborné knihy autorů, které jsem zatím neznala. Střídání vypravěčů, velmi krátké kapitoly. Napětí, že se nechce přestat číst. To vše mám moc ráda. Téma mě velmi zaujalo. Je moc fajn, že je kniha výborně napsaná a skvěle se čte. Ale nečekala jsem spoustu myšlenek, témat k zamyšlení a k úvahám. To zde vše bylo a knihu to obohatilo. Mám hrozně ráda okamžik, kdy si řeknu - no teda, tak takhle je to a navíc se vše krásně uzavře a pospojuje. Rozhodně všem doporučuji!

20.07.2024 5 z 5

Prospěchářka Prospěchářka Elyse Friedman

Bezva, paráda, zábava. Překvapivé - na první pohled prvoplánové téma a jak krásně ho lze zpracovat. Moc mě to bavilo, napínavé, zajímavé – není co vytknout. A konec tomu dodal korunu. Opravdu všem doporučuji! Těším se na další knihy této autorky.

18.07.2024 5 z 5