Pavlnka Pavlnka komentáře u knih

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Knížka, kterou mi doporučila dcera a naprosto mě nadchla. Ten konec byl sice trochu divný, ale příběh byl fascinující a běhal mi z něj mráz po zádech. Doporučuji všem.

23.08.2017 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Po mnoha letech jsem se ke knize vrátila. Až na překombinovaný konec mi přišla opět skvělá.

02.08.2017 4 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

První setkání s autorem a jsem velmi spokojená. Zajímavý děj, lehké čtení. Už se těším na další.

30.01.2017 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Úžasná kniha, jinak se popsat nedá.

16.05.2016 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Super knížka, která mě vtáhla do děje a nepustila do poslední chvíle. Vraha jsem sice tipla o něco dříve, ale konec byl bravurní a všechno do sebe skvěle zapadlo. Trochu mě mrzí nevyřešený vztah hlavních detektivů, ale o čem by byly další knížky, když je to první díl ze série, že? :-D Líbí se mi také zamyšlení nad pocitem viny, nedokážu si představit, ten pocit bezmoci a z celého srdce doufám, že to nikdy neprožiji.

16.03.2015 5 z 5

Krása nesmírná Krása nesmírná Irina Karnauchovová (p)

Moje nej nej nej knížka z dětství. Moc ráda na ni vzpomínám, i když už přešla na další generace.

04.01.2014 5 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Za mě opět skvělé pokračování. Tentokrát odjinud, ale ani na vesničku se nezapomnělo. Fakt propracované , překvapivé, i slza ukápla.

02.08.2024 5 z 5

Ďábelské srdce Ďábelské srdce Linda Castillo

Výborné pokračování. Život hlavních hrdinů se zase posunul a mezitím stihli vyšetřit vraždu. Příběh opět napínavý a čtivý.

06.07.2024 5 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Taková jednohubka. Vtipná, naivní a předvídavá. Rozhodně neurazí.

16.05.2024 3 z 5

Mrtvá v Temži Mrtvá v Temži Matthew J. Costello

Příjemná, poklidná detektivka z anglického venkova. Myslím, že mám další oblíbenou sérii.

26.04.2024 4 z 5

Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Opět pěkný odpočinkový díl. Trochu mě mate časová neposloupnost, ale na zajímavosti příběhu to nic neubírá.

23.04.2024 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

I druhý díl byl skvělý. Určitě budu pokračovat v sérii.

14.04.2024 5 z 5

Srdce z ledu Srdce z ledu Jitka Ludvíková

Dobrá česká detektivka. Líbil se mi lidský rozdíl mezi detektivy.

19.02.2024 4 z 5

Katův odkaz Katův odkaz Vlastimil Vondruška

Zajímavé zpodobnění tehdejší doby a předsudků. Povedený díl.

18.02.2024 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Moc se mi kniha líbila. Je neskutečné, jak to měly ženy kdysi složité. Příběh opravdu zajímavý a stojí za přečtení.

05.01.2024 4 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Určitě napínavé, brutální, ale už jsem z té série asi vypadla. Některé úseky mi přišly zbytečné.

26.04.2023 4 z 5

Morový testament Morový testament Vlastimil Vondruška

Pěkné čtení, zajímavá zápletka. Mi se kniha líbila.

09.02.2023 4 z 5

Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Mi se kniha líbila a ani ten konec mi nepřijde překombinovaný, jak tu někteří píší.

21.12.2022 4 z 5

Pod těmito kameny Pod těmito kameny Ann Granger

Příjemné čtení, které jsem i očekávala. Vztah hlavních hrdinů se vyvíjí a jsem zvědavá, jak bude pokračovat.

03.08.2022 4 z 5

Zavolej smrt znovu Zavolej smrt znovu Ann Granger

Tato série mě opravdu baví a vybírám si ji, když si chci odpočinout. Mám ráda hlavní hrdiny i jejich lidský přístup. Příběh je vždy napínavý, aniž by všude stříkala krev a hromadily se mrtvoly. Klasická anglická detektivka.

27.07.2022 4 z 5