Peace komentáře u knih
"Život je moc krátký na to, abychom ho žili na jistotu. Někdy je potřeba zariskovat."
Mé první setkání s autorkou. Nebylo to špatné, fajn oddechovka. Jen se obávám, že již za pár dnů se mi kniha vykouří z hlavy a nic moc ve mně nezanechá..
"Dno je dobrý na to, aby sis ho prohlíd!"
Tak tohle byla síla, od které se dalo jen těžko odtrhnout. Chvílemi máte chuť s hlavní hrdinkou zatřást, abyste jí o pár stránek dál drželi palce. Prostě s ní prožíváte celé to šílené blikající peklo..
Doufám, že nejde o jediný literární počin autorky, protože styl psaní mě opravdu hodně bavil.
"Někdy když mám pocit, že se nic neděje, zavřu oči a představuju si vlak. Lesy, pole, vesnice.
Cestu, kterou jsem urazila. Každý hrbol, prohlubeň, každé těžké nadechnutí.
A jsem pyšná.
Že jsem, kde jsem.
Že jdu pořád dál. I když to někdy není snadný.
Že i když se leknu a zůstanu stát, neutíkám zpátky.
Občas jen tohle stačí.
Stát a neutíkat zpátky."
Přiznám se, že jsem blok do doby, než se mi do rukou dostala tato kniha, vůbec neznala. A je to škoda. Protože je tak krásně ze života. Milá, vtipná, poučná i vedoucí k zamyšlení.
Za mě veliká spokojenost! :)
"Věci, co se člověku za život přihodí, zanechávají rány. Některé jsou hluboké, některé mělčí, ale jsou. Hojí se jizvou, která nikdy nenahradí to, co bylo předtím. Někdy se jizva zanítí, nebo se nezahojí správně a bolest se znovu ozve a opět člověku připomene, co se stalo."
Příběh a zpracování nebylo špatné.. takový oddechový dívčí románek s vážnější dějovou linkou. Ale na to, jak je kniha tenoučká, tam na můj vkus bylo až moc nevěrohodných náhodných setkání, sexu a pravidel :)
"Každého zachránit nemůžete. Občas prostě musíte zachránit sami sebe."
Nebylo to špatné, ale že bych nedočkavostí nestíhala otáčet stránky, se říct taky nedá.
Za mě průměr, který z hlavy hodně rychle vyšumí.
"Co je peklo? Peklo jsme my. Peklo jsme my a taky jiní. Pouhé projekce. Není odkud utéct ani kam prchnout. Jsme pořád sami."
Na knihu jsem byla natěšená, ale po dočtení cítím mírné zklamání. Autorka některé situace (spíše ty nepodstatné) popisuje téměř do každého detailu a situace, které by zasluhovaly více pozornosti, jsou naopak nedotažené. Konec mi pak přijde vyloženě nevyužitý.
Nic, co by mi déle utkvělo v paměti.
"Zemřeli na rock, protože rockem žili."
Hodně zajímavá a pro mě i poučná kniha. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.
"Pokud je něco příliš příkré na to, abyste to řekli někomu dalšímu, dejte si pozor, abyste to neustále neopakovali sami sobě."
I když jsem se ne úplně se vším ztotožnila, já ty její komiksy prostě žeru!! :o)
"Nevěřím v Boha. Život je příliš krutý, než abych si myslela, že ho někdo řídí."
Kniha se velmi dobře četla, vyprávění z více pohledů postav mám ráda. Na druhou stranu mi však příběh nepřinesl nijak závratný zážitek, chvílemi mi přišel zbytečně protahovaný.
"Náš svět je plný filtrů, Photoshopu a falše. A to jenom proto, že chceme, aby si všichni ostatní mysleli, že jsme dokonalí. Problém je, že nikdo dokonalý není a ta neustálá touha tak vypadat nám bere náš hlas."
Na čtení knihy jsem neměla tolik prostoru, kolik bych uvítala. V kontrastu reálných problémů mi navíc příběh přišel naivní o to víc.
Na chvilková odreagování však kniha nebyla vůbec špatná a hlavní hrdinové byli sympaťáci.
"Vždycky máme na vybranou."
Klasická Yrsa - bylo to fajn počtení ;o)
"Kdykoli se může změnit celý váš svět."
Kniha mi bohužel úplně nesedla. Bylo tam na mě nejen až moc basketbalu, ale i poměrně dost sobeckosti hlavního hrdiny.
"Ne všechno, co je logické, musí být automaticky správné."
Ze začátku příběhu jsem chtěla knihu několikrát odložit, ale jsem ráda, že jsem nakonec mávla rukou nad nelogičností a dočetla ji. Ve výsledku jde totiž o moc hezký (spíše pohádkový) příběh, který má hloubku.
A Michael .. to je prostě úžasná knižní postava :o))
"Musíš nejdřív mít ráda samu sebe a teprve pak se starat o to, jestli tě má rád někdo jiný."
Pro mě velké překvapení v tom nejlepším slova smyslu. Kniha, která žánr dívčích románů dost přesahuje. O závažných tématech tak čtivou a uvěřitelnou formou jsem dlouho nečetla.
Rozhodně doporučuji a budu s nedočkavostí očekávat další pokračování série. Evie mi prostě přirostla k srdci.
"Nečestní lidé nevěří, že existují ti čestní."
Chvilku trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak nastala ta pravá jízda. Stephenie prostě umí psát a já smekám před její fantazií.
"Myslíš někdy na střední?
Občas mám noční můry, ale už míň."
Komiksy nejsou mým šálkem, ale tohle bylo skvělé! V hodně situacích jsem se našla a čemu tleskám obzvlášť, je znázornění úzkostí v životě autorky.
Určitě si pořídím i druhou knihu a už teď se na ni těším.
"Člověk většinou nemůže bejt ke všem ohleduplnej a zároveň šťastnej. Někdy musí i ublížit, aby byl šťastnej."
Knihu jsem četla nezvykle dlouho, přišla mi rozvleklá, stále se jen řešilo, kdo s kým. S většinou postav jsem se nedokázala vůbec ztotožnit a tudíž mi i jejich osudy byly celkem ukradené.
Za mě bohužel zklamání a nejslabší Patrik Hartl.
"Hezké věci nedokazují hezkou povahu jejich majitele."
Nejde sice o nic světoborného, ale já jsem knihou mile překvapena. Je hodně čtivá, hlavní hrdinka má grády a další díly si určitě nenechám ujít.
Jo, ti Royalové fakt mají něco do sebe! ;o)
"Tady na zemi je tolik kouzel, k nimž není zapotřebí žádná magie."
Nijak náročná knižní jednohubka, která však zaručeně pobaví!
"Náhody jsou jednou z těch věcí, které člověku připadají nemožné, dokud se nestanou ve skutečném životě."
Rozhodně čtivá a návyková kniha. Některé situace mi sice přišly trošku přitažené za vlasy a v realitě by nejspíše neobstály, ale celkově mám z knihy dobrý pocit a budu doufat, že nejde o poslední autorčin literární počin.