Pechule Pechule komentáře u knih

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Čtivý díl, ale.... Asi mě už úplně nebavil, jako první. Zápletka dobrá, troufám si říct, že originální, alespoň pro mě, která je občasnou čtenářkou detektivek. Pouze mě štvala nesmrtelnost Ketta. Nechci ho pohřbít, ale z těch zranění by se mohl vylízat, než jde do dalšího souboje ;)

06.05.2024 4 z 5

Moll Flandersová Moll Flandersová Daniel Defoe

Do knihy jsem se začetla velice dobře, od prvních stránek mě bavila, pak byla trošku sestupná tendence, kdy jsem z knihy už tolik nadšená nebyla a ke konci to opět gradovalo. Celkově se mi kniha líbila. A hlavně je to pro mne překvapení od autora, od kterého jsem znala pouze Robinsona.

29.05.2023 4 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Do knihy jsem se pořádně začetla asi po 150 stránkách, úplně mi nesedl autorky styl. Chvílemi mě bavila hodně, chvílemi jsem stránky ani pořádně nevnímala. Pro mě mohla být o 100 stránek tenčí a ničemu by to neuškodilo. Po přečtení jsem z knihy měla dojem, že se vlastně v těch lágrech neměli tak špatně - což ve skutečnosti bylo úplně jinak.

02.04.2021 3 z 5

Bokovka Bokovka Barbora Vajsejtlová

Barbora Vajsejtlová se pomalu stává mou oblíbenou autorkou, opět se mi kniha od ní líbila. Jsou to takové jednohubky pro oddech, víceméně je v komentářích níže vše řečeno ;-)

04.01.2021 4 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

3,5 *
Asi jsem knihu rozečetla ve špatné době, kdy jsem na čtení moc času neměla. Takže jsem ji četla poměrně dlouho. A kupodivu mi to nevadilo, neměla ten efekt, kdy se na knihu těším, až ji opět vezmu do ruky. Ne, že by se mi nelíbila, ale chvílemi mi přišla až příliš rozvláčná. Jinak jsem se ráda dozvěděla něco nového o Amiších a Jodi se musí nechat, že témata svých knih nezpracovává povrchně.

16.10.2020 3 z 5

Dvanáct šancí na nevěru Dvanáct šancí na nevěru Libor Hörbe

Neznámý autor, kniha bez označení bestseller a při tom čtení úplně super. Nečekala jsem, že se od knihy nebudu moct odtrhnout, a že se mi bude tak moc líbit. A výjimečně jsem ani předem nekoukala na zdejší hodnocení knihy, které je právem vysoké.

06.06.2020 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Další mistrovské čtení od paní Dvořákové. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, těch pocitů, co ve mně vyvolala bylo mnoho. Nemá cenu se tu rozepisovat, jen bych opakovala, co už tu bylo napsáno. Prostě si knihu přečtěte, stojí za to.

16.09.2024 4 z 5

Strach Strach Jozef Karika

(SPOILER) Knihu jsem měla celkem dlouho rozečtenou, ne z důvodu, že by mě nebavila, ale prostě nebyl čas na čtení, jak bych potřebovala. Možná to byl důvod, že mě až tak nechytla. Opět bych řekla, že kniha graduje ke konci a stává se neodložitelná na posledních x desítkách stránkách. A černý král a papírové děti, které bylo možné spatřit mi příběh spíše zabily, raději mám nedefinované tajemno - prostě něco, nějak vypadající... ale to je zase můj problém ;)

01.06.2022 3 z 5

Slib Slib Táňa Keleová-Vasilková

Další jednohubka od Vasilkové, na dovolenou úplně super, a že nesouhlasí realita s dějem? To mně nevadí, zapochybuju, ale nezatěžuju se tím, vždyť to není odborná literatura :-)

07.09.2020 4 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Mám dvě dcery a pevně doufám, že se nezamilují do muslima. Jak může subtilní žena přežít to vražedné násilí? Vysoká cena za lásku.... Hned se vrhám na druhý díl.

03.02.2020 5 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Přečteno za jedno volné odpoledne, nejen proto, že je tenká, ale především je čtivá.

30.09.2019 4 z 5

Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Kniha, kterou jsem po dočtení ještě dlouho vstřebávala. Dobře napsaná, čtivá, je v ní romantika, smutek, krutost válečné doby, naděje... prostě krásné čtení.

12.03.2019 5 z 5

Liliana Liliana Anna Szafrańska

U této knihy neváhám dát plný počet hvězd, od začátku mě příběh pohltil a já se těšila na každou chvíli, kterou s knihou strávím.

19.02.2024 5 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Kniha je napsaná čtivě, ale jak jsem se na ni těšila, přišlo trochu zklamání. Místy mi děj přišel přitažený za vlasy, neuvěřitelný. Kniha není špatná, ale nemám ani chuť číst další díly, abych zjistila, jak se odvíjely životy hlavních postav.

28.12.2023 4 z 5

Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Jelikož se chystám na pokračování Manželky po letech, přečetla jsem si tuto knihu znovu, abych si připomněla hlavní hrdinky a dobře jsem udělala. Kniha se čte velmi dobře, osudy a sny čtyř žen jsou ze života, občas se s jejich pocity ztotožňuji. A teď hurá na pokračování, ať vím, jak se jejich životy odvíjely.

29.11.2023 4 z 5

Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Hezky jsem si početla, baví mě tyto knihy mapující osudy rodiny po více generací.

28.10.2023 4 z 5

Slzy a smích Slzy a smích Táňa Keleová-Vasilková

Jedna z těch povedených autorčiných knih, emoce při čtení dostávaly zabrat.

08.01.2023 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

První kniha od Klevisové a žádné velké nadšení. Byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla, konec byl nejzajímavější.

30.12.2022 3 z 5

Z kopce do kopce Z kopce do kopce Kateřina Dubská

Úplně kniha nepohltí, ale je to milé a pohodové čtení. Některým situacím jsem se zasmála, některé mi připomněly dětství, kdy rodiče chovali též hodně zvířat a o komické situace s nimi nebyla nouze.

31.08.2022 4 z 5

Poprvé Poprvé Joy Fielding

Po letech jsem si knihu přečetla podruhé a opět se mi líbila. Asi jsem ji i dnes z pozice rodiče více prožívala...

19.12.2021 4 z 5