PepaKouc komentáře u knih
Pokud jste ještě neobjevili Kroniku lesa, teď je ta správná chvíle se do ní ponořit. A pokud už první díl máte za sebou, věřte, že druhý je ještě lepší, napínavější a vtipnější! Martin Máj se opět vrátil s další dávkou lesního napětí a tajemství, které vás vtáhnou od první stránky.
Tentokrát se lesní zvířata potýkají s tropickým vedrem, které je sužuje. Mokřady vysychají, a tak si zvířata hledají útočiště před žhnoucím sluncem. A to není zdaleka vše – chystá se korunovace Kolouška na krále lesa, ale ten... zmizel. Kdo by to byl řekl, že se z královské koruny stane taková detektivní záhada?
Do vyšetřování se pouští poručice Bachyně, jejíž pověst není zrovna v nejlepší kondici. Manžel Kanec je už více než rok pohřešovaný a ještě se jí doma objevují dvě nezvladatelná Selata. Navíc v lese za nocí svítí tajemné rudé oko a ze spižíren zmizely zásoby. Může to všechno souviset? A jak? To už si musíte zjistit sami, protože napětí roste s každou stránkou!
A právě tahle promyšlená zápletka je jedním z mnoha důvodů, proč je Kronika lesa 2: Smrkonosná past tak skvělá. Příběh není jen o detektivním pátrání, ale i o neuvěřitelné atmosféře lesa, kde každý strom, každý keř, každý kout má svou tajemnou sílu. Je to jako pohádka, která se míchá s napětím, humor a temnotou. Martin Máj dokáže napsat tak, že si představíte, jak horký vítr se prohání mezi stromy, jak šumí listí nebo jak se z lesa ozývá tajemné zvuky.
K tomu všemu se můžeme těšit na spoustu skvělých postav, které si zamilujete. Poručice Bachyně je opravdová hrdinka, ale také její tým, kadeti Zajíc a Vydra, si získají vaše srdce, tedy než nastane zvrat... Každá postava má své kouzlo a vtipné nebo dojemné momenty, díky nimž je čtení tak příjemné. A pokud jste si už oblíbili postavy z prvního dílu, budete rádi, že se s nimi znovu setkáte, jen trochu jinak a o generaci dříve.
A co víc – Kronika lesa 2 je krásně ilustrovaná, což je příjemným bonusem pro všechny, kteří mají rádi vizuální zážitek. Ilustrace oživují příběh a dodávají mu tu správnou lesní atmosféru, takže budete mít pocit, že jste přímo uprostřed té divoké, napínavé akce.
Co na téhle knize oceňuji? Napětí, humor, barvitost, propracované postavy, ale také autorův vysoce originální styl psaní. Příběh není pouze pro děti, ale i pro dospělé, kteří se chtějí na chvíli vrátit do světa plného dobrodružství, napětí a humoru. Je to kniha, která vás zaujme od začátku až do konce a ještě vám v hlavě zůstane dlouho po dočtení poslední stránky. A kdo ví, co všechno se ještě skrývá v lese?
Pokud hledáte knihu, která je napínavá, vtipná a zároveň vám nabídne spoustu krásných ilustrací a silných postav, Kronika lesa 2: Smrkonosná past je přesně to, co potřebujete. Vždycky je skvělé objevit příběh, který vás zavede do tak neuvěřitelného světa, a zároveň se i trochu zasmějete a zamyslíte nad tím, co všechno se může skrývat v přírodě a v nás samotných.
Takže pokud máte rádi krimi příběhy pro děti i dospělé, neváhejte a pusťte se do čtení Kroniky lesa 2 Smrkonosná Past. Věřte mi, že jakmile ji otevřete, nebudete se moci odtrhnout!
Kniha Poslední na řadě od Helen Fields vás vtáhne do temného, mrazivého světa, kde se mýty a realita prolínají. Tento thriller z atmosférického ostrova Mull, kde se staré legendy znovu probouzí, vás nenechá chladnými. Ať už jste fanoušky krimi, nebo jen milovníky příběhů, které se drží za srdce, tahle kniha vám rozhodně přiroste k tělu.
Příběh začíná tím, že rodina Clarkových přichází na ostrov Mull s nadějí na nový začátek, ale místo klidu a pohody najdou jen znepokojivou realitu. Jejich malá dcera zmizí, a místo pomoci naráží na lhostejnost místních, což přivádí rodiče do zoufalství. A tady přichází do hry hlavní hrdinka, kanadská soukromá vyšetřovatelka Sadie Levesqueová, která má zkušenosti s ledasčím, ale to, co najde v útrobách jeskyně, ji šokuje. Objevení brutálně zavražděné dívky spustí řetězec událostí, které se dotýkají místních pověr, mýtů a pohanských rituálů. A to už není jen o vyšetřování zločinu, ale i o boji s temnými silami, které se rozhodly ožít.
Co mě na knize opravdu oslovilo, je napětí, které se doslova "vznáší" nad celým ostrovem. Helen Fields vytvořila prostředí, které čtenáře obklopí, ať už mluvíme o temných uličkách, hmlistých lesích nebo ponurých jeskyních. Každá stránka dýchá tajemstvím, které chce být odhaleno, a přitom se stále drží na hranici mezi reálným a nadpřirozeným. Tato atmosféra vás nutí se přikrčit, protože nikdy nevíte, co přijde dál. A jakmile začnete číst, je těžké se zastavit.
Sadie Levesqueová je naprosto sympatická postava, která se nevzdává ani v těch nejtemnějších chvílích. Místy drsná, místy citlivá, je to žena, která ví, co chce, a ví, jak se postavit čelem k nebezpečí. Její rozumný, ale neústupný přístup k vyšetřování je příjemným kontrastem k divokým událostem, které se kolem ní dějí. K tomu si přičtěte její skvélé interakce s ostatními postavami a máte zde hrdinku, se kterou se snadno ztotožníte.
Na tomhle příběhu je zajímavé i to, jak se prolínají mýty a legendy s realitou. Na ostrově Mull se tradice a pověry stále drží v myslích místních, a to, co na první pohled vypadá jako náhoda, může mít kořeny hluboko v minulosti. Helen Fields se skvěle hraje s tímto napětím mezi tím, co je možné vysvětlit racionálně, a tím, co je nad rámec lidského chápání. Důmyslně míchá krimi zápletku s dávnými rituály, které jsou nejen fascinující, ale i děsivé. Čtenář se ptá: "Je to jen šílenství, nebo je na tom něco víc?"
Děj samotný je plný zvratů, které vás nenechají spát, a když už se zdá, že jste na stopě, přijde nový zvrat, který všechno změní. Když už máte pocit, že znáte odpovědi, autorka vás s grácií svede na jinou cestu, až se nakonec dostanete k opravdu překvapivému závěru. K tomu připočítejte dobře napsané dialogy, které jsou realistické a nenechávají prostor pro nudné pasáže. Každá scéna má svůj význam a nikde se to neprotahuje.
Kromě toho oceňuji i to, jak autorka s respektem přistupuje k místní kultuře, pověrám a rituálům, aniž by to působilo vynuceně. Naopak, tyto prvky vnášejí do knihy ještě větší temnou hloubku, která ve vás zůstane dlouho po dočtení.
Pokud máte rádi thrillery, které vás drží na hraně sedadla, ale zároveň mají něco navíc, Poslední na řadě je pro vás ideální volba. Helen Fields umí skvěle mísit detektivní zápletku s tajuplnou atmosférou a neúprosně se dotýká temných koutů lidské mysli. Tato kniha je nejen skvélé čtení pro fanoušky krimi, ale i pro ty, kteří se nebojí trochu té magie a mystiky.
Pokud si tedy chcete užít napínavý, temný příběh plný tajemství a zvratů, Poslední na řadě rozhodně nesmíte přehlédnout. Ať už jde o místní pověry, vyšetřovatelku Sadie nebo samotné odhalení vraha, rozhodně se máte na co těšit. Takže neváhejte, pořiďte si tuto knihu a ponořte se do světa, kde nic není takové, jak se zdá.
Kde zpívají raci: Příběh přírody, samoty a tajemství
Místo, kde příroda mluví vlastním jazykem a racci jsou vašimi jedinými společníky. Takový je svět Kyi Clarkové, hlavní hrdinky knihy Kde zpívají raci, která vás vezme na neobyčejnou cestu plnou krás, tajemství a emocí.
Tahle kniha je úžasnou směsici dobrodružství, detektivky a hlubokého ponoru do lidské duše. Na jejích stránkách se setkáváme s Kyou, dívkou z bažin, o které kolují v městečku Barkley Cove strašidelné pověsti. Jenže je Kya opravdu taková, jak ji líčí drby? Nebo je to jen křehká a citlivá duše, která našla domov tam, kde by ho většina z nás hledat ani nenapadla?
Kde zpívají raci nabízí něco pro každého. Milujete příběhy o přežití? Kya se dokázala postarat sama o sebe, a to nejen fyzicky, ale i emocionálně, což je samo o sobě fascinující. Hledáte detektivku? Záhada vraždy Chase Andrewse vás nenechá vydechnout, dokud nezjistíte pravdu. A pokud si užíváte krásné popisy přírody a příběhy o hledání lásky, i tady si přijdete na své.
Tahle kniha vás vezme na místo, kde se civilizace mísí s divočinou a kde každý strom, pták nebo vlna má svůj příběh. Delia Owensová v ní prokazuje svůj úžasný dar – psát o přírodě tak, že cítíte vůni bažin, slyšíte šumění větru a téměř vidíte racčí křídla na obzoru.
Pro koho je kniha určena?
– Pro milovníky dobrodružství a tajemství, kteří ocení napínavý příběh s nečekanými zvraty.
– Pro ty, kdo rádi sledují vývoj postavy, jež se z outsidera stává hrdinkou svého vlastního života.
– Pro všechny, kdo hledají hluboký příběh o samotě, lásce a přežití.
Nejvíc na knize oceňuji, jak krásně a přirozeně autorka propojuje životní témata, jako je důvěra, rodina, lidské předsudky, ale i otázka přežití v drsných podmínkách. A právě díky tomu Kde zpívají raci přesahuje žánrové škatulky.
Delia Owensová vytvořila román, který vás vezme za srdce a donutí vás přemýšlet o světě kolem vás i o sobě samých. A pokud vás láká číst příběh, který vás nejen pobaví, ale i něčemu naučí, je tahle kniha přesně pro vás.
Tak co říkáte, vydáte se s Kyou do bažin, kde raci zpívají, a odhalíte jejich tajemství?
Máte chuť na knihu, která se vám zaryje pod kůži a provede vás všemi zákoutími duše? Devět od Kateřiny Beáty je přesně tím typem knihy, který vás zavede na hlubokou a fascinující cestu nejen k sobě samým, ale i k tajemství života a smrti. Je to příběh, který vás nebudete jen číst, ale skutečně prožívat.
Tato kniha není obyčejným románem. Je to příběh o životě a smrti, o ztrátách, které mohou být i znovu nalezené, o odpouštění a přijímání. Může to být román, detektivka, spirituální kniha, a přitom je to něco, co se těžko zařazuje do jedné škatulky. Děj je napínavý, plný emocí, které vás dojmou, ale autorka k nim přistupuje s ohromnou citlivostí. Nebude vás tlačit do slz – naopak, její slova vás hladí, léčí a nabízejí vnitřní klid.
Hlavní postavou je žena, která čelí nejen své vlastní smrti, ale i nečekanému vzkazu od své druhé babičky. Kniha se zaměřuje na její proces sebepoznání a zkoumání života, přičemž vše spojuje s myšlenkami o enneagramu, což může být pro některé čtenáře nejen zajímavým, ale i cenným zážitkem. I pokud o enneagramu nic nevíte, kniha vás i tak pohltí, protože má v sobě mnohem víc – moudrost, lásku, pokoru a také zázračnou schopnost oslovit čtenáře na hlubší úrovni.
Jazyk, který Kateřina používá, je živý, přirozený a naprosto přirozeně vás vtáhne do světa hlavní hrdinky. Je to jazyk, který v sobě nese jak sílu, tak jemnost, a přitom si zachovává čistotu a srozumitelnost. Postavy jsou neuvěřitelně živé a každá z nich má něco, co vás přitahuje. Můžete se najít v každé z nich, v jejich emocích, v jejich strachách, v jejich touhách.
To, co knihu Devět dělá opravdu zvláštní, je její schopnost nechat vás přemýšlet o vašem vlastním životě. Po dočtení budete mít chuť se podívat zpět, podívat se na své vlastní vztahy a zjistit, co jste ještě neodpustili, co je potřeba uzdravit. Je to kniha, která vás nejen zaujme, ale také vám přinese vnitřní mír.
Pokud máte zájem o hlubší duchovní zážitky a o knihu, která vás nenechá chladnými, Devět je pro vás. Tato kniha vám dá víc, než očekáváte. Kateřina Beáta píše způsobem, který je jedinečný a fascinující. Ať už půjdete cestou sebepoznání nebo se necháte unášet jejími slovy jen pro samotnou krásu příběhu, budete z této knihy odcházet obohaceni. Je to kniha, která vám připomene, jak důležité je přijímat život ve všech jeho podobách – ať už se týká vztahů, lásky nebo konečnosti.
Pokud hledáte knihu, která vás otevře, zahřeje a zároveň vám dá nástroj k vnitřní transformaci, Devět je přesně to, co potřebujete.
Kdyby měl Sherlock Holmes srst a místo zločinců hledal ztracené ježky, mohlo by to vypadat právě takhle. Kniha Kronika lesa: Případ ztracených ježků od Martina Máje nás zavádí do světa, kde i zdánlivě malý a nevýrazný hrdina dokáže překonat velké výzvy. A to vše s humorem, napětím a pořádnou dávkou dobrodružství!
Hlavním hrdinou je slepý krtek. Ano, čtete správně – ne medvěd, vlk nebo rys, ale zvířátko, které většinu času tráví pod zemí. Tedy, kromě toho našeho krtka, který má z podzemí fobii a raději by se do něj nikdy nevracel. Přesto se rozhodne stát detektivem. Život ho zavede na cestu, která je stejně nepředvídatelná jako jeho vyšetřovací metody. Ale jak se říká, odvaha se nepozná podle velikosti nebo schopností, ale podle odhodlání jít za svým cílem – a to náš krtek rozhodně má.
Příběh je neuvěřitelně čtivý a svižný. Každá stránka je naplněná lesním životem, kde se zvířata chovají jako lidé – v dobrém i zlém. Autor skvěle vykreslil společenství, které je na jedné straně plné humoru a laskavosti, ale zároveň dokáže být tvrdé a záhadné. A co je nejlepší? Kniha se čte jedním dechem, a to nejen díky příběhu, ale i díky nádherným ilustracím Bianky Török. Její kresby vás doslova vtáhnou do lesa – cítíte vůni jehličí, slyšíte šustění listí a úplně vidíte, jak se mezi stromy mihne krtek ve svém detektivním plášti.
Tahle kniha je ideální pro děti od šesti let, ale rozhodně má co nabídnout i dospělým. Je to pohádka, která baví i dojímá. Zároveň v sobě nese krásné poselství – i ti nejmenší a nejméně očekávaní hrdinové mohou dokázat velké věci, když věří sami sobě.
Co vás čeká? Napětí, humor, sympatické postavy a hlavně pořádná dávka dobrodružství. A pokud máte rádi příběhy, které vám dokážou zlepšit den a zanechají ve vás pocit, že svět je vlastně docela fajn místo, tahle knížka je přesně pro vás.
Takže pokud hledáte něco, co si s radostí přečtete spolu s dětmi (nebo sami, kdo říká, že pohádky nejsou i pro dospělé?), Kronika lesa je jasná volba. Je to moderní pohádka, která v sobě snoubí kouzlo starých příběhů s chytrým, svěžím stylem. Připravte se na smích, napětí a možná i na pár momentů, kdy si říkáte: „Páni, to je skvělý nápad!“
Takže – šup do lesa! Ať už jste malí nebo velcí, Kronika lesa: Případ ztracených ježků vás určitě nezklame.
Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi – kniha, která vás dostane zpět do hry
Představte si, že jednoho dne otevřete schránku a mezi letáky na akční salámy najdete poukaz do lázní. A ne jen tak ledajakých! Lázně jsou určeny výhradně pro spisovatele, kteří se zasekli, ztratili inspiraci nebo už ani nevěří, že nějakou kdy měli. Takhle přesně to začíná pro Jakuba, hlavního hrdinu knihy Tvůrčí restart. Jenže to, co se zprvu zdá jako příjemná dovolená pro unavené tvůrce, se rychle mění v něco úplně jiného. A vy budete chtít být u toho.
Jakub je autor na dně – opustila ho múza, jeho partnerka zmizela a ani na ty lázně si vlastně sám nevydělal. Ale když už tam je, rozhodne se dát tomu šanci. Má představy o dlouhých večerech s vínem, kreativních workshopech a přibývajících stránkách rukopisu. Jenže... no, řekněme, že autorka měla úplně jiné plány. Místo poklidné atmosféry vás čeká intenzivní cesta do hlubin duše, kde se skrývá sebenenávist, strach, zoufalství, ale taky jiskřička naděje. A pokud budete pozorně číst, najdete ji i vy.
Sanatorium, jaké jste ještě nezažili
Jakubovo dobrodružství vás zavede do surrealistického sanatoria, kde nejsou věci takové, jak se na první pohled zdají. Lázně jsou plné tajemných postav, znepokojivých momentů a psychologických her, které Jakuba (a vás s ním) donutí přemýšlet, co všechno je ochoten obětovat, aby našel sám sebe. Atmosféra knihy je intenzivní, lehce depresivní, ale zároveň fascinující – taková ta, co vás přiměje číst dlouho do noci, i když víte, že ráno budete jako zombie.
Jakub: hrdina, kterého budete milovat i nenávidět
Tohle není kniha o dokonalém hrdinovi, který má všechno pod kontrolou. Jakub je... no, Jakub. Někdy vám ho bude líto, jindy budete chtít, aby se konečně vzchopil, a občas ho možná budete i nesnášet. Ale právě to z něj dělá tak zajímavou postavu. Je lidský, se všemi chybami a pochybnostmi, které známe i sami u sebe. A právě díky tomu si vás získá.
Autorka, která vás nenechá vydechnout
Styl psaní je jedním z nejsilnějších prvků knihy. Autorka vás nešetří – každá stránka přináší nové zvraty, překvapení a momenty, kdy budete mít chuť křičet: „Tohle přece ne!“ Přitom ale nikdy neztrácí nit příběhu a vždy vás vede zpět k tomu hlavnímu – Jakubově cestě za ztracenou inspirací.
A teď malý bonus: pokud máte rádi příběhy, které nejsou jen o zábavě, ale nutí vás přemýšlet, budete nadšení. Tvůrčí restart totiž není jen příběh o Jakubovi. Je to příběh o všech, kteří někdy ztratili víru v sebe, v to, co dělají, a potřebovali trochu postrčit.
Proč si knihu přečíst?
Protože je to něco jiného. Protože je to intenzivní. Protože vás rozesměje, rozpláče, vytočí i dojme. A hlavně proto, že vám připomene, proč vlastně píšete, tvoříte, nebo prostě jen hledáte svůj smysl.
Pokud máte rádi knihy, které jsou trochu temné, trochu psychologické a hodně originální, Tvůrčí restart vás nezklame. A kdo ví? Možná vás inspiruje k tomu, abyste sami chytili pero (nebo klávesnici) do ruky a začali tvořit.
Jste připraveni na svůj tvůrčí restart?
Máte chuť na romantiku, která vás na chvíli odnese z každodenního shonu až na exotický ostrov v Tichomoří? Pak vás kniha Duše Tichomoří pohladí po duši stejně jako teplý tropický vítr na bílé pláži. Kateřina Vokalová nás ve své povídkové knize zavádí na kouzelný ostrov Wairua, který je nejen plný palem a šumění moře, ale i příběhů, co si zamilujete.
Naše hlavní hrdinka, Alice, měla jednoho dne ohromné štěstí – vyhrála v novozélandském lotu. Ale místo luxusního života ve městě nebo nákupního šílenství se rozhodla splnit si trochu neobvyklý sen: koupit si vlastní ostrov! A právě tímhle nápadem nás Kateřina zavádí do světa kouzelného ostrova Wairua, kde na čtenáře čeká spousta příběhů o lásce, přátelství a životních rozhodnutích.
Každá z povídek je jako jedna procházka po pláži – příjemná, ale zároveň s nádechem tajemna, kdy se nad hladinou moře i v myslích postav objevují otázky o životě a vztazích. Kateřina Vokalová má lehký a přístupný styl psaní, takže se budete cítit, jako byste tam sami stáli na bílém písku a dívali se na horizont oceánu. Příběhy z Wairuy jsou plné lehkých, ale uvěřitelných emocí, a co je nejlepší – postavy působí jako skuteční lidé se svými radostmi, obavami i sny. Vokalová umí vykreslit romantiku, která nepůsobí přehnaně, ale naopak velmi přirozeně.
Oceňuji, jak Kateřina dokáže vytvářet uvěřitelné postavy i jejich vztahy. Romantika v Duši Tichomoří je jemná, snadno se do ní ponoříte, aniž byste měli pocit, že vás příběh „nutí“ věřit na lásku na první pohled. Spíše přichází postupně, s lehkostí, a to dělá knihu skutečně příjemným čtením. Není to žádný přeslazený románek – je to příběh o spřízněných duších, o hledání a o odvaze jít si za svými sny, i když jsou třeba trochu bláznivé.
Duše Tichomoří je ideální čtení pro chvíle, kdy chcete utéct od reality. Ocení ji všichni, kdo si potřebují odpočinout a najít si malé místo klidu. Kateřina Vokalová svým příběhem připomíná, že občas stojí za to nechat se unést fantazií a možná se inspirovat tím, že i my sami si můžeme splnit nečekaná přání. Pokud máte chuť na knihu, která vám vykouzlí úsměv na tváři a přinese trochu slunce do všedního dne, Duše Tichomoří je přesně pro vás!
Kniha, kde vzestupy a pády střídají humor s dojetím, a kde dvě odvážné dámy jedou naplno, bez ohledu na věk.
Lucie Konečná nám v „Houpačkách“ představuje dvě hlavní hrdinky – Zdenu a Jiřinu. Tyto dvě nejlepší kamarádky rozhodně nepovažují svůj věk za překážku v užívání života. Přátelství těchto dam je kouzelně popsané, jejich rozhovory jsou plné vtipu a odvahy, a je vidět, že Lucie Konečná umí mistrně vykreslit charaktery, které vám jednoduše přirostou k srdci. Obě se rozhodnou, že život si nenechají utéct ani v těch chvílích, kdy se zdá, že je všechno proti nim. Navštěvují erotické seznamky, dávají si sklenku vína, a když je třeba, nasednou na kolo a klidně ujedou sto dvacet osm kilometrů za jediným cílem – užít si každou vteřinu.
Kniha ale není jen o dobrodružstvích a zábavě. Lucie Konečná přináší i vážná témata, jako je Alzheimerova choroba, která se začíná projevovat u Zdeny. S nadhledem i citlivostí však ukazuje, jak se Zdena i její kamarádka s těmito problémy vyrovnávají. A přesně tohle je jedna z velkých předností „Houpaček“ – ta lehkost, s jakou se těžká témata mísí s humorem a dávkou nadhledu. Lucie Konečná bravurně kráčí na tenké linii mezi humorem a dramatem, a díky tomu kniha nepůsobí ani přehnaně dramaticky, ani prvoplánově komicky.
Styl, kterým Lucie Konečná píše, vás vtáhne hned od první stránky. Každá věta má svůj účel, každá scéna vás něčím překvapí. Je to svižné, chytré, vtipné čtení, u kterého si odpočinete, ale zároveň si odnesete i pár hlubších myšlenek. „Houpačky“ nejsou jen povrchní zábava – jsou o skutečném přátelství, o touze nevzdat se i ve chvílích, kdy vás život trochu nakopne.
„Houpačky“ jsou knihou, která vás rozesměje i dojme. Je to příběh o tom, že odvaha žít naplno může přijít v jakémkoliv věku a že opravdové přátelství vás udrží nad vodou i v těch nejtěžších chvílích. Lucie Konečná prokázala, že je mistrem nejen ve vytváření vtipných a dojemných scén, ale i ve schopnosti vyprávět příběh tak, že máte pocit, jako by byl o vás samotných.
Pokud tedy hledáte knihu, která vás pohladí po duši, rozesměje a dodá odvahu vzít život tak, jak je, s jeho všemi výškami i pády – „Houpačky“ jsou pro vás ideální volbou. Tahle kniha totiž není jen o tom, jak život zvládnout, ale především o tom, jak si ho skutečně užít.
Představte si, že po dvanácti letech za mřížemi začínáte úplně znovu – nový život, nové vztahy, nová radost… ale s těžkou minulostí, která vás neustále pronásleduje. Přesně tohle čeká Helenu, hlavní hrdinku knihy „Vířivka“, která se po dlouhém pobytu ve vězení snaží začít znovu od nuly.
Helena si pronajme garsonku s nečekanou výbavou – vířivkou uprostřed pokoje, která dodává jejímu novému domovu netradiční kouzlo i příjemné ironické kouzlo. Pomalu si buduje život – najde si práci, přátele, dokonce i novou lásku. Helena je sympatická, zranitelná i statečná, a čtenář s ní snadno soucítí. Lucie Konečná nás totiž vede Heleninými pocity a myšlenkami tak obratně, že se ocitáme přímo v její kůži. Autorka je mistryní v psychologii postav – všechno je věrohodné, vše má smysl, každé gesto, každá emoce působí přirozeně.
Styl, jakým je „Vířivka“ napsána, je přesně to, co dělá z této knihy výjimečný zážitek. Lucie Konečná píše jednoduše, bez přehnaných ornamentů, ale každá věta má svou váhu. Kniha vás udržuje v napětí až do poslední stránky, protože Helena, přestože se snaží svou minulost nechat za sebou, zjišťuje, že některé věci zkrátka nelze zapomenout. V určitých momentech vás autorka nechá nahlédnout jen kousek pod povrch – a vy máte pocit, že potřebujete vědět víc! V tom je právě kouzlo knihy – odhalování Helenina příběhu je postupné a napínavé.
Konečná dokonale kombinuje napínavý příběh s hlubokým vhledem do lidské psychiky. Čtenář postupně sleduje Heleniny kroky, její rozhodnutí, její pochyby i naděje. Je to chytrá kniha, která zábavným, a přesto velmi realistickým způsobem ukazuje, že začít znovu je těžké, ale ne nemožné.
Takže pokud hledáte příběh o síle lidské duše, odvaze čelit minulosti, ale také s humorem a trochu ironickým pohledem na život, „Vířivka“ vám nabídne skvělou jízdu. Připravte se na to, že vás kniha pohltí a budete mít pocit, že s Helenou sdílíte její radosti, strachy i naděje.
Vítejte ve světě Jany Kippo – tvrdé, neústupné, a přesto zranitelné ženy, která se po dlouhé době vrací na rodný statek v drsném severním Švédsku. Karin Smirnoff v tomto syrovém románu přináší drama, které se vám dostane pod kůži svou nekompromisní upřímností a nepředvídatelným napětím. Jakmile se jednou začtete, jen těžko knihu odložíte. Tady totiž nejde jen o příběh – tady se odhalují rodinné křivdy, potlačená traumata a tvrdá realita života na venkově, kde se za zavřenými dveřmi skrývají hrůzné příběhy.
Jana se vrací domů, aby čelila své minulosti a bolestným vzpomínkám, které ji nikdy doopravdy neopustily. Její bratr, který se upíjí k smrti, a matka, která po mrtvici už jen dožívá, jsou živé připomínky destruktivních sil, které v jejich rodině vždycky působily. Smirnoff zde mistrovsky vykresluje atmosféru, kde alkohol, násilí a mlčení jsou tradičním dědictvím, a kde každý nový den přináší novou bolest i snahu přežít.
Karin Smirnoff si skvěle pohrává s jazykem a nebojí se porušovat gramatická pravidla, což příběhu dodává osobitost a drsnost, která přesně vystihuje charakter Jany a jejího světa. Tím se kniha odlišuje od běžné literatury – její text je stylizovaný tak, že doslova odráží syrovost a tvrdost samotného příběhu. Ačkoliv se téma knihy může zdát temné a těžké, Smirnoff dokáže příběh vyprávět s nesmírnou něhou a autenticitou, která vás přiměje spolu s Janou bojovat o naději a možnost začít znovu.
„Můj bratr“ není jen obyčejná severská krimi, jak by se možná dalo očekávat. Je to spíše výprava do temných zákoutí lidské psychiky, přičemž čtenář prochází příběhem jako Jana, která se snaží vypořádat se s bolestivou pravdou. Smirnoff dává této knize zvláštní sílu – mísí nefalšovanou syrovost života s hlubokým pohledem na rodinná pouta, která nás svazují i posilují.
Jestli vás baví literatura, která je hrubá, temná, ale nesmírně působivá, „Můj bratr“ by vám rozhodně neměl uniknout. Kniha vás vtáhne do drsného světa severu, kde naděje a odpuštění bojují o přežití stejně tvrdohlavě jako Jana. Připravte se na intenzivní, niterný zážitek – tenhle příběh vás rozhodně nenechá chladnými.
Sedmý díl série Milénium je tady a přináší přesně to, co od skvělé severské krimi očekáváme – temnou atmosféru, napětí a samozřejmě ikonické postavy Mikaela Blomkvista a Lisbeth Salanderové. Tentokrát je vezme Karin Smirnoff na daleký sever Švédska, kde nehostinná příroda, drsná zima a skryté zlaté bohatství vytvářejí ideální podmínky pro pořádnou zápletku.
Příběh začíná na svatbě Mikaelovy dcery. Vztah Mikaela s jeho dcerou je napjatý, a situace se ještě přiostří, když se na ženicha začnou šířit nepříjemné drby. V té samé době se Lisbeth ocitá na severu Švédska, ale tentokrát ne kvůli touze po bohatství nebo kvůli tajemnému vyšetřování. Přichází totiž jako opatrovnice své neteře Svaly, jejíž matka záhadně zmizela, a tak Lisbeth znovu čelí rodinným tajemstvím a nebezpečím, kterých se nikdy nezbavila.
Karin Smirnoff umí pracovat s napětím a její styl dokonale navazuje na práci Stiega Larssona i Davida Lagercrantze, aniž by přitom opustila svůj osobitý rukopis. V knize cítíte severskou syrovost a zároveň příjemně plynoucí tempo, které vás pohltí. Příběh má spád, v každé kapitole čekají nová tajemství a dávka akce. Smirnoff také přivádí do příběhu několik nových postav, které přidávají další vrstvu a rozšiřují známý svět Milénia. Je ale uklidňující, že ač se děj rozbíhá do několika směrů, hlavní role zůstávají pevně v rukou Lisbeth a Mikaela. Jsou to pořád ty skvělé, chytré postavy, které zvládají kombinovat drsný intelekt s nezdolnou odvahou.
Líbí se mi, jak Smirnoff dokázala udržet silný politický a společenský podtext, který je pro Milénium typický. Témata jako násilí, zneužívání moci a současné politické proudy jsou zde přítomna, ale nikdy nepůsobí vnuceně – spíše přirozeně vyplývají ze zápletky. V případě zlaté horečky na severu Švédska jde nejen o zločin a podvody, ale také o hlubší otázky o lidské chamtivosti, touze po moci a ceně, kterou jsme ochotni platit za materiální bohatství.
„Dívka v Orlích Spárech“ má přesně to, co každý fanoušek série očekává – napětí, akci a pořádnou dávku překvapení. Je to díl, který sice navazuje na předchozí příběhy, ale zároveň stojí pevně na vlastních nohou. Karin Smirnoff dodala Miléniu nový náboj, a pokud jste si oblíbili Lisbeth a Mikaela, rozhodně nebudete zklamaní.
Tahle kniha je pro všechny, kteří se nebojí pořádného mrazení v zádech, baví je spletité krimi příběhy a milují, když napětí nevychází jen z děje, ale i z temné, syrové atmosféry severu. Pokud máte chuť na něco, co vás strhne od první do poslední stránky, dejte „Dívce v Orlích Spárech“ šanci – rozhodně nebudete litovat!
Kniha, která vás přenese zpět do doby, kdy láska k rocku byla tichým protestem a odvaha ke svobodě se nesla v ozvěně zakázaných koncertů. Tato kniha vás okamžitě vtáhne do příběhu mladé houslistky Julie, která žije dva zcela odlišné životy – jeden podle očekávání svého otce, komunistického funkcionáře, a druhý podle vlastního srdce, v rytmu rockové hudby a prvních lásek.
Jana Poncarová má skvělou schopnost vylíčit atmosféru normalizačního Československa. Historické kulisy příběhu jsou zde víc než jen pozadí; do příběhu vnášejí hloubku a připomínají, jak složité bylo žít svobodně a řídit se vlastním hlasem. Autorčin styl je přirozený, a přitom poetický, což dává příběhu krásnou vypravěčskou dynamiku – každý odstavec vás vtahuje dál, a vy máte pocit, jako byste byli s Julií přímo tam, na prahu osudových rozhodnutí.
„Dvojí život“ vyniká především svou autenticitou a vnitřní silou postav. Julie, hlavní hrdinka, se pohybuje mezi očekáváním svého otce, milovníka sovětské hudby, a vlastní touhou po něčem skutečném a svobodném. Její vnitřní boj je tak opravdový, že čtenáře doslova chytí za srdce. Tato kniha je o lásce, ale také o síle pravdy a odvaze zvolit si vlastní cestu, i když je lemována trnitými vztahy a složitými volbami.
Autorka navíc bravurně pracuje s postavami. Každá z nich, ať už jde o Julii, jejího otce, nebo Romana, kytaristu z undergroundové kapely, je vykreslená s pečlivostí a životností. Dialogy a interakce mezi nimi mají dynamiku, působí přirozeně a zároveň vás nutí přemýšlet o vlastních vztazích a hodnotách.
Jana Poncarová má také úžasný cit pro jazyk, což dává celému příběhu jedinečnou hloubku a krásu. Její styl je tak hladký a přitažlivý, že vás kniha dpohltí. „Dvojí život“ se čte rychle, a přesto vám dá spoustu podnětů k zamyšlení. Pokud máte rádi příběhy, kde se střetává osobní drama s historií, kde láska a odvaha nacházejí své místo i v těch nejtěžších dobách, pak je tato kniha přesně pro vás.
Takže se pohodlně usaďte, připravte si šálek kávy a ponořte se do světa, kde hudba a láska tvoří nitky jednoho krásně vyprávěného příběhu. Kniha „Dvojí život“ je dokonalou volbou pro milovníky historických románů, osobních dramat i romancí s hlubším poselstvím. Je to dílo, které vás nejen pobaví, ale také vám připomene sílu lidské touhy po pravdě a svobodě.
Máte náladu na pořádnou dávku humoru a studentských zážitků, které jsou tak trochu padlé na hlavu? Pak je Žabí deník od Kristýny Hartigové přesně to, co hledáte! Tato kniha je svěží sbírkou povídek, která vás provede každodenním životem středoškolské studentky – a rozhodně ne ledajaké studentky. Autorka přináší příběhy, kde každá situace, byť sebemenší, má potenciál proměnit se v něco komicky nezapomenutelného.
Co na knize opravdu oceňuji, je její lehkost. Psaní je neuvěřitelně svižné a přirozené, takže vám stránky budou doslova ubíhat pod rukama. Kristýna má jedinečný smysl pro humor, který není jen laskavý, ale občas i pěkně škodolibý – a to je na tom právě to nejlepší! Její ironický pohled na svět vás zaručeně pobaví. Občas si zkrátka rádi zasmějeme cizím neštěstím, a právě to dělá Žabí deník tak zábavným čtením.
Příběhy v této knize jsou plné nečekaných zvratů a vtipných situací, které dobře známe ze školních lavic. Zapomětlivost, drzost, chaos – to jsou jen některé z mnoha prvků, které autorka bravurně zpracovává. Kdo by neznal tu studentku, která vždy sedí v přední lavici, je trochu mimo, ale svým způsobem geniální? Právě tato postava vás provází příběhy, kde běžné školní dny nabývají úplně nových rozměrů.
Autorka má talent vykreslit charaktery prostřednictvím krátkých a úderných výměn, které čtenáře nejen pobaví, ale také vtáhnou do děje. Dialogy jsou vtipné, autentické a plné energie. Ať už jde o školní katastrofy nebo drobné trapasy, vždycky vás to rozesměje.
Na Žabím deníku mě baví i to, jak si Kristýna dokáže udělat legraci sama ze sebe. V knize je patrná upřímnost a nadhled, které z ní dělají tak výjimečné čtení. Studentské roky jsou náročné, ale zároveň nesmírně zábavné, a Kristýna je mistryní v tom, jak tohle období zachytit a podat s humorem.
Takže pokud hledáte knihu, která vás rozesměje, zlepší vám náladu a připomene, že život je vlastně jedna velká komedie, sáhněte po Žabím deníku. Je to perfektní volba na deštivé odpoledne, cestu vlakem, nebo jen když máte chuť si na chvíli odpočinout a pobavit se. Nechte se unést humornými příběhy, které vám budou připomínat, že i ty největší školní katastrofy mají své světlé stránky.
Tahle kniha je zkrátka zábava od první do poslední stránky – a věřte mi, až ji dočtete, budete se smát ještě dlouho poté!
Tohle je napínavý psychologický thriller ve stylu Stephena Kinga.
Ostré předměty, tento debutní román od Gillian Flynn vás zavede do ospalého amerického městečka, kde se skrývají zlověstná tajemství a děsivá pravda.
Novinářka Camille Preaker se vrací do svého rodného města po psychickém kolapsu, aby se pustila do nezáviděníhodného úkolu: napsat reportáž o vraždě mladé dívky a zmizení druhé.
Camille se tak ocitá v prostředí, které pro ni není příjemné - musí čelit chladné nevraživosti matky a složitému vztahu s nevlastní sestrou. A co je horší, démoni z minulosti ji neustále pronásledují a hrozí, že ji pohltí.
Ostré předměty nejsou jen obyčejným detektivním románem. Autorka Gillian Flynn mistrně buduje napětí a atmosféru klaustrofobie, která čtenáře nenechá vydechnout. Příběh se nezaměřuje pouze na nalezení vraha, ale otevírá i hluboká témata jako dysfunkční rodinné vztahy, šikana na střední škole, sebepoškozování a psychické problémy.
Její jazyk je vynikající: ostrý, chytrý a plný sarkasmu. Dokonale vykresluje charaktery postav a jejich vnitřní pochody, takže čtenář má pocit, že je součástí děje.
Pokud máte rádi napínavé thrillery s psychologickým podtextem, Ostré předměty si nenechte ujít! Ještě dlouho po dočtení budete přemýšlet o postavách a jejich osudech. A co je nejlepší, Ostré předměty byly zfilmovány do seriálu HBO, takže si tento strhující příběh můžete vychutnat i ve vizuální podobě.
Proč si přečíst Ostré předměty:
- napínavý a strhující děj
- skvěle temná a dusná atmosféra
- komplexní a hloubkové postavy
- vynikající jazyk a styl psaní
- zajímavá témata, která otevírají důležité otázky
Ostré předměty jsou kniha, která se vám zaryje pod kůži a ještě dlouho po dočtení na ni budete vzpomínat.
Temná Hra: Napínavá detektivka, která vás pohltí!
Strhující detektivka na pláž i do chladných zimních dnů, to je Temná hra od Andyho Maslena!
Vtáhne vás do temného světa zločinu a do poslední chvíle vás nechá hádat, kdo je skutečný vrah.
Inspektor Henry Ford se potýká s těžkým břemenem minulosti. Skrývá hrůznou pravdu o smrti své manželky. Ale to není to jediné, s čím se musí vypořádat. Na jeho stůl se totiž dostává případ dvojité vraždy, která nese znaky seriového vraha.
Ford má tušení, že má co do činění s psychopatickým vrahem, který nenechává žádné stopy. Jeho zkušenosti a intuice mu napovídají, že to nebude snadný případ. Navíc se potýká s pochybnostmi, které mu ztěžují soustředění na vyšetřování.
Ford se s vervou vrhá do vyšetřování a snaží se dopadnout vraha dříve, než udeří znovu. Vrah je chytrý a opatrný a nenechává Fordovi mnoho stop. Ford se musí spolehnout na svůj instinkt a na pomoc své kolegyně a partnerky, s níž se mu líbí spolupracovat čím dál tím více.
Temná hra je svižná detektivka, kterou jen neradi odložíte. Autor Andy Maslen mistrně buduje atmosféru napětí a nechává čtenáře v napětí. Kniha je plná zvratů a překvapení, která vás udrží až do samého konce.
Pokud máte rádi detektivky s chytrým dějem a sympatickými postavami, Temná hra je pro vás to pravé!
- Kniha je čtivá a svižně napsaná, takže se nudit nebudete.
- Autor skvěle vykresluje postavy a jejich vnitřní pochody.
- Dějové zvraty vás zaručeně překvapí.
- Atmosféra napětí je hmatatelná a nenechá vás vydechnout.
Temná Hra je zkrátka detektivka, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník krimi!
Pokud máte rádi fantasy plné napětí, dobrodružství a dojemných momentů, tahle knížka je přesně pro vás!
Hlavní hrdinkou příběhu je Henika, mladá čarodějka s léčitelskými schopnostmi. Její cíl? Ne silou měnit svět, ale léčit a napravovat lidské osudy. Henika, zavržená matkou, ale podporovaná svými věrnými přáteli – klisnou Potvorou a strakou plnou tajemství – přináší úlevu tam, kde je jí nejvíce potřeba.
Ať už se Henika ocitá ve městě, jehož brány je nemožné opustit, nebo u oddílu dětských vojáků s podivným úkolem, její léčitelské dovednosti a empatie jsou vždy na prvním místě. Musí pečlivě zvažovat, co může ztratit a co získat. Její cesta není jednoduchá, ale právě proto je tak fascinující!
Dana Beranová má skvělý talent na vytváření světa, do kterého se okamžitě ponoříte. Její styl je svižný, napínavý a plný zvratů, které vás udrží na kraji židle. Příběhy se čtou rychle a plynule, takže se ani nenadějete a najednou jste na konci kapitoly – nebo celé knihy!
Kromě toho kniha nabízí krásně vykreslené postavy. Henika je odvážná, laskavá a odhodlaná, což z ní dělá ideální protagonistku, se kterou se snadno sžijete. Její přátelé, klisna Potvora a straka, dodávají příběhu další rozměr a tajemství, které postupně odhalujete.
- Napětí a dobrodružství: Příběh je plný akčních a napínavých momentů, které vás nenechají vydechnout.
- Emocionální hloubku: Henika se potýká s těžkými rozhodnutími a její cesta je plná dojemných okamžiků.
- Krásně vykreslené postavy: Odvážná Henika, její věrná klisna Potvora a tajemná straka vás zaujmou a budete je milovat.
- Svižný styl: Dana Beranová píše rychle a napínavě, takže se kniha čte jedním dechem.
- Romantické a krvelačné scény: Autorka se nebojí přidat trochu romantiky i krvelačných momentů, což příběh ještě více oživuje.
Pokud hledáte něco, co vás vtáhne do jiného světa a zároveň vám nabídne hluboké emoce a napínavý děj, „Zpěv straky“ je ta pravá volba.
Hledáte vynikající román, který vás chytne za srdce a nepustí, dokud ho nedočtete? Pak je pro vás Nultá hodina od Jany Poncarové to pravé!
Jana Poncarová, talentovaná novinářka a spisovatelka, nás v tomto historickém románu zavádí do Československa po druhé světové válce. Hlavní hrdinka Hedvika se vrací domů po sedmi letech strávených v Londýně a v Africe, odhodlaná znovu vybudovat svůj život. Brzy však zjišťuje, že nic není tak, jak si pamatovala. Válka zanechala hluboké jizvy a probouzející se totalitní režim začíná dusit zemi. Hedvika se snaží vyrovnat s traumaty minulosti a najít své místo v novém světě, zatímco se potýká s rozpadem manželství a novým mužem v jejím životě.
Nultá hodina je mistrovsky napsaný román, plný silných emocí a napínavých dějových zvratů. Jana Poncarová s bravurou vykresluje atmosféru poválečného Československa a s hlubokým porozuměním zkoumá lidské charaktery a osudy.
Co dělá z Nulté hodiny tak výjimečný román?
- Strhující děj: Kniha vás chytne hned od první stránky a nepustí vás, dokud ji nedočtete.
- Silné postavy: Hedvika a ostatní protagonistické postavy jsou vykresleny s hloubkou a empatií, takže se s nimi budete moci ztotožnit a prožívat jejich radosti i strasti.
- Historické zasazení: Jana Poncarová mistrně zachycuje atmosféru poválečného Československa a dává tak čtenářům jedinečný pohled na toto dramatické období historie.
- Láska, ztráta a naděje: Nultá hodina je příběhem o lásce, která odolává i těm nejtěžším zkouškám, o ztrátě, se kterou se musíme vyrovnat, a o naději, která nám pomáhá jít dál.
Nultá hodina je kniha, která vás vtáhne a nepustí. Je to příběh, který vám utkví v paměti dlouho poté, co dočtete poslední stránku. Pokud máte rádi historické romány, silné příběhy o ženách a napínavé čtení, Nultá hodina je pro vás to pravé!
Neváhejte a ponořte se do strhujícího příběhu Hedviky a objevte s ní sílu lásky a naděje v temných časech.
- Pokud hledáte knihu, která vás zaručeně zabaví a dojme, Nultá hodina je pro vás to pravé.
- Díky svému poutavému ději, silným postavám a historickému zasazení je to kniha, která si vás získá hned od první stránky.
- Nultá hodina je skvělá volba pro všechny, kteří mají rádi kvalitní českou literaturu.
Nenechte si ujít tento úžasný román a objednejte si Nultou hodinu hned teď!
Světluška: Sbírka povídek, kterou zhltnete, než se nadějete
Hledáte knihu, která vás vtáhne do víru napínavých příběhů, donutí vás zamyslet se nad vážnými tématy a zároveň vám zvedne chloupky na zádech? Pak je pro vás sbírka povídek "Světluška" od Lenky Oborné to pravé!
Autorka předkládá čtenářům pestrou paletu povídek, které se dotýkají širokého spektra témat. Od adopce a manželského násilí přes prokleté zbraně a domy až po nadpřirozené schopnosti, kouzelné světy a tajemné nemoci – v "Světlušce" si každý najde něco pro sebe.
Lenka má talent pro strhující vyprávění. Její styl je svižný, sarkastický a plný černého humoru, který dodává příběhům na šmrncu. Nebojí se ani děsivých scén, které zaručeně rozproudí adrenalin v žilách.
Na knize nejvíce oceňuji její zábavnost a čtivost. Povídky se čtou jedním dechem a ačkoliv se dotýkají vážných témat, autorka je dokáže podat čtivým způsobem. Díky tomu se kniha stává nejen napínavou, ale i poutavou a zábavnou četbou.
"Světluška" je ideální volbou pro všechny milovníky napětí a hororu. Pokud hledáte knihu, která vás nenechá chladnými a donutí vás přemýšlet, pak si ji nenechte ujít!
Hledáte příběh plný dobrodružství, intrik a přátelství? Pak je pro vás kniha „Odměna pro druhého“ od Alžběty Moravcové-Rývorové to pravé! Nenechte se odradit středověkým zasazením, tato pohádka pro dospělé vás okouzlí svým humorem, napětím a nečekanými zvraty.
Představte si tři obyčejné děti, které se náhodou ocitnou v samém srdci královského turnaje. Jejich životy se obrátí naruby, když se stanou svědky spletité hry o moc a korunu. Na pozadí intrik a zrady se rodí nečekané přátelství, které je nuceno čelit těžkým zkouškám.
Autorka Alžběta Moravcová-Rývorová mistrně vykresluje svět plný kontrastů. Zdejší čarodějnice není moudrá stařena s kouzelnou hůlkou, ale ambiciózní žena, které se nebojí použít i ty nejtemnější metody, aby dosáhla svých cílů.
Naproti tomu hlavní hrdinové - tři děti - si i přes ztrátu naivity uchovají svůj dětský humor a bezprostřednost. To dělá z „Odměny pro druhého“ svěží a originální příběh, který vás zaručeně pobaví.
Moravcová-Rývorová má dar vyprávět příběhy, které vás vtáhnou do děje a už nepustí. Její styl psaní je lehký a zábavný, ale zároveň plný emocí a hloubky. Dokáže s humorem i napětím popsat nejrůznější situace a nenechá vás v klidu až do samého konce.
Pokud máte rádi klasické pohádky s moderním nádechem, „Odměna pro druhého“ je ta správná volba. Je to příběh o přátelství, odvaze a o tom, že i v tom nejtemnějším světě se vždycky najde světlo.
Neváhejte a ponořte se do strhujícího dobrodružství. Kniha je příjemným překvapením mezi fantasy romány. Nabízí zábavu, napětí i dojemné momenty a zaručeně si vás získá svým originálním příběhem a sympatickými postavami. Pokud hledáte knihu, která vás odtrhne od reality a přenese do světa plného fantazie, pak je tohle ta pravá volba!
Temnota: Nechte se pohltit strhující krimi Davida Lagercrantze
Chytrá, vtipná a napínavá krimi od Davida Lagercrantza, pokračovatele série Millénium vás nezklame.
V knize „Temnota“ přináší strhující příběh plný temných tajemství a nečekaných zvratů.
Hlavní postavami jsou Hans Rekke, charismatický profesor s geniálním hudebním talentem a pozorovacími schopnostmi, které mu umožňují odkrývat i ty nejskrytější lidské motivace. a mladá ambiciózní chytrá policistka Micaela Vargassová.
Rekke, posedlý vlastními démony, se ocitá v centru záhady vraždy, která se zdá být vyřešená. Jeho geniální postřehy ale naznačují, že zdání klame a za zdánlivě jednoduchým případem se skrývá mnohem temnější pravda.
Když se Rekke pokusí přesvědčit policii o svých zjištěních, setkává se s nepochopením a skepticismem. Jedinou, která mu naslouchá, je mladá Micaela. Ta pochází ze špatné čtvrti, bojuje s démony minulosti a s bratrem mafiánem, ale i přes to je odhodlaná nalézt spravedlnost.
Rekke a Vargasová, dva na první pohled neslučitelní lidé, se spojí v nečekaném partnerství, aby odkryli pravdu o vraždě. Jejich cesta za spravedlností je plná nebezpečí, zrad a překážek, ale i vzájemného respektu a rostoucího přátelství.
Co se mi na knize líbilo?
- Chytrý a napínavý děj: Autor mistrně buduje napětí a postupně odhaluje další části příběhu tak, že čtenáře neustále udržuje v napětí.
- Charismatické postavy: Rekke, sarkastický génius s vlastní temnotou, a Vargasová, odvážná a bojující žena, si vás získají hned od první chvíle.
- Svěží a humorný styl: I když se jedná o temnou krimi, autor nezapomíná na humor, který odlehčuje děj a dělá ho zábavnějším.
- Velmi čtivý styl psaní, které nechybí ideální dávka sebeironie.
Temnota je perfektní volbou pro všechny fanoušky detektivek, kteří hledají napínavý a chytrý příběh s charismatickými postavami. Tahle kniha vás zaručeně pohltí nejen napětím, ale i svým stylem.