Per-quiee komentáře u knih
Dost užitečných rad, i když já sama využila 1/4 knihy, zbytek je o lovení zvěře, "vědeckému" pojetí receptů za použití různých umělých přísad a poslední čtvrtina o profi pojetí, které v běžném životě nepoužiji. Půjčila jsem si ji z knihovny, asi bych nekoupila.
Zatím nejlepší Murakamiho kniha, co jsem četla. Chvíli nevíte, co je sen a co je realita. Válečné příběhy podle skutečné události jsou jen třešnička na dortu. Na velmi živý popis stahování lidské kůže zaživa nikdy nezapomenu.
Hlavní myšlenka je dobrá, ovšem v praktické části jsem čekala o mnoho víc tipů. Kniha myslím až moc dlouho rozebírá, proč je vůbec hluboká práce důležitá (stačila by na to jedna kapitola).
Konec byl nečekaný (možná i trošku urychlený vzhledem ke zbytku knihy). Druhý díl o * slabší než první.
První díl byl lepší. Nimbus se šíleně táhnul. Ale musím uznat, že mě konec překvapil, i když byl dost urychlený.
Bohužel zklamání. Neviděla jsem v povídkách nějaký hlubší smysl.
Nádherná kniha, úžasně vtipná a relevantní na dobu, kdy byla napsána. Opačné recenze jsou pouze prach u mých nohou a drmolení Nubijců v mých uších :)
Samozřejmě, že některá tvrzení jsou přehnaná, přece jen je to kritika, ovšem doporučuji přečíst každé ženě, jelikož v mnohých věcech se můžeme poznat. Navíc je to dobrá prevence, pokud by se vás nějaká feministka snažila získat na svou stranu :)
Tato kniha si mě bohužel nezískala. Na základě kladných recenzí jsem se do ní s chutí pustila, ovšem po 100 stranách pro mě byla každá další spíše z donucení. Další díly číst nebudu...
Říká se, že Terry Pratchett není po každého a u mě se to potvrdilo.
Nádherný příběh. A to jsem nikdy na westerny nebyla. Naopak film mě tak nezaujal.
Je pravda, že se z této knihy mnoho nedozvíte, ale už jen kvůli těm ilustracím jsem si pořídila z této edice hned čtyři :)
Zklamalo... ani mi nevadilo, že to bylo psáno jako scénář, ale chyběla tam Rowlingová a pořádný, ne prvoplánový příběh...
Pořád se dělo něco zajímavého a nového, je to krásně napsáno a ocenila jsem i starý jazyk. Občas bych byla raději, aby na sebe povídky více navazovaly, ale jinak si velmi ráda přečtu další díl :)
Hrdinka mi v průběhu knihy lezla čím dál tím víc na nervy... každou kapitolu byla rozhodnutá pro jiného, bylo to únavné. Třetí díl už si asi nekoupím.
Zajímavé téma, ale opravdu jsem hlavní hrdinku nepochopila. Není ani možné se takto chovat k vlastním dětem.. no a navíc skončila tam, kde začala.. takže se vlastně v knize ani nic nevyřešilo.. ale bylo to dobré oddechové čtení, nic překvapivého.. občas vtipné.. ale ne v té míře, aby to nazývali humorným románem..