perpe2a komentáře u knih
Milé počteníčko. Trochu romantiky, trochu naivity. Klasický ženský román. Čte se moc dobře, mohu doporučit.
První díl série oddělení Q. Naprosto skvělé dánské krimi. Styl psaní mi trochu připomínal mého oblíbence Chrise Cartera. Rozhodně mohu doporučit.
Romantika, trable v manželství a hodně sexu. Průměr, malinko lepší.
Silný a místy až nechutný psychothriller. Jen pro silné nátury.
Skutečný příběh chlapce Leona (autora samotného), židovského chlapce, který přežil holokaust díky Schindlerově seznamu. Moc krásný, silný a smutný příběh. Rozhodně stojí za přečtení.
Výborně napsané na základě skutečného příběhu. O chudobě, sociálních rozdílech, právi v terénu...dobré k zamyšlení. Mohu jen doporučit.
Spíše popisný dokument o projektu Lebensborn. Nevím, no mě styl vyprávění moc nesedl.
Hodně červená knihovna, nic moc pro mě. Do čtení jsem se musela nutit. Ale kdo rád čte romantiku, tomu se bude líbit.
Spíše psychologický thriller, bohužel za mě nic moc, drhlo to a spíš jsem se nudila a modlila za rychlé dočtení.
Psychologický thriller, trochu nuda, trochu napětí. Konec předvídatelný, takže lepší průměr.
Průměrná detektivka. Nebylo to úplně špatné, ale další díly mě nelákají.
Námět zajímavý, bohužel velmi rychle se z knihy vytratilo jakési napětí, jakoby došel dech a jen se to dopsalo. Takže za mě tedy pouze průměr.
Tato kniha mě velmi překvapila. Je napsána tak čtivě, že nemůžete přestat číst, dokud se nedozvíte , jak vše dopadne. Prostředí Afriky, Dánska a trochu Itálie, uprchlíci, dětští vojáci, Uganda..., znásilňování a zneužívání mladých afrických dívek...Nádherně vystavěný příběh. Kniha ve mě zanechává stopu a rozhodně si ji někdy znovu musím přečíst. Za mě je to rozhodně kniha, kterou by si mohl přečíst každý. Rozodně doporučuji!
Nádherný rodinný románový příběh- babička, matka, dcera a prostředí švadlen a krejčovské módy. Dále období 2. světové války a současnost. Paříž a New York. Zaručená kvalita čtení. Bylo to nádherné a doporučuji všem ženám.
Vynikající thriller, rodinné psychologické drama. Dvě sestry, jeden syn, jeden muž a vražda. Četlo se to skvěle, má to spád, nelze se odtrhnout. Doporučuji.
Nádherný a dojemný román. Dva lidské osudy, které si navzájem zachrání život. Na konci jsem měla v očích i slzy. Rozhodně tato kniha stojí za přečtení, mooooc doporučuji:
Strhující, skvěle napsaný a naprosto nepředvídatelný děj. Autorce tleskám a všem milovníkům psychothrillerů vřele doporučuji!
Nový díl nové série od Roberta Bryndzy se mi líbil. Bylo to čtivé, nemůžete se odtrhnout. Hlavní hrdinka je opět žena, tentokrát ale ne policistka, což ozvláštnilo děj. Moc se těším na druhý díl. Doporučuji.