Peťanka Peťanka komentáře u knih

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

První pravidlo klubu rváčů je nemluvit o klubu rváčů - každopádně někdo o té knize promluvit prostě musel, jinak by si ji nepřečetlo tisíce lidí a tak to je. Ale je vážně skvělá. Vím to, protože to ví Tyler.

30.12.2012 5 z 5

Svědectví Svědectví Stephen King

"Life was such a wheel that no man could stand upon it for long.
And it always, at the end, came round to the same place again."

Konečně jsem se dočetla až k této závěrečné větě. Miluji Kinga a jeho knihy a tak se stalo, že když jsem zavítala do oddělení s cizojazyčnou literaturou, tento skvost se na mě šklebil a já i přes rozsáhlost (1325 stránek!!) a fakt, že kniha je v angličtině, neodolala. Byla to dlouhá, neuvěřitelná cesta, ale musím říct, že jsem si to fakt užila. Je pravda, že jsem začala koncem června a dočetla ji až teď, ale taky je pravda, že jsem ji asi na 2 a půl měsíce úplně odložila a myslela, že to vzdám, ale nakonec mi to stejně nedalo, protože však víte, King, ten Vás jen tak nepustí. Za mě 5* :)

29.10.2012 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Srdcová záležitost.

09.10.2012 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Úžasná kniha, zhltla jsem ji během jednoho dne a naprosto mě uchvátila, i přesto - nebo možná právě proto, že je to velmi podivný příběh.

A ty staré fotografie? Ty prostě podtrhují výjimečnost knihy.

22.08.2012 5 z 5

Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Kdo by si neoblíbil ty upovídané postavičky? :) Skvělé pokračování.

27.12.2011 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Krásný, i když smutný příběh.

14.12.2011

Kupec benátský Kupec benátský William Shakespeare

Perfektní drama od Shakespearea. Kupec benátský stojí za přečtení a rozhodně i za zhlédnutí.

13.08.2011 5 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Román jako takový nebyl zas až tak špatný, i když je pravda, že při prvním čtení jsem knihu odložila a vrátila se k ní až za rok. Pak už vlastně můžu říct, že se mi příběh líbil, ale klidně mohl být kratší, né tak popisný.

30.05.2011 3 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Ano, další skvělá knížka Jane Austenové, jen co je pravda :) Líbila se mi představivost mladé hrdinky a konec byl opravdu skvostný. Happyendy sice moc nemusím, ale v případě příběhů Austenové je ráda uvítám.

30.05.2011 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Pod Kupolí se čte jedním dechem a je to další z jeho mnoha fantastických děl. Jediné, co bych vytkla, je rychlý konec, ale jinak bez chybičky, můžu jedině doporučit :)

09.05.2011 5 z 5

Mort Mort Terry Pratchett

Skvělý díl, a Smrť je prostě nenahraditelný!
. . .
"Myslím, že se pro mága vůbec nehodí, aby byl sám v dámském budoáru."
"Cože? Ale vždyť já tady nejsem sám. Ty jsi tady se mnou."
"To je právě to," upozornila ho, "a co tu jde, ne?"
"Oh. Aha. Ano. Promiň. Hm. Takže se uvidíme ráno."

09.09.2012 5 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Já nemám slov, ale ona asi tahle kniha mluví za sebe - naprosto úchvatné dílo! A co se týče všech těch detailů a hlubin podsvětí - nebyl pan spisovatel náhodou mafián? (:D)

07.02.2012 5 z 5

Kavárna šílenců Kavárna šílenců Laurell K. Hamilton

Taková fajn oddechovka.

21.01.2012 4 z 5

Mrazení Mrazení Maggie Stiefvater

Popravdě - kdo by nechtěl i ve skutečnosti něco takového zažít, hlavně když je období, kdy ty nejkrásnější okamžiky prožíváte jen prostřednictvím knížek - je to krásná knížka, i když trošku taková ta děsně romantická slátanina, ale jo, přiznávám - líbila se mi. Jen konec mi tam moc neseděl, byl až moc šťastný, nemám ráda happyendy..

22.08.2011 4 z 5

Stephen King - Mistr strachu Stephen King - Mistr strachu Lisa Rogak

Pokud máte rádi Kinga - neváhejte a tuto knihu si přečtěte! Velmi pěkné ♥

13.08.2011 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Poslední díl byl velmi poutavý a knihu jsem přečetla na jeden nádech :) Jediné, co bych vyčetla, byla kapitola "Po devatenácti letech" ta mi připadala už přehnaná.

28.05.2011 5 z 5

Pokání Pokání Ian McEwan

Nádherný, dojemný příběh, můžu jedině doporučit! :) A co se týče filmového zpracování ? Moc se povedlo, takže "palec nahoru" :)

28.05.2011 5 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Pěkné, zajímavé povídky, ale Kingova silná stránka jsou spíše rozsáhlé romány, tedy alespoň podle mě. Ale neříkám, že se mi nelíbily, právě naopak (nejzajímavější byla Pitevní sál 4), jen je to něco jiného, než jsem byla zatím zvyklá :)

27.05.2011 4 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Rozjezd byl opravdu delší, ale stejně mi nezbývá než tuto knihu ohodnotit "palcem nahoru". Téma 2. světové války mě dost zajímá a taky svým způsobem dost děsí.. Tento příběh ve mně zanechal hluboký dojem a brečela jsem, když došlo na Sophiinu volbu, to bylo strašné, volit si mezi vlastními dětmi..
Kniha byla vlastně o několika lidech s různými osudy a minulostí, které svedla dohromady náhoda. Styron dokázal velmi dobře vystihnout jednotlivé charaktery a hlavně - poodkrýval nám jejich tajemství postupně – takže jsem poznávala románové hrdiny stejným způsobem, jak poznáváme lidi v reálném životě – s postupem času a na základě toho, co nám ti lidé o sobě prozradí.
Příběh se mi líbil, jen některé pasáže bych vynechala :)

27.05.2011 5 z 5

Angelologie Angelologie Danielle Trussoni

Vážně se povedla, je to krásný příběh, který Vás chytí a nepustí. Konečně trošku změna od všech těch upírů. Andělé, kteří jsou zde popisováni jako krásná leč krutá stvoření mě vážně uchvátili a občas jsem si říkala, jestli vážně třeba nejsou mezi námi. Těším se na další díl - Angelopolis. A vy, kteří stále váháte, přečtěte si ji, vřele doporučuji :)

09.05.2011 5 z 5