petra2112
![Aplikace lásky Aplikace lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451613/aplikace-lasky-5Cw-451613.jpg?v=1598948004)
...vlastně dobrý :-) Na knihu jsem narazila náhodou. Neměla jsem chuť ani buňky číst něco hodnotného, žádný příval informací, nad kterými je třeba přemýšlet, a to přesně kniha splňuje... Je to milý příběh, zejména proto, že kapitoly se střídají z pohledu dívky/ženy a muže, což je místy vtipné a jen to dokazuje, jak se často ve vnímání a myšlenkách můžeme mýlit, co si myslí ten druhý. Pokud navíc máte rádi New York, některé postřehy a místa vás vrátí, kde jste možná byli nebo kam byste se rádi podívali.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Plán vaší duše Plán vaší duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117651/plan-vasi-duse-117651.jpg?v=1360670677)
Kniha je psána formou příběhu lidí, a na jejich příbězích pak ve spolupráci s různými ezoteriky napojována cesta duše - proč a z jakých důvodů si v těchto konkrétních životech duše vybrala svůj pozemský život, výzvy, a co se chtěla naučit.
O svém plánu duše se z knihy nedozvíte, ale může být možností, jak se otevřít myšlence o existenci, putování duší, a že by náš život mohl být naplánován před narozením, či početím... Bavte se u ní a otevřete mysl, nehledejte, co je špatně;-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Léčivá síla čaker v praxi Léčivá síla čaker v praxi](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30948/leciva-sila-caker-v-praxi-30948.jpg?v=1266331458)
Kniha není ezoterickým pojednáním, ale vysvětlení základních souvislostí psychosomatiky. Jak tělo funguje nejen po fyzické stránce, ale jak psychika ovlivňuje stav - nemoc. Nemoc je příležitost ke změně a žít v klidu a harmonii je důležité i příjemné poselství.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501610/znamenita-mrtvola-dbP-501610.jpeg?v=1662761333)
Myslím, že téma kanibalismu ve sci-fi světě, kde zvířata přenáší smrtelný virus, proto je zakázáno je jíst a "lidstvo" začne chovat druh "lidského masa", které je podáváno jako běžný pokrm. Celá myšlenka je pro sociální bytost nechutná, jsem si jistá, že kniha je kontroverzní a buď ji zhltnete jako zajímavou myšlenku, nebo odvracíte zrak. Už byla ale přece natočena spousta sci-fi filmů... opravdu je tato myšlenka tak mimo při současném chování a inteligence lidstva?
Není to kniha, která by vám pomohla zahnat chmurné období, ale za přečtení stojí.
![Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417223/pravda-nebo-lez-7wv-417223.jpg?v=1588779470)
Bavila moc! Vzala jsem si ji na dovolenou a nejprve si nadávala, jestli už na romanťárny nejsem trochu stará. I když první třetina moc nebaví a máte chuť knížku odložit (což ve finále neumím), všechny ty informace o ničem najednou zapadnou a druhou půlku knížky jsem vdechla... poslední stránky se mi nechtělo dočítat, aby ještě nekončila.
Baví mě zvraty, baví mě nápaditost, ne další doják "potkali se a věděli, že je to ono". Život totiž jsou zvraty, ne vždycky je všechno podle našich představ, a to jsem v knížkách Colleen Hooverové přesně našla!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pablo Escobar Pablo Escobar](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303175/pablo-escobar-E5t-303175.jpg?v=1656769231)
místy komplikované, přiliš mnoho jmen, opakující se události, ale v kombinaci s filmem si děj sedne a je uchopitelnější. rozhodně zajímavé čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261309/vsechno-uplne-vsechno-FBW-261309.jpg?v=1622218012)
Pěkný příběh, bavilo, hezky se četlo a konec překvapivý;-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zlodějka knih Zlodějka knih](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26831/zlodejka-knih-43M-26831.jpg?v=1417423706)
Tématem 2. sv. války je dáno, že kniha, resp. její příběh je pošmourný, ale obdobně jako Lustigovi knihy jej provází láska, o to krásnější, že "dětská", čistá a kniha určitě stojí za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Grafologie - více než diagnostika osobnosti Grafologie - více než diagnostika osobnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60217/grafologie-vice-nez-diagnostika-osobnosti-60217.jpg?v=1295553762)
Chystám se na studium grafologie, knihu vnímám spíše jako "učebnici", pro samouka mi ale nepřijde příliš vhodná...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sedmilhářky Sedmilhářky](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249826/sedmilharky-OeX-249826.jpg?v=1439531604)
Čtivé, uvolňující, originální forma výpravy, jen závěr trošku slabší. Čekala bych dramatičtější rozuzlení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129734/stolety-starik-ktery-vylezl-z-okna-a-zmizel-129734.jpg?v=1344515828)
Knížka mě moc nebavila. Pasáže z dějin byly dlouhé a tak absorudní, že mi ani nepřišly zábavné:-( Ale možná se mi jen nestrefila do nálady...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)