Petronela16 Petronela16 komentáře u knih

Mimika Mimika Sebastian Fitzek

Tak toto bola jazda veľmi podivná, raz hore raz dole, niekedy som nechápala kde je sever.200 strán sa mi neskutočne vlieklo, iba z úcty k autorovi som sa prinútila čítat.Mala som pocit, že som senilna, keď som nechapala suvislosti.No a tie zvyšné strany, to už bolo zbesile finále, kde sa všetko vysvetlilo.Pre mňa tentokrát sklamanie, autor vie aj lepšie.

03.07.2023 2 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

(SPOILER) Rovno poviem, napíšem - nedočítané!Aj to dobre začalo, aj to pokračovalo, aj to chviľami stagnovalo, aj by som to bola dočítala, ale ...ALE !!!! Neskutočne mi isiel na nervy hlavný hrdina Kett, ktorý si stále vláčil decko do práce, doma mal ďalšie drzé deti a celkovo mi vôbec nebol sympaticky,taký chlap-nechlap, u mňa ufnukany nevyzrety plačko, s ktorym zametaju vlastné,podotykam, že ešte malé, deti.
Takže som to ukončila, toto ja nemám za potreby, aby som sa vytacala pri čítaní, čo má byť vlastne relax a pohoda.Koniec.
Veď je plno zaujímavejších knih!

30.09.2022 2 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

(SPOILER) Toto hodnotenie bude veľmi rýchle a veľmi stručné: takže za 4 * Jednu uberam, lebo aj napriek všemožnej snahe Helenky Fieldsovej som páchateľa odhalila hneď ako sa objavil na scéne.(Bože, to bolo také priehľadné, až mi bolo už ľúto, že viem, kto je zahradnikom.)Len mi bolo čudné, že to super poliška Ava nezistila.Asi to bolo tým, že v tomto dieli sa akosi machala vo svojich milostných sr.....ach a aj tak sa nevymachala...Chvalabohu, lebo som sa chvíľkami zľakla, aby sa to nezvrhlo na 50 odtieňov,len neviem akej farby.No nič, nejdem prezrádzať viac, podtrženo, sečteno, mohlo to byť lepšie, ale vďaka autorke aj za túto jej literárnu tvorbu, nebol to premarnený ani čas ani peniaze.Este keby sa mi to hodilo tak do výzvy, to by bolo niečo!...... doplnené: ach jaj nehodí..... nevadí

10.05.2021 4 z 5

Venuša zo zátoky Venuša zo zátoky Dominik Dán

Opäť jedna danovka za mnou, teda aby som bola presná -vypočuta ako audiokniha.Trochu som mala obavy,lebo už som bola zvyknutá na M.Geišberga, ale musím povedať,že aj v podaní M.Mňahončáka to bolo fajn počúvateľné.No takže aj táto danovka dostáva odo mňa plný počet *a hor sa do počúvania ďalšej.

01.01.2021 5 z 5

Léčebna Léčebna Helen Fields

(SPOILER) Pre mňa toto bolo zo začiatku úplne super,vtiahlo ma do deja a do určitého bodu to bolo aj napínavé, len ku koncu sa mi to zdalo už prehnané ako napr.pri tej peci...to bolo už skutočne trápne ako zo zlého hororu.Takisto som mala pocit, že niektoré veci neboli dotiahnuté a vysvetlené.Ale zase nezaspávala som pri tom, takže fajn.Helenka vie aj lepšie, ale tak zo solidarity dávam lepší priemer a budem veriť, že pokračko bude lepšie.

29.04.2024 4 z 5

V zajetí divočiny V zajetí divočiny Ulf Kvensler

Pre mňa toto bolo jedno velke tápanie a potom už aj trápenie celým nekonečným parkom Sarek.To iste môžem povedať aj o charakteroch zúčastnených postáv, ktoré boli mne absolútne nesympaticke.Ani nechápem prečo som to čítala, ale asi som stále verila, že sa to nejako rozbehne.Nechce sa mi vôbec rozpisovať o tomto románe, určite už neskúsim nič viac z tohoto súdka. Aby to nebol čistý odpad davam * za obal, inak pre mňa tentokrát strata času.

06.09.2023 1 z 5

Všechny, které pohřbil Všechny, které pohřbil Victoria Selman

(SPOILER) Ja mam z tejto knihy take pocity nemastne-neslane.Celych vyse 350 stran opis spoločného života s vrahom, ktorý sa strieda so súčasnosťou, medzitým úvahy, či je vrah, či nie....aj keď je jasné nad slnko, že je.
Nuž,pre mňa toto bolo veľmi slabé a určite si dobré rozmyslim ďalšiu dávku od autorky. Mňa to nepresvedčilo, asi som náročnejšia.
Tie dve* su za obal a pokus o konečnú zapletku na konci knihy
Nič moc, zajtra to bude úplne zabudnuté.

11.07.2023 2 z 5

Křik k nebesům Křik k nebesům Mons Kallentoft

(SPOILER) Veľmi som sa potešila ďalšiemu pribehu s Malin! Tentokrát to bola sice trošku posmutnejšia téma, nakoľko smrť dieťaťa je vždy tragédia.To by ale nebol Monst, keby to neokorenil sukromím Malin. Tá to vydrží celý napínavý pribeh bez chlastu, aj keď chuť by bola, pridá sa aj trocha sexu s novou známosťou, no a v neposlednom rade sú tu trable jej dcérenky.
Milí čitatelia, určite sa máte na čo tešiť a potom sa budete, ako ja , triasť na ďalší v poradí 13.diel s názvom Satanovo sousto.To moje sousto už na mňa pekne čaká v podobe vypožičanej e-knižôčky.
Viac sa napísať nedá, u mňa je Mons Kallentoft záruka dobrého čítania....

16.02.2023 5 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Zase raz super popočúvaníčko v podaní M.Geišberga.No, neviem, čo by som o tom viac napísala, bez toho, aby som prezrádzala dej.Skutočne ma to nesmierne bavilo, aj keď som mala obavy, či to nebude nejaké moc politické...ale fasa, nebolo.Predpokladala som však iného vraha, nevadí ,hlavne, že to bolo pútavé.Určite odporúčam a ešte viac v audio podaní.

11.11.2021 5 z 5

Kožené srdce Kožené srdce Dominik Dán

(SPOILER) Hneď na začiatku som zostala v šoku, že či som toto už čítala, či nie, či čo?No ešteže ma neprešla trpezlivosť a išla som ďalej.Este musím upresniť, že som aj túto Danovku , ako vo väčšine prípadoch, počúvala ako audioknihu.Tentokrat to síce nebol ani Mnahoncak ani nikto známy, ale tak v pohode dalo sa to počúvať, kniha bola nahovorena celkom dobre a ten rozprávač sa aj snažil hlasom intonovat .Zápletka tentokrát netradičná, ani mi nevadil mierny odskok do minulosti a esesacka epizóda.A vysvetlenie koženého srdca na záver bola chuťovka, ako sa na DD patrí.Urcite výborne popocuvanicko, škoda ,že Kukiho citronovnik nakoniec zdochol.No ale to sa dalo zase čakať!

16.08.2021 5 z 5

V tieni V tieni Dominik Dán

Tak toto bude opäť veľmi rýchle, veľmi pozitívne hodnotenie-ako vždy veľmi fasacke popočúvaničko.Ako vždy prečítane ušami ako audiokniha. Bohovsky sa to počúvalo, to vám poviem, milí moji databazisti. Neskutočne ma potešil návrat do doby takpovediac Krauzových začiatkov, kde je všetko ešte po starom, nikto zo starej mordparty nechýba....A hlavne žiadna politika a mafia...Júj dobre to bolo, aj keď, tak trošku predvídateľný dej, napriek tomu tlieskam a dávam plný počet *.Jedno negatívum však už šípim... tuším mi nebude táto danovka pasovať do žiadnej z tém výzvy.No nič, aj tak som si zgustla a do konca roka je ešte ďaleko a kníh je ako múch,no nie?

09.03.2021 5 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Túto knihu som začala najprv počúvať ako audioknihu. No bohovsky ma
nadchla .Potom som sa úplnou čírou náhodou dostala k stiahnutiu, myslím ,13 Cobenovych knih,tak som ani sekundu neváhala a okamžite som aj začala paralelne čítať, keď som zase nemohla počúvať.Uzasne píše tento autor, veľmi je to také... ani neviem nájsť vhodný výraz,No proste ma to nutkalo každú voľnú chvíľu čítať, alebo počúvať.Dej super odsýpa, ani chvíľu nenudí, žiadne ,ja to volám, omačkove pasáže.Som nadšená týmto autorom.Kedysi dávno pradavno, keď sa voda sypala a ..co to trepem skrátka davno, som už od Cobena čítala niečo, matne si spomínam na takú červenú knihu čosi o nejakom lieku, ale nejak mi neutkvel v pamäti. Takže veľmi dobre som urobila, keď som zvolila comeback k autorovi.A to vám poviem, že s nim hodlam ešte nejaký ten čas zotrvať v dosť *tesnom kontakte*kým zdolam tie zvyšné knihy.Hor sa teda do čítania ,vravím sama sebe a vám ostatným odkazujem , táto kniha určite stojí za prečítanie a je zárukou dobrej detektívky.

22.01.2021 4 z 5

Cigaretka na dva tahy Cigaretka na dva tahy Dominik Dán

Takže dofajčene, tabacik to bol znamenitý a Marianko Geišberg geniálny svojim podaním .Ani si neviem predstaviť, že mám dánovky čítať.Len sa bojím dňa, keď všetky s Geišbergom vypočujem...No nič, v každom prípade výborná detektívka, teším sa na ďalšie.

16.07.2020 5 z 5

Nežná fatamorgána Nežná fatamorgána Dominik Dán

Pre mňa ako vždy NR.1, vynikajúco prerozpravane /lebo moje čítanie a podanie z úst M.Geisberga sa neda porovnať/.Keďže sa snažím ísť chronologicky ,nie podľa vydania kníh,ale podľa časovej osi deja Danových kníh,tak chápem aj súvislosti,keď sa hovori o minulých prípadoch.Napodiv v tejto časti sa mi zdalo, že tecie menej alkoholu.Ten mi ale v Danovkach vôbec nevadí, lebo to je autentický presne ako to bolo.Takze za mňa palec hore.

07.06.2020 5 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Po dlhom rade prisla na rad klasicka detektivka, ktora viem, ze nikdy nesklame.Vzdy ma udivuje majstrovske dielo A.Christie a vzdy to bude pre mna c.1.

20.08.2019 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

(SPOILER) Na rovinu-najhoršia Marrsova kniha, ktorú som čítala .Teda počúvala ako audioknihu.Inak by som to určite nezvládla.Len preto, že som sa chcela dozvedieť, čo bolo motívom Simonovho odchodu som túto audioknihu dopočúvala aj keď s obrovským sebazaprením.Postavy totálne nesympatické, priam bezduché, domýšľavé..... Veď už len to, že počujem niečo divné z izby má prinúti tam ísť, či? Ďalšia blbosť, ktorú vyslovil Simon, že len kvôli deťom, z toho druhého manželstva ,nechcel odísť, lebo boli malé a bezmocné, hoci mali 17 a 13, či tak nejak, ale z prvého manželstva deti, ktoré mali vtedy cca okolo 5-6 rokov, tak to ho nezadržalo.
U mňa táto kniha nezabodovala, iba z úcty k autorovi a predošlým prečítaným dielam nedám odpad, aj keď to nestálo za veľa, čo mi je veľmi ľúto.

20.03.2024 1 z 5

Kukačka Kukačka Camilla Läckberg

Veľmi dobré pokračovanie série s Erikou.Sice je tu rozobratá trans tematika a súhlasím na plnej čiare s Didi15, že je toho niekedy už cez príliš, ale Camilla je natoľko geniálna, že ešte aj túto tému dokázala spracovať na fantastickú psychologickú detektivku . Všeobecne ma pri jej knihách baví perfektný psychologický rozbor osôb.
Zhrnuté a podtrhnuté : Camilla vo svojej najlepšej kondícii, dúfam, že bude písať a písať a písať..... Môžem jedine na plný počet stars a moje obligátne:100 bodov a tuš!

10.11.2023 5 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

Toto bolo pre mna sklamanim roka!Nechápem, čo sa s Helenkou stalo, ale tento krimi román som len tak-tak dočítala so zaťatými zubami, nechtami, .... zaťatou celou mojou osobnosťou.. Stále som čakala na nejaký zvrat, že ma to chytí, ale bohužiaľ márna snaha, nechytilo a ten koniec to nie že nevylepsil, ale úplne pohnojil .Som absolútne v šoku, takúto Fieldsovu nepoznám, preto ani nedávam , že odpad, lebo od nej mám už niečo načítane . Ak by však toto bolo moje prve stretko so spisovateľkou, urcite by bolo aj posledné.Dnes to považujem za slabotku, verím však, že tento krok vedľa čoskoro vylepší niečím lepším.

22.10.2023 1 z 5

Ríša vlkov Ríša vlkov Jean Christophe Grangé

Veľmi zaujímavý a napínavý pribeh z mne totálne neznameho prostredia . Priznávam, že niektoré pasáže a kapitoly sa mi zdali zdĺhavé ale mali svoje opodstatnenie, nakoľko autor chcel dopodrobna vysvetliť suvislosti.Apropo, autora povazujem za Pana Spisovateľa a napriek tomu, že to tentokrat nebolo az také ľahké čítanie mu davam plný počet stars.Urcite odporúčam prečítať.

12.10.2023 5 z 5

Nalezený Nalezený Erin Kinsley

(SPOILER) Ťažko som sa dostavala do deja a pravdupovediac , kym sa unesený chlapec nevrátil, ani ma to veľmi nebavilo a zvažovala som, či uz knihu neodlozim.Chlapcovym prichodom sa to otočilo. Pribeh bol fajn, taký jemne roztahany, ale dobre, čiže dobre=3. Priemer, neurazi, nenadchne.

11.05.2023 3 z 5