pip11 komentáře u knih
Poslali ho zpět na zem, aby napravil své hříchy. Naposledy žil v Irsku 1844 za dob hladu a nouze a tak je spousta věcí, které ho v současnosti udivují Na nápravu dostal tři měsíce a první kniha představuje třetinu času, který dostal.
Starší, ale pěkný příběh zasazený do prostředí vynálezů a sponzorských grantů, kde opět nechybí linka s nebezpečím. Molly i Harry se mi oba líbili, tak rozdílní a zároveň jako puzzle. Příbuzní, kteří zde dostali větší prostor, to teda byli dárečkové. Celý příběh se mi velmi líbil, je to zábavné a pohodové čtení.
Kniha sice nemá moc vysoké hodnocení, ale mě se velmi líbila. Prostředí obchodu a politiky, plíživé napětí, které vydrží téměř do úplného závěru. Hlavní postavy byly příjemné a skvěle jim to ladilo. Co se týče pachatele, tak jsem měla tušení, že vítr vane z této oblasti. Je to zajímavý, pozvolně napínavý a příjemně čtivý příběh.
Kniha mi úplně nesedla. Příběh to byl pěkný, ale něco tomu chybělo.
Bylo příjemné se opět vrátit na ostrov, kde je tajemná Rezervace a také se znovu setkat s prachovým králíčkem. Povedená série, u které se nejde nudit.
Pěkný prázdninový příběh v krásném prostředí a s novými přáteli. Kniha celkem naplnila mé očekávání.
Další příběh z Bluebellu, stejně vydařený jako předchozí. Tentokrát se příběh týká Leviho, jednoho ze tří sourozenců vlastnícího hostinec.
Příjemně jsem si ho užila a už se těším na poslední díl o mladší sestře.
Moc krásný příběh s milými postavami, s hezkým prostředím jako bonus. Pátrání ohledně ztraceného dopisu bylo vážně skvělé a kam to hlavní postavy zavedlo bylo velmi emotivní a kouzelné.
Pěkný úvodní díl do této série. Setkání dvou lidí z odlišných společenských vrstev, kteří mají oba své vnitřní jizvy. Příjemný a čtivý příběh.
Příběh tří bratrů, kteří dostanou na starost výchovu malého Setha, nového adoptivního sourozence. První díl byl moc fajn, těším se na pokračování.
První díl jsem v rámci této série četla až jako poslední a rozhodně nelituju, že jsem se po něm dodatečně poohlédla. Bez příběhu Lucy by to nebylo to pravé, krásně to spolu propojí následující díly.
Pokračování dobrodružství Xanthe bylo pěkné, opět se vydává do minulosti, kde na ni čeká nejedno překvapení.
Dojemný a poutavý příběh z okupované Paříže, který se prolíná se současnou linkou. Kniha je plná smutku, obětavosti a nekonečné odvahy.
Jednoduchý, ale rozhodně humorný příběh, který je tak trochu zábavným spojením Agathy Christie a Jane Austen. Děj je založen na vtipných rozhovorech ústřední dvojice tajně řešící zločin, který se stal u jejich hostitelů. Postava Beatrice roste spolu s dějem, kdy se z chudé a tiché příbuzné začíná klubat její výrazná osobnost. Je to pěkný začátek nové série, od které očekávejte pouze lehkost a oddych. Bez problému mohu doporučit všem věkovým kategoriím.
Starý dům opředený spoustou divných historek o tajemném kultu… Amy hned od nastěhování začíná pociťovat, že se zde děje něco záhadného. Zvláštní příběh, čtivý a prodchnutý napětím.
Rodinná sága plná štěstí, smutku, ztrát, lásky a lží. Bylo těžší se do této knihy začíst díky rozvláčnému a spletitému ději. Ze sester pouze Wendy měla pod svou tvrdou a drzou maskou laskavé a soucitné srdce. Ze všech postav jsem však měla nejraději Jonaha.
Přátelství Grace a Audrey bylo krásné, jak si ty dvě skutečně moc pěkně sedly i přes věkový rozdíl. Paříž na každém kroku mě obklopila a já si ji vychutnala, také díky výuce jazyka. Příběh je to hezký a pěkně čtivý, užila jsem si to.
Tato kniha si mě okamžitě získala. Je to skvělý a krásný, i když celkem smutný příběh dívky, která jde za svým snem stát se spisovatelkou, jak po tom od dětství toužila. Prostředí literárního světa a všeho kolem bylo zajímavé. Užila jsem si každou stránku tohoto neobvyklého příběhu.
Pěkný a příjemně poutavý příběh s trochou tajemna, které se váže k rodinné minulosti a starému rozpadajícímu se sídlu na anglickém venkově. Lehce čtivý a oddechový příběh o problémech s dědictvím a rozplétání záhady.