ppheat | Komentáře u knih | Databáze knih

ppheat Online ppheat komentáře u knih

Jean Marais Jean Marais Jiří Žák

Nádherné sepsána monografie, stručná, přehledná, která nám představuje J. M. nejen jako herce, ale zejména jako laskavého a optimistického člověka, jakého bychom si každý přáli znát

09.02.2025 5 z 5

Vraždy v lázních Vraždy v lázních J. R. Ellis

Skvělá detektivka na způsob Agathy Christie, ale půl hvězdičky dolů za ten ne úplně stylový (a poněkud přehnaný) závěr. Určitě ale přečtu od autora i další věci.

08.02.2025 4.5 z 5

Divé ženy Divé ženy Emilia Hart

(SPOILER) Moc pěkné napsané, ale marně hledám jiný výraz než kravina. Celé to magické propojení s přírodou je na sílu, veškerá ta avizovaná síla žen není o ničem jiném, než o nějakém nevysvětlitelném čáry máry, poperou se za mě vrány. (případně hmyz) A představa, že sedíte na půdě pár kroků od svého násilnického ex a hrůzou ani nedýcháte a zabíjíte přitom čas četbou starého rukopisu?

08.02.2025 3 z 5

Útěk do ráje Útěk do ráje Barbara Cartland

I když mám historické romance ráda, autorku nevyhledávám, protože nyvé lkaní jejích hrdinů: Již dávno vás miluji a nemohu bez vás žít! - a to prosím po třídenní známosti, mi přijde spíše směšné než romantické. Zde ale překročila svůj stín! Knížka má nápad i děj. Příjemná jednohubka na dlouhé zimní večery.

06.02.2025 3 z 5

Právo na vraždu Právo na vraždu Veronika Černucká

Napínavé - ani náhodou, edice česká detektivka také úplně neodpovídá, autorka hraje na rádoby americkou notu. Z devíti povídek bych jednu označila za dobrou, jednu za slušnou. Přečíst se to dá, ale nic víc.

06.02.2025 1 z 5

Polibek v měsíčním svitu Polibek v měsíčním svitu Cathy Maxwell

Hezká historická romance, určitě si přečtu i další díly. Autorka zvolila ne zcela typickou zápletku, což je rozhodně plus. Vysoko cením i znalost prostředí a společenských poměrů.

06.02.2025 4 z 5

Rodové prokletí Rodové prokletí Jo Beverley

Autorka umí i lépe. Zbytečně rozvláčné, spousta hluchých míst.

04.02.2025 3 z 5

Můj příšerný syn Můj příšerný syn Ivanka Devátá

Kniha čtivá, ale poněkud neuspořádaná. Čekala jsem, že se bude skutečně věnovat svému příšernému synovi a jeho peripetiím, čemuž je v knize věnován poměrně malý prostor s autorka sama dokonce uvádí, že s ním o této části jeho života raději ani nemluví - bojí se toho. Zbývající prostor v knize je jakýmsi bilancováním jejích dvou manželství s Adamovým otcem a řadu příhod už vyprávěla dříve.

03.02.2025 3 z 5

Před půlnocí / Gambit / Rodinná záležitost Před půlnocí / Gambit / Rodinná záležitost Rex Stout

Autor mívá málo slabších momentů, což tato kniha potvrzuje - hodně dobré čtení.

03.02.2025 5 z 5

Nadechni se potřetí... Nadechni se potřetí... Dagmar Digma Čechová

Od autorky jsem četla všechno a hodnotila jsem ji vysoko, ale tohle fakt ne. Téma náročné na zpracování a rozhodně téma, o kterém je třeba mluvit, ale způsob, jakým ho autorka uchopila, a co všechno do něj zamíchala - ne, nezaujalo. Tak trošku guláš ze všech "třeskutých" společenských témat.

31.01.2025 2.5 z 5

Kolébky Říše Kolébky Říše Jennifer Coburn

(SPOILER) Čekala jsem víc. Osudy hrdinek až do konce spíš plynuly vedle sebe. A Hilde zůstala mimo úplně. Vlastně neměla s celým dějem nic společného. Určitě se s takto silným tématem dalo naložit lépe.

31.01.2025 2.5 z 5

Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Nepochybně silná a netypická ústřední zápletka. Ale ta také bude tím jediným, co si z knihy za pár týdnů ve zkratce vybavím. Všechny vedlejší dějové linky mi přišly vyloženě slabé - možná jich bylo příliš mnoho, takže žádná nebyla dostatečně rozpracovaná.

30.01.2025 3 z 5

Polda a jeho soudce Polda a jeho soudce Zdena Frýbová

Pěkné čtení, zajímavé téma, záleží na čtenáři, jak si vybere - zabývat se spíš humornou linkou nebo úvahami nad vinou a trestem? Brát spravedlnost do vlastních rukou - ano - ne?

29.01.2025 4 z 5

Polda Polda Zdena Frýbová

Knížku už jsem četla před lety a musím přiznat, že tehdy se mi líbila vlastně více. S odstupem čtvrt století překvapeně zjišťují, jak moc byla poplatná době svého vzniku. Přesto dobře odvedená autorská práce, vtipné ironické glosy postav, černý humor. Trošku mi lezli na nervy, že korekturou prošlo opakované chybné použití slov tip - typ...

28.01.2025 3.5 z 5

Šance na změnu Šance na změnu Jen DeLuca

Čekala jsem něco trochu lepšího. Nechalo to ve mně dojem, že autorka tak úplně nevyužila potenciál svého nápadu. Zhruba od půlky, kdy se prvotní zápletka rozmotá, už jsem se vyloženě tlačila k tomu, abych četla dál. Ne špatné, ne skvělé. 50%.

27.01.2025 2.5 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Dokonale mistrovsky propracovaná zápletka, jak bývá u paní Agathy zvykem. Čte se to samo.

26.01.2025 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Naprosto fantastický životopis, čtivý, zajímavý, kniha vás nepustí, dokud neobrátíte poslední stránku.

25.01.2025 5 z 5

Nevěsta z kláštera Nevěsta z kláštera Manuela Schörghofer

Nečekaně dobrá historická romance, která obsahuje i několik zajímavých vedlejších dějových linek. Sladké, ale nepřeslazené.

24.01.2025 4.5 z 5

Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Zdena Frýbová

Jako vždy velmi čtivé, jako vždy prošpikováno autorčinými jednoznačnými politickými názory, se kterými můžete a nemusíte souhlasit. Za mě slabší než první díl.

24.01.2025 3.5 z 5

Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Zdena Frýbová

Dobře se to čte, zajímavý náhled na dění v dobách minulých

23.01.2025 4 z 5