ppheat ppheat komentáře u knih

Nadechni se potřetí... Nadechni se potřetí... Dagmar Digma Čechová

Od autorky jsem četla všechno a hodnotila jsem ji vysoko, ale tohle fakt ne. Téma náročné na zpracování a rozhodně téma, o kterém je třeba mluvit, ale způsob, jakým ho autorka uchopila, a co všechno do něj zamíchala - ne, nezaujalo. Tak trošku guláš ze všech "třeskutých" společenských témat.

31.01.2025 2.5 z 5

Kolébky Říše Kolébky Říše Jennifer Coburn

(SPOILER) Čekala jsem víc. Osudy hrdinek až do konce spíš plynuly vedle sebe. A Hilde zůstala mimo úplně. Vlastně neměla s celým dějem nic společného. Určitě se s takto silným tématem dalo naložit lépe.

31.01.2025 2.5 z 5

Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Nepochybně silná a netypická ústřední zápletka. Ale ta také bude tím jediným, co si z knihy za pár týdnů ve zkratce vybavím. Všechny vedlejší dějové linky mi přišly vyloženě slabé - možná jich bylo příliš mnoho, takže žádná nebyla dostatečně rozpracovaná.

30.01.2025 3 z 5

Polda a jeho soudce Polda a jeho soudce Zdena Frýbová

Pěkné čtení, zajímavé téma, záleží na čtenáři, jak si vybere - zabývat se spíš humornou linkou nebo úvahami nad vinou a trestem? Brát spravedlnost do vlastních rukou - ano - ne?

29.01.2025 4 z 5

Polda Polda Zdena Frýbová

Knížku už jsem četla před lety a musím přiznat, že tehdy se mi líbila vlastně více. S odstupem čtvrt století překvapeně zjišťují, jak moc byla poplatná době svého vzniku. Přesto dobře odvedená autorská práce, vtipné ironické glosy postav, černý humor. Trošku mi lezli na nervy, že korekturou prošlo opakované chybné použití slov tip - typ...

28.01.2025 3.5 z 5

Šance na změnu Šance na změnu Jen DeLuca

Čekala jsem něco trochu lepšího. Nechalo to ve mně dojem, že autorka tak úplně nevyužila potenciál svého nápadu. Zhruba od půlky, kdy se prvotní zápletka rozmotá, už jsem se vyloženě tlačila k tomu, abych četla dál. Ne špatné, ne skvělé. 50%.

27.01.2025 2.5 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Dokonale mistrovsky propracovaná zápletka, jak bývá u paní Agathy zvykem. Čte se to samo.

26.01.2025 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Naprosto fantastický životopis, čtivý, zajímavý, kniha vás nepustí, dokud neobrátíte poslední stránku.

25.01.2025 5 z 5

Nevěsta z kláštera Nevěsta z kláštera Manuela Schörghofer

Nečekaně dobrá historická romance, která obsahuje i několik zajímavých vedlejších dějových linek. Sladké, ale nepřeslazené.

24.01.2025 4.5 z 5

Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Zdena Frýbová

Jako vždy velmi čtivé, jako vždy prošpikováno autorčinými jednoznačnými politickými názory, se kterými můžete a nemusíte souhlasit. Za mě slabší než první díl.

24.01.2025 3.5 z 5

Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Zdena Frýbová

Dobře se to čte, zajímavý náhled na dění v dobách minulých

23.01.2025 4 z 5

Šepot run Šepot run Christina Courtenay

(SPOILER) Na rozdíl od předchozích dílů tu chybí překvapení a šok, že se něco takového mohlo stát, protože už to oba zažili, což knize poněkud ubírá na přitažlivosti. Jinak dobře napsané, čte se samo.

22.01.2025 4 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nejkrásnější dětská knížka.

21.01.2025 5 z 5

Už se se mnou ožeň, drahý Už se se mnou ožeň, drahý Jana Benková

Hlavní hrdinka má IQ houpacího koně, překlad příšerný a konec fakt trapný.

20.01.2025 1 z 5

Dívka s vášní pro indigo Dívka s vášní pro indigo Natasha Boyd

Silný příběh o silné a nezlomné ženě, který vychází ze života skutečné historické postavy.

20.01.2025

Olivii Straussové dochází čas Olivii Straussové dochází čas Angela Brown

300 stránek fňukání, že život není takový, jaký si ho dotyčná ve dvaceti představovala.

19.01.2025 2 z 5

Velká severní? Velká severní? Arthur Ransome

Jako dítě jsem měla autora velice ráda, divím se, že mi tato knížka unikla. Je pěkně napsaná, vyzdvihuje ty správné hodnoty, dokonce se tam objevuje i dnes tolik populární téma ochrany přírody. Škoda, že pro dnešní děti je už příliš rozvláčná a popisná.

18.01.2025 3.5 z 5

Hrdina Nik Hrdina Nik Eduard Štorch

Nějak se mi v dětství zdála lepší. Ale tak už to bývá... Přestože dnes jsou již mnoha autorova tvrzení vyvrácena, jeho dílo, kterým se pokusil mládeži přiblížit a zpopularizovat okamžiky českých dějin, si svou hodnotu stále uchovává.

16.01.2025 4 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Klasická cukrkandlová romance, které by se měly vydávat s doporučením "nevhodné pro čtenářky pod třicet" nebo podobně, aby náhodou nevznikal v mladších ročnících mylný dojem, že někoho lze "předělat". Ale něco navíc tady přece jen je - mluví se o důležitosti lásky, a to nejen romantické, pospolitosti, vstřícnosti a ochoty pomoci a také si o pomoc říct.

16.01.2025 4 z 5

Malý velký muž Malý velký muž Thomas Berger

Dobře napsáno, čte se sama. Na rozdíl od mnoha knih o divokém západě je také tvrdě realistická. Nic pro slabé žaludky.

15.01.2025 5 z 5