ppheat | Komentáře u knih | Databáze knih

ppheat ppheat komentáře u knih

S hlavou v písku S hlavou v písku Táňa Kubátová

Na začátku jsem se velice těžko orientovala, kdo je vlastně s kým a jak příbuzný, to se fakt nepovedlo. Jinak přiznávám, že jsem se s myšlením ani cítěním hlavní hrdinky prostě nedokázala ztotožnit, takže jsem sice přečetla, ale žádný hlubší dojem si z toho neodnáším.

23.02.2025 2.5 z 5

Kořist Kořist Dirk Husemann

Myslím, že ne všechno bylo uvěřitelné, ale v základu román vychází z historických skutečností a je zajímavé dozvědět se, co všechno se dělo.

22.02.2025 4 z 5

Rytíř z Walesu Rytíř z Walesu Elizabeth Chadwick

Perfektně sepsaná historická romance, která nám nabízí nejen příběh lásky, ale i pohled na těžký život v 11. století, na strach, politické intriky i každodenní starosti, které jej provázely.

20.02.2025 5 z 5

Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové Julia Quinn

Krásná romantická knížka, která je jako stvořená pro dlouhé zimní večery.

18.02.2025 5 z 5

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Sangu Mandanna

Spíše než o magii je tahle knížka o lásce, laskavosti a důvěře. Příjemné čtení.

16.02.2025 4.5 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Krásná knížka, plná fantazie, ale také mnoha podob lásky.

16.02.2025 5 z 5

Růže vášně Růže vášně Gabriele Marie Schuster

Moc hezká historická romance. Něžná i vášnivá. Smysluplný děj.

Síťovky Síťovky Táňa Kubátová

Moc krásné "obyčejné" vyprávění o životě formou dialogu dvou žen, z nichž každá má za sebou už pár životních kopanců a kalamit, přesto jsou optimistické a dovedou se na život podívat s úsměvem i s nadhledem

Zas tak moc ho nežeru Zas tak moc ho nežeru Meghan Quinn

(SPOILER) Poněkud zavádějící anotace, mnohem, mnohem více erotiky, než jsem čekala, ale super napsáno, vtipné, dokonce i hlavní hrdinku, která mi napřed silně lezla na nervy, jsem byla nucena vzít na milost.
Dobré čtení!

Holubice lásky Holubice lásky Barbara Cartland

Klasická Cartlandová, už s ním mluvila asi třikrát, takže nemůže překvapit, že ji osvítilo poznání, že jej miluje - a obráceně. Ale na druhou stranu - od těchto knížek nikdo více nečeká. Dej to mělo, dávalo to smysl.

14.02.2025 4 z 5

Sekera Sekera Ed McBain

Perfektně napsané, nekomplikované, prostě klasika za plný počet.

14.02.2025 5 z 5

Když tě zachrání Skot Když tě zachrání Skot Hannah Howell

(SPOILER) Tak tady někdo velmi drasticky a nešetrně škrtal a přesouval - fakt je možné, aby se v jedné kapitole hovořilo o tom, že se hrdinové pohádali o výuce čtení, když mu tu nabídku udělá až o pár Kapitol později? Stejně tak Ian vyřizuje půjčku a zástavu, ale o tom, zda ji potřebuje a co si o tom kdo myslí, diskutuje s přáteli teprve o 50 stránek dál. Navíc spousta informací úplně schází. V jedné chvíli Emily uvažuje, zda se vůbec svěřit, kdo a proč ji pronásleduje, na následujících stránkách ale už všichni mluví o zlém bratranci Albertovi a všichni všechno z ničeho nic vědí ... Dozvíme se, že Ian maluje pro Emily obraz místa, které si zamilovala, ale vlastně ji tam vezme až o půl knihy později.
Dějová linka celkem bez nápadu, pořád dokola se opakuje přepadení, boj, vítězství. Romantická taky pokulhává. Zřejmě i tady škrty vykonaly své. Škoda.

13.02.2025 3 z 5

Tajemná řeč genů Tajemná řeč genů Ivana Karásková

Skvělé čtení, ze kterého si laik odnese mnoho nových poznatků.

12.02.2025 5 z 5

Žhavé léto Žhavé léto La Vyrle Spencer

Oddechovka na jeden večer. Nic zvláštního, nenadchne, neurazí.

12.02.2025 3 z 5

Pátá královna Pátá královna Michael A. Shaheen

Pro mě velké zklamání. Krkolomné, nereálné, čekala jsem daleko více.

10.02.2025 2.5 z 5

Experiment s láskou Experiment s láskou Christina Lauren

Vtipné, neotřelé, romantické. Nic víc od takovéto knihy nečekám. A knížka splnila očekávání na 100 %.

10.02.2025 5 z 5

Otevřené dveře Otevřené dveře Beryl Matthews

Příběh o silné ženě, ale také o tom, jak obtížné bývá vyrovnat se s vlastní minulostí a křivkami, kterých se na nás život dopustil, a nepřenášet je dále.

10.02.2025 5 z 5

Sestry z Berlína. Kniha první, Nové začátky Sestry z Berlína. Kniha první, Nové začátky Brigitte Riebe

Poutavé líčení života v poválečném Berlíně, ale nijak zvlášť mě neláká zjišťovat, kam se budou ubírat životy hlavních postav dále, žádná mě nezaujala natolik, abych o ní chtěla vědět víc.

09.02.2025 4 z 5

Jean Marais Jean Marais Jiří Žák

Nádherné sepsána monografie, stručná, přehledná, která nám představuje J. M. nejen jako herce, ale zejména jako laskavého a optimistického člověka, jakého bychom si každý přáli znát

09.02.2025 5 z 5

Vraždy v lázních Vraždy v lázních J. R. Ellis

Skvělá detektivka na způsob Agathy Christie, ale půl hvězdičky dolů za ten ne úplně stylový (a poněkud přehnaný) závěr. Určitě ale přečtu od autora i další věci.

08.02.2025 4.5 z 5