Přečti_si komentáře u knih
Jednoznačně zatím nejlepší kniha tohoto roku. Pro mě šokující, krátké kapitoly svižně plynuly. V průběhu celé knihy nastávaly drsné, bolavé momenty. Hrozně jsem Christianovi a celému rumunskému lidu držela palce, atmosféra s nadějí na svobodu byla strhující. Závěr mě úplně dostal.
Dobrá detektivka, případné další díly asi pořídím taky, ale nesedla jsem si z ní na zadek. Postava profesora mě bavila, ale chybělo mi to "něco". :(
Výborný thriller! Hned od prvních stránek vtáhne - Karenina nehoda prostě nedává smysl. Kousek od nehody však objeví tělo a postupně se nám vražda s Karen propojuje. Velmi mě rozčilovala Karenina a Tomova sousedka, ta byla příšerná. :D Kniha byla trochu předvídatelná, to asi ano, ale rozhodně byla dobrá. Rozhodně se mi líbila víc než Její konec - tam už si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. :(
Z této knihy jsem byla extrémně nadšená! Odsýpalo to úplně perfektně, četla jsem i cestou z autobusové zastávky domů, jak jsem se nemohla odtrhnout. :D Jordie byla dobře drzá, hrozně dobře se její pasáže četly. Dále máme druhého hlavního hrdinu policistu, který se snaží situaci, která najednou vznikne, vyřešit. Jordie do jejího rozhlasového pořadu totiž zavolá Bernie, který chce hrát hru. Se spoustou obětí.
V knize se hodně přeskakuje mezi obdobími (současnost, doba zmizení, 5 let po zmizení apod.), ale dalo se v tom celkem snadno vyznat a udržovalo mě to v pozoru. Zajímavý příběh o zmizení holčičky, po které se roky bezvýsledně pátrá jak ze strany policie, tak novinářky Miren. Rodiče pět let po zmizení dostanou videokazetu a poté další dvě, ale pátrání stále zdánlivě nikam nevede, až se podaří nalézt skulinku. Kniha byla dobrá, napínavá, hodnotím ji určitě kladně, ale pravidla žánru (jak tvrdí obálka) rozhodně podle mě nemění. Dobrý thriller, ale nespatřuju nic převratného.
Tak to byla jízda! Druhou půlku jsem dala na jeden zátah, vaše podezření přeskakuje z jednoho souseda na druhého, ale já teda vůbec netušila, kde je vlastně "zakopaný pes"! Podle mě byla Terapie minimálně stejně dobrá, než V pasti lží, ne-li lepší.
První HP knížka, kterou si tak moc nepamatuju z filmu (vztahy Black/Lupin/Pettigrew mi neutkvěly v paměti), takže o to víc jsem si to mohla užít. Těším se na další díly a je mi jasný, že po skončení série mi to bude moc líto. :D
V pasti lží byla sice ještě lepší, ale i tak mě B.A. Paris rozhodně nezklamala! Napínavé od začátku do konce, sice mi Finn občas lezl na nervy, ale i tak hodnotím rozhodně kladně. Těším se na novou knihu Terapie!
Knížky Petry Soukupové miluju! Popisuje všední situace, kteří mnozí z nás znají ze svých rodin, ale s takovým citem, který nutí se zamyslet. Zvláště povedené jsou vždy situace z pohledu dětí, ty umí dokonale.
Ze začátku (asi na prvních 50 stranách) jsem měla chuť knížku odložit, nějak mi nesedl způsob psaní. Po určitých událostech v Japonsku ale knížka chytla a nepustila. Na konci mi bylo trochu líto, že těch dalších 15 let už "neuvidíme". :) Moc spokojená jsem i s obálkou a celkově formou, tento měkký paperback je hned po tvrdé vazbě bez přebalu můj nejoblíbenější. :)
Skvěle napsaná kniha z pohledu malého děvčete, zajímavé téma. Co naprosto miluju, že skvělý malý formát, bez přebalu, silné stránky.
Smrtku jsem vzala jen na zkoušku, protože toto fakt není můj žánr. I ve filmech upřednostňuju ty, které jsou z reálného světa, žádné scifárny. Ale překvapivě mě knížka hrozně bavila a druhej díl už mám v košíku.
Tuto knihu musel na Instagramu zahlédnout snad každý, kdo se o knížky alespoň trochu zajímá. Knížka je napsaná ze dvou pohledů - matky a dcery. Po tragické smrti rodinných příslušníků se obě musí vyrovnat se ztrátami a objevenými rodinnými tajemstvími. Byl to masakr, stará plačka opět v akci, řvala jsem několikrát. Má očekávání rozhodně knížka nezklamala.
Moje druhá kniha od Martina Moravce, tentokrát jsem zvolila audioknihu, abychom mohli "číst" s manželem, nebo po cestě do práce. Lékařské téma je mi trochu vzdálenější než kriminalistika, ale i tak byla kniha skvělá a plná zajímavých informací a historek. Můžu jen doporučit všem, koho baví rozhovory se zajímavými lidmi. A já popřemýšlím, jestli nááhodou nepotřebuju i třetí knižní rozhovor autora...
Mayne je prostě bůh. Tady máme první díl nové série s Jessicou Blackwoodovou, která je bývalá kouzelnice. Je povolaná k zajímavým vraždám takzvaného "Čaroděje" - které jsou velmi povedenými iluzemi. Opět tu máme zajímavou osobu vyšetřovatele, do detailů popsané různé postupy vyšetřování a ještě zajímavější vraždy. Miluju!
Dost dobrý začátek série! Máme tu starou, nevyřešenou vraždu, kterou se hlaví hrdina v rámci sázky snaží vyřešit. Je tu nález ostatků, který indiciemi, které musí Enzo rozluštit, vedou k dalším a tak dále. Do záhady se nakonec zapojí i Enzovi přátelé a dcera, takže jsou na to celá parta a všichni jsou dost fajn. Příběh se postupně rozvíjí, postupně je napínavější a napínavější a závěr je poměrně strhující. Jediné, co mi vadilo, bylo velké množství francouzských názvů (to ovšem není divu, vzhledem k místu, kde se děj odehrává) a detailně popsané sexuální scény - ty tu pro mě byly hooodně navíc a byly fakt divný.
Znamenitá mrtvola byla tedy poměrně znamenitá. Za mě nebyl možná tak zajímavý samotný příběh hlavního hrdiny, ale samotné fungování jatek, zpracování kůží, jak to celé vzniklo a funguje apod. Kniha se četla naprosto sama a obálka je opravdu povedená.
(SPOILER) Bacha, možný spoiler. WTF knížka. Od této autorky jsem četla už Manželky, které si vůůbec nepamatuju o čem byly. :D Ve Špatné rodině hodnotím ještě hůř než Manželky. Absolutně nechápu, o čem to jako mělo být, dejme tomu ještě postavu Juno a její nastěhování do domu, ikdyž i to je úplně divný. Ale dejme tomu. Zápletka s rodinnými vztahy byla jediná smysluplná, a nakonec vše rozmetáno bratrem Winnie, který v příběhu vlastně vůbec nedával smysl. Za mě asi zatím nejhorší kniha přečtená tento rok.
Poctivá detektivka, Cormorana jsem si hned zamilovala, je to zase něco jiného. Kupuju i další díly. :D Sice jsem se s ní prala docela dlouho a v průběhu čtení zvládla několik dalších knih, ale ani tak nemám pocit, že by mě nudila. Jako knihu fyzickou bych ji asi odkládala hůře, takto na tabletu mě odláká snáze mnoho jiných věcí.
Miluju! Prvně jsem vyloženě slupla seriál, na jeden zátah. :D Koukala jsem do 4 do rána a druhý den ho musela vidět ještě jednou a hlavně - skočit do knihkupectví pro předlohu - komiksy Srdcerváči. 1. a 2. díl je v podstatě dění seriálu, zpracování 3. a 4. dílu tak pravděpodobně ve druhé řadě seriálu. Seriál je předloze hooodně věrný, fakt mě to extrémně nadchlo a novelu Nick a Charlie si taky nenechám ujít!