ptacicek komentáře u knih
Příjemné čtení, které vlastně ničím moc nepřekvapí, ale je to fajn krátká oddychovka.
Jedním slovem je četba této knihy SÍLA. Číst o tom, co se dělo některým z nás a připadalo jim to normální, je hrozné. I já jsem během čtení kolikrát prožila Aha moment, kdy jsem si uvědomila, co jsem prožívala já a zranilo mě to. Kniha není to návod na to, jak vychovávat svoje děti, ale našla jsem tam věci, kterým se chci ve své výchově vyhnout.
Hezké zpracování, zajímavý seznam zvířat. Určitě fajn rozšíření knihovny na motivy Harryho Pottera a Fantastických zvířat.
Přečteno jedním dechem. Možná díky tomu, že jsem nejprve viděla film a až poté četla knihu mi její "strohost" nevadila a i tak představivost jela na plné obrátky.
Příjemné a pohodové pohádkové čtení. Líbí se mi poznámky Brumbala. Nejednou jsem si během čtení představila, jak ji četla Hermiona :-)
Z počátku jsem se nemohla do scénáře zacist, přeci jen to není stejne počtení jako u knihy. Ale dej mě strhl. Líbilo se mi cestování v čase, to jaké změny v realitě provedly zásahy v minulosti. Líbilo se mi přátelství Scorpiuse a Albuse, ve finále i Harryho a Draca. Jen Ron byl nějak úplně mimo :-). Vůbec by mi nevadilo přepracovani scénáře do standardní knižní podoby :-) klidně i s tím, že by tam byl detailneji popsán život Delphi.
Opět úžasné čtení. I když mě chvílemi to Harryho skuhrani opravdu nebavilo. Ale jako celek opět fajn oddychovka i díky vtipkum na Vrchní vyšetřovatelku :-)
Miluju toto: "Na těch nejdůležitějších setkáních se naše duše domluví ještě dřív, než se setkají těla.". Za mě krásná kniha plná námětů k zamyšlení.
Při hodnocení knihy mě nenapadá nic, co bych jí vytkla. Kniha je úžasně napsaná, čte se sama. Líbí se mi, že je kniha relativně krátká a děj není zbytečně natahovaný. O to líp se to čte.
Kniha je napsaná velmi poutavým a srozumitelným stylem. V knize je barvitě popsáno nejen prostředí nově vznikající Narnie ale i postavy- Pro mě (jako pro čtenáře s velkou představivostí) byla četba úžasným zážitkem.
Určitě mi nepřísluší hlavní hrdinku nijak soudit, ale občas jsem nechápala její názory a rozhodnutí. Ta brutalita v knize je příšerná. Souhlasím s komentáři níže, životní zkušenosti by nás dle mého měly poučit, abysme se v budoucnu něčemu podobnému snažili vyvarovat. Né každý ale ty životní zkušenosti dokáže využít ve svůj prospěch a poučit se.
Písečného muže jsem přečetla jedním dechem. Líbí se mi krátké kapitoly. Kniha je napsaná velmi dobře a dle mého názoru je výborně propracovaná - na to že má necelých 500 stran mi žádná část nepřišla zbytečná (ať už případnými podrobnými popisy či neustálým se vracením jak to bývá u jiných knih). Lars Kepler detektivky umí.
V některých částech pro mě byla kniha zbytečně detailní a dlouhá. Když toto opomenu bylo to napínavé čtení.
Úžasné čtení. Kniha je napsaná nenucenym ale velmi poutavým stylem a bavila mě od začátku do konce. Krasne čtivé se v ní prolinaly obě dějové roviny. Vřele doporučuji.
K této knize jsem se vrátila asi po 5 letech, protože to prostě bylo třeba. I když se mi líbila už tenkrát, překvapovala mě i nyní ;) Děj je poměrně složitý a zapeklitý, ale čtenář knihu zhltne jak malinu ;)
Kniha se četla příjemně a poměrně snadno. Nemůžu ale říct, že bych se k ní ještě někdy vrátila protože pro mě byla občas až moc "jednoduchá". Ale možná je to jen tím že jsem v tuto chvíli na jiné vlně než autorka. Snít by ale měl každý ;)
Tato kniha je mým druhým kouskem od této autorky a musím říci, že se četla moc dobře. Líbilo se mi, že to nebyl klasický romantický konec stylu "a žili spolu šťastně až do smrti". Také jsem ocenila to, že byly v knize úseky zaměřené na další osoby a jejich pohled na věc. Možná by mi nevadilo, kdyby jich tam bylo víc úseků zaměřených na myšlenky Willa.
Knihu jsem četla již po druhé. Ale opět ve mě zanechala velmi silný dojem. Nikdo z nás neví, jak by se choval v situaci hlavní hrdinky. Ale ani jak bychom se chovali, kdybychom byli v situaci nejlepšího přítele. Kniha v sobě nese poselství a myslím si, že v každém vzbudí úvahy o správnosti některých svých činů či rozhodnutí.
Konec knihy jsem si sice představovala trošku jinak ale i přesto je úžasné. Knihu vřele doporučuji.
Asi jsem udělala velkou chybu v tom, že jsem se nejprve podívala na film a asi po půl roce jsem si přečetla knihu... I přesto byla ale kniha velmi čtivá. Je obdivuhodné, jaký vztah měli "obě hlavní hrdinky". Bylo úžasné, jak Gréta podporovala Lili v její přeměně. Trošku mě zklamalo, že v knize nejsou více popsány pocity Gréty (kromě jejích vzpomínek na prvního manžela atd.) - myslím si, že její pohled by knihu ještě více obohatil. Každopádně knihu hodnotím kladně, hodně mi toho dala a mohu ji vřele doporučit.
Kniha byla krásná, zábavná, smutná a naučná zároveň. Možná jsem o ní ale čekala malinko víc. Myslela jsem si, že se to bude víc zabývat nemocí a stavy, které ji provází. Z mého pohledu je ale přitom hodně zaměřená na minulost. Zklamaná ale určitě nejsem, kniha je hezká a ráda se k ní vrátím.