Radka1911 komentáře u knih
Otřesný autobiografický příběh. Pro mne to bude dlouho nezapomenutelná kniha.
Knížku mám víc než třicet let a občas si v ní ráda listuji - zčásti z nostalgie, zčásti pro inspiraci. Byla to jedna z mých nejoblíbenějších kuchařek.
Velice emotivní kniha o snaze hlavní hrdinky vyrovnat se s neočekávanou ztrátou milovaného otce i rodinnými vztahy. Autorku čtu ráda, ale tento smutný román se mi nelíbil.
Obsáhlý, ale zajímavý román. I já bych ale počet stránek trochu snížila.
Tato zajímavá kuchařka bývala součástí dodávky nerezových hrnců značky Zepter. Kniha obsahuje návody na zdravější a dietnější vaření s pomocí tohoto nádobí se silnostěnným dnem.
Romantický příběh odehrávající se ve dvou časových liniích. Kniha se dobře četla, příběh z minulosti se mi líbil daleko víc.
Z předchozí autorčiny knížky Ruce v mouce jsem nadšená, a Upečeno s láskou je další, opět perfektní "pokračování". Doporučuji všem nejen začátečníkům, ale i již zkušeným domácím pekařkám.
Nesmírně obdivuji autorčinu odvahu. Knihu jsem četla už podruhé, je dost rozvláčná, ale jsem ráda že jsem jí četla.
Sbírka dvanácti kriminálních povídek zpracovaných podle skutečných událostí. Pěkná, zajímavá, odpočinková knížka.
Úchvatný román o životě Věry Saudkové, redaktorce, překladatelce, matce, nejmladší neteři spisovatele Franze Kafky. Knížku jsem si vypůjčila zcela náhodně, a rozhodně nelituji. Krásné a poučné.
Vedle Kotrmelce od stejného autora byly v dětství Lesní noviny jednou z mých nejoblíbenějších knih o přírodě.
Nádherná kniha. Krásný příběh, exotické prostředí, skvěle napsáno.
Krátká novela popisující autorovo dvouměsíční působení na pozici vychovatele v domově pro narušenou mládež asi v 60. letech minulého století. Bezútěšnost, stereotyp, nicota, krádeže, rvačky, rum a cigarety, to vše se neustále opakující a s pražádnou vyhlídkou na jakoukoli změnu. Toto celkově depresivní dílo mne ničím neobohatilo.
Knížku jsem četla v 10 letech a byla to super prázdninová literatura, se Zuzajdou jsem se jako pražské dítě ztotožnila.
Kdo by neznal Rumcajse, Manku a Cipíska? Pro mne je Václav Čtvrtek geniální autor.
Tuhle knížku jsem jako dítě doslova milovala. Obsahuje nádherné ilustrace.