Radka1911 komentáře u knih
Opět strhující, napínavá, perfektní detektivka kterou rozhodně doporučuji ke čtení.
Čtivá kniha ze života. Ale odpočinková oddechovka to opravdu nebyla.
Moje první přečtená knížka od Simmela a právě kvůli ní jsem mu tehdy dlouho zůstala věrná. Krásný příběh.
Stejně jako všechny předešlé díly: opět skvělá, napínavá jízda. Všechny díly ze série mě neskutečně baví.
Útlá knížečka vtipně praštěných pohádek s krásnými ilustracemi. Přečtená za chvíli a skvěle jsem se bavila.
Odpočinkové vtipné ženské čtení a k tomu trochu červené knihovny.
Velice silný příběh, nezapomenutelná kniha. Doporučuji.
Cokoliv bych o této knize mohla napsat, byl by spoiler. Kloním se k názorům v předešlých komentářích - příběh přitažený za vlasy (za mne velmi silně přitažený za vlasy). Knize se nedá upřít čtivost, ale děj románu mne absolutně nebavil, připadal mi nereálný a těch chvilek kdy mi připadal zajímavý a o něčem, jsem objevila jen pár. "Poutavou, velmi autentickou četbu pro více generací" jsem v tomto díle rozhodně neobjevila.
Perfektní, napínavá detektivka a absolutně se podepisuji pod komentář uživatelky Mandlevest.
Pěkný romantický příběh. Knížka se krásně četla, to že se jedná o autobiografii, je bonus navíc.
Od autorky jsem toho přečetla opravdu hodně. Pentalogie Květy z půdy je podle mne z její tvorby absolutně nejlepší, a tento první díl mne nesmírně uchvátil (a to tak, že jsem rychle přečetla i všechny další 4 díly). Ať už byl osud sourozenců popsán dle skutečných událostí (což bych nikomu nepřála) nebo se jedná o fantazii autorky, jedná se o poutavé (a smutné) čtení.
Kdysi v pravěku jsem četla k maturitě. Povídky jsou krásné, tajemné, do dneška nezapomenutelné.
Už si nevzpomínám jestli jsem měla Robinsonku v povinné četbě, ale četla jsem jí několikrát a i přesto, že knížka začala tak smutně a Blažena měla život občas hodně těžký, se mi líbila.
Kniha má hodnocení 44%. S tímto se absolutně ztotožňuji, včetně předchozích komentářů o nesmyslnosti vydání této věci. Proč literatura naučná, proč biografie a memoáry? Já si knížku na základě toho koupila, a vyhozené peníze. Doslova.
Děj románu se odehrává v Tel Avivu. Je to příběh lékaře od kterého odjíždí manželka na návštěvu za příbuznými. Krátce poté je konfrontován s děsivou skutečností - jeho žena spáchala jako "černá vdova" teroristický atentát. Kniha je velice napínavá a krásně napsaná.
Jedna z mé letité sbírky kuchařek. Do dneška jí občas listuji a vybírám vzpomínková jídla z mých zahraničních dovolených.
Švejk je dlouholetá stálice v mé knihovně. Obsáhlá kniha, přečtená opakovaně několikrát.
Důležitá a hrozná autobiografická kniha o domácím týrání malé holčičky. Není to vůbec příjemné čtení, ale bohužel je nutné aby se takové případy dostávaly na veřejnost.