Radka1911

Knížky Jamese Herriota mne provázejí celým mým životem a ke všem z nich se postupně ráda vracím pro jejich lidskost, humor, autorovu nesmírnou lásku ke zvířatům.

Román odehrávající se uprostřed bojů mezi francouzskými kolonisty a vietnamskými rebely kteří se snaží svrhnout francouzskou nadvládu, smutný a syrový román o lásce a vztazích ve francouzsko - vietnamské rodině. Z autorčiny Plantážníkovy ženy jsem byla nadšená, z Krámku s hedvábím poněkud zklamaná.

Povětšinou smutný a trochu nepravděpodobný příběh, ale číst se dá.

Sbírka detektivních povídek, některé se mi velice líbily, několik mi jich připadalo jako o ničem, nicméně celkově mě knížka pobavila.

Česká detektivka z českého prostředí. Dílo se mi líbilo a bavilo mě.

Nehodnotím - dočteno pouze do první třetiny. Uznávám, že autorka psát umí, ale témata povídek v této sbírce jsem prostě nedala.

Lehké, oddechové, nenáročné vtipné čtení o smutných věcech. Knížka mne pobavila.

Odpočinková historická detektivka z Prahy 14. století. Celkem dobře se čte, ale za nějaký literární skvost bych ji nepovažovala.

Povídková kniha oslavující přírodu psaná nádherným jazykem.

Drsná výpověď matky žijící se synem - narkomanem. Poprvé jsem ji četla před lety, nedávno jsem se k ní vrátila, a znovu na mne hluboce zapůsobila.

Láska, dobrodružství a další napínavá a čtivá kniha jedné z mých oblíbených autorek.

Velmi dojemná a emocionální kniha. Absolutně souhlasím s komentářem uživatelky Šánky - máte-li odvahu, přečtěte si ji. Jsem ráda že jsem ji četla a dnes v noci dočetla - mrazí mě z ní ještě teď.

Trocha romantiky, trocha napětí, sympatická hlavní hrdinka, a to vše zasazené do Francie v období vlády Ludvíka XV. Opět velice čtivý příběh.

Po přečtení se má vnučka zamilovala do medvídka Pú (stejně jako její maminka před čtvrt stoletím). Takže v naší rodině je Pú oblíbenec již třetí generace a doporučujeme všem malým čtenářům (i jejich rodičům a prarodičům). Tato pohádka je o toleranci, snášenlivosti a o tom, že všichni (zde členové hmyzí říše) jsou něčím a někomu prospěšní.

Knížky Jamese Herriota miluji už od dětství, pravidelně se k nim ráda vracím a vracet budu. Příběhy venkovského veterináře mě pobaví vždycky.

Tato knížka povídek ze života skotského lékaře je stálicí v mé knihovně. Poprvé jsem ji četla v dětství, později ještě několikrát, a vždycky znovu a znovu mě tyto milé a lidské příběhy pobaví.