Radka1911

Velmi milé pohádky psané nádhernou češtinou (samozřejmě u pana Čapka vždycky).

Náročná kniha, bohužel místy zdlouhavá. Poprvé jsem jí četla před třiceti lety, nyní jsem se k ní vrátila, ale v obou případech mne příliš nenadchla.

Poprvé jsem ji četla před lety v rámci povinné četby, nyní jsem si ji přečetla znovu a nemohu říct, že by mne nebavila. Klasika jak má být.

Zajímavé téma, oceňuji odvahu autorky, ale pro mne byla kniha až příliš dlouhá a popisná.

Knížku mám víc než třicet let a občas si v ní ráda listuji - zčásti z nostalgie, zčásti pro inspiraci. Byla to jedna z mých nejoblíbenějších kuchařek.

Sbírka dvanácti detektivních povídek z českého prostředí. Celkově hodnotím jako průměr, ale nelituji, že jsem četla.

Další dojemná a prudce čtivá knížka z pera oblíbené spisovatelky. Dílo bylo skvělé a čtení jsem si moc užila.

Kniha vznikla v době, kdy se autorka potřebovala "vypsat" ze svého vztahu s ženatým mužem. Za mne - stačily by tři řádky. Nezajímavé, naivní, naštěstí krátké - takže dočteno. A už nikdy víc.

Čtivá, odpočinková, místy vtipná knížka.

Kniha se dobře čte, i když jsem měla občas trochu problém zorientovat se v postavách, byla napínavá a přečetla jsem ji na jeden zátah. Unešená z ní ale vůbec nejsem.

Vynikající pomůcka k přijímačkám na střední školu (matematiku jsem nenáviděla a tahle knížka mi velmi pomohla).

Podle této knihy jsem se před třiceti lety naučila vařit. Obsahuje recepty na všechna česká jídla na která si vzpomenete.

Nejen v době kdy poprvé vyšla, ale ještě i dnes, je ohromnou inspirací receptů zahraničních kuchyní.

Ještě dnes do ní občas nakouknu, a je to krásný návrat do minulosti.

Skvělá sbírka fejetonů. Poprvé jsem jí četla na střední škole, a od té doby čas od času už několikrát. Příjemně strávený čas.

Napínavá česká detektivka odehrávající se na holandském ostrově. Kniha se mi líbila.

Robinson mne provázel celým mým dětstvím. Četla jsem několikrát.