Radous79 Radous79 komentáře u knih

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

No ty kráso! Tohle jsem teda vážně nečekal. Snad se autorka neurazí, když jí přirovnám k tomu nejlepšímu z próz Ludvíka Součka. Součka miluju a za mě to bylo naprosto skvělý. Pokud máte rádi "Součkovský" tajemno (v tomhle případě bez propagandy), pak rozhodně doporučuji. Byl by to skvělej námět i na zfilmování a bylo by hrozně fajn, kdyby se toho někdo odvážnej chytnul!

01.09.2024 5 z 5

Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Ludvík Souček

Když se člověk přenese přes tu "propagandu", je to super scifi počtení. Ale tomu se v té době asi vyhnout nedalo...

Ukradené jazyky Ukradené jazyky Felix Blackwell

(SPOILER) POZOR SPOILER!!! :-) Nějak jsem se nedozvěděl víc o tom, co bylo zamčený v tom sklepě. Chtělo by to pokračování. Super jednohubka!

08.06.2024 4 z 5

Černý dům Černý dům Stephen King

No začal jsem koukám s Temnou věží od konce, ale o to víc mně to na ní nažhavilo :-)

10.12.2019 5 z 5

Vesmír Vesmír Zdeněk Horský

Jedna z prvních knih o vesmíru, která se ke mně ještě na základní škole z veřejné knihovny dostala. Čestné místo v mojí knihovně :-)

Jitro kouzelníků Jitro kouzelníků Jacques Bergier

Po přečtení ve mně zůstala spousta otazníků. Taková pěkná záhadná knížka plná náznaků.

30.06.2017 4 z 5

To To Stephen King

Nikdy jsem nevěřil, že bych dokázal přečíst knížku, která mám víc než 1000 stran. Stalo se mi to v případě TO a Svědectví. Dvou knih mistra žánru!

Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Rozhodně to nejlepší co jsem od Crichtona dodnes přečetl

Krotitelé ďáblů Krotitelé ďáblů Ludvík Souček

Jedna z nejlepších knih od p. Součka. Zhltnul jsem to jako malinu.

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Hodnotím ve srovnání dalších "kingovek". Je to skvělý jako obvykle, ale já od mistra četl lepší.

01.09.2024 4 z 5

Rybář Rybář John Langan

UAU! Co jinýho na to napsat. Fááááákt, ale opravdu fááákt dlouho jsem hledal něco, co by se aspoň trochu blížilo Lovecraftovi. A v Rybářovi jsem to konečně dostal. Za mě ani to rozdělení knížky na historickou a současnou linku příběhu není vůbec na obtíž. Za mě super a rozhodně doporučuju!

14.08.2024 5 z 5

Širá, masožravá obloha a další nestvůrné geografie Širá, masožravá obloha a další nestvůrné geografie John Langan

Ne vše je ve sbírce TOP, ale určitě můžu doporučit. Pro mě rozhodně nadprůměr. To co rozhodně stojí za přečtení :
1. Širá, masožravá obloha
2. Matka z kamene
3. Psí město
4. Mělčiny
A jak je i v dalších komentářích - jasně, není to lehký čtení, stejně jako není lehký čtení spousta věcí od mistra Lovecrafta. Nicméně rozhodně to stojí za to. Momentálně mám rozečteného jeho Rybáře a k tomu tu zatím můžu napsat jen UAU!!!

13.08.2024 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Z nostalgie 5 hvězd. První co jsem od Kinga četl.

Puls Puls Stephen King

Sakryš jak tohle hodnotit? Mám z toho pocit, jako by to nebylo dokončený. Jako povídka v nějaký sbírce by to asi dopadlo líp. OK. Budu to brát jako nepříliš povedenou poctu Romerovi... :-)

20.11.2024 3 z 5

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Mám tyhle Kingovo pohádky rád. Jedna z nejlepších.

30.10.2024 5 z 5

Tajemství červa Tajemství červa Robert Bloch

Není to jednoduchý čtení, podobně jako Lovecraft. Ale je to skvěle poskládaná sbírka a bude mít vedle Lovecrafta čestné místo v knihovničce. Super jsou i komentáře na začátku každé povídky i doslovy... Doporučuji všem, co mají rádi Lovecrafta.

14.10.2024 5 z 5

Mrtvé ticho Mrtvé ticho S. A. Barnes (p)

Nevím proč, ale hrozně blbě se to četlo. Kolem půlky knížky jsem si na to ale zvyknul (možná i vyprávění začalo víc odsejpat) a pak už to bylo poměrně pěkný. Nicméně vracet se k tomu nebudu a asi to brzy půjde do světa. :-)

06.06.2024 3 z 5

Lovecraftova země Lovecraftova země Matt Ruff

Po pravdě moc nechápu hodnocení některých uživatelů tady. Mě se knížka líbila možná i o něco víc než seriál. Komu nic neříká Lovecraft a čeká od toho nějakej krvavej horor, bude asi zklamanej a upřímně ani nevím proč se do čtení týhle knížky pouští. Ono reálně tím Lovecraftem je to jen tak decentně šmrnclý. Nicméně pro každýho HPL fanatika, jako jsem i já, je tohle myslím naprostá povinnost. :-)

15.05.2024 5 z 5

Král ve žlutém Král ve žlutém Robert W. Chambers

Jako fanoušek HP Lovecrafta jsem do toho šel s velkým očekáváním. Když jsem to četl, celou dobu jsem si říkal, co na tom všichni mají... Nijak mě to prostě nenadchlo. Po dočtení to nemůžu ale už asi měsíc dostat z hlavy. Takovej nenápadnej červ v hlavě...

30.03.2024 5 z 5

Černá křídla Cthulhu Černá křídla Cthulhu * antologie

Když k tomu nebudete přistupovat jako k Lovecraftovi, bude se vám to líbit. Kvalita jednotlivých povídek kolísá, ale oblíbené si tam určitě každý najde. Za mě TOP "Nižší Démoni". To by stálo za zfilmování :-) A je to moc pěkně udělané. V knihovně to udělá i spoustu parády :-)

20.09.2023 4 z 5