Renatecka komentáře u knih
Na pět hvězdiček to není, ale knížka byla dobrá, promyšlená, 1. část se možná může zdát nudná a postavy docela hloupé, ale je důležitá pro druhou půlku. Druhá část je napínavější.
Ještě že kniha byla poměrně tenká a navíc rozvržená stylem A4 textu na 3 strany knížky, jinak bych ji snad ani nedočetla. Co to vlastně bylo? Pokud to mělo být zamyšlení nad životem jako takovým, tak to bylo opravdu prapodivně napsané. Slabučké 2 hvězdičky, víc ani ťuk tomu nedám a už číst znovu nemusím.
Skvěle napsaný životní příběh, i když je pravda, že spoustu drobných informací se v knížce občas člověk dozvídá vícekrát. Aneb Jak světové dějiny dokázaly neblaze ovlivnit lidské osudy... i těch na té "zlé" straně. Doporučuji.
Pro mě bylo číst o psychickém týrání těžší, než kdyby byla kniha plná krve, kopanců, podlitin a modřin. Psychoteror v podání Jacka mě opravdu děsil a vyvolával různé emoce, přes strach, husí kůži, neskutečný vztek a chuť tyrana zneškodnit. Jak nechal doma během 14ti denní dovolené umřít psa, to mi vhrkly slzy do očí. Graceiny rodiče totálně selhali, nezájem o obě dcery sehrál taky svou podstatnou roli, o Ester bych ráda napsala, že byla dobrá, ale taky jí nepomohla, přitom zřejmě tušila... Opravdu všichni policajti byli s Jackem za jedno a věřili mu jeho změti výmyslů? Smutné. Kniha je napsaná lehkým, jednoduchým (možná až moc), čtivým stylem, ale jinak je to psycho do poslední stránky - v dobrém slova smyslu. Doporučuji.
Co k tomuto příběhu napsat? Rodiče těžcí salámisti, flegmatický přístup nejenom ke svým dětem, ale i celkově k celému světu. Asi to taky neměli v dětství oba lehké a odrazilo se to na jejich životních postojích. Některé zážitky s rodiči byli tak tragikomické, že jsem se musela smát i plakat zároveň. Rodiče asi v jádru nebyli hloupí, v podstatě i celkem inteligentní, ale jejich styl života bez řádu, plný s prominutím mámvpi..stických názorů, jim ani jejich dětem bohužel nedovolil žít minimálně na základní úrovni. Nicméně je skvělé, že aspoň děti se později dokázaly postavit na vlastní nohy.
Naivňoučký příběh pro náctileté slečny. No ale i tak jsem knížku dorazila do konce, čte se velmi rychle, kapitolky jsou většinou krátké, takže čtení dost odsýpalo. Průměr, podruhé již číst nemusím.
Velmi čtivá knížka, mám ráda životní příběhy a navíc z tohoto prostředí islámských zemí. Happy-end se sice konal, aspoň pro Márínu, ale pro některé bohužel ne. Doporučuji k přečtení.
Skvělé téma, ale na můj vkus soudní případ dost rozvleklý na zbytečně moc stránkách (stálé opakování stejných faktů dokola). Jistě u této knihy nejde až tak o krimi zápletku, ale o přiblížení Aspergerova syndromu, ale rozuzlení případu se člověk dozví hned v půlce knihy a prakticky tak příběh i bez jakýchkoliv zvratů končí. 3,5 hvězdiček.
Tato kniha se mi moc líbila, je nabitá dějem, skvěle se čte. Je to taková polooddychovka. Více se mi líbila asi Veroničina část a myslím, že je i lepší začít ji číst jako první. Vřele doporučuji.
Parádní kniha o islámu z tak nějak celistvého pohledu. Mnoho knih o hrůzách islámu je psáno na téma unesených dětí, týraných manželek apod., tato kniha je ale taková jiná... Poskytuje spoustu zamyšlení se nad tímto zvrhlým náboženstvím a s názory autorky se plně ztotožňuji. Pravda, na konci knihy bylo na mě už moc popisu politiky, ale kniha je skvělá a doporučuji přečíst.
Pokud si chcete přečíst dokonalý děsivý horror, nesahejte po Kingovi, ale po této knížce. Hrozné, strašidelné, obludné. Ke konci knížky při popisování útěku jsem fakt cítila takový strach, jak kdybych byla na útěku já (něco jako ve špatné noční můře, kdy si představujete a moc chcete šťastný konec). Brr.
Neskutečně čtivá a drsná knížka bez příkras. Když jsem se pomalu blížila k pasážím, kde jsou popsány nejodpornější a nejsilnější momenty (např. oběšená paní na stromě, usmrcení dvojčat jenom proto, že jsou holčičky apod.) už jakoby mi šestý smysl říkal: už nečti dál, bude tam další hrůza! Ale dál jsem četla a pak jsem knihu musela tak na 5 minut odložit, abych to vydýchala. Když si uvědomím, že podobný režim panuje i v současnosti v Severní Koree, tak je mi blivno. Každý extrémní názor je nebezpečný, nedej bože, když se k moci dostane psychopat a z lidí se stanou psychopati taky.
Výborná knížka, kniha se dobře čte. Velká škoda, že Nabila o zneužívání nikomu neřekla, přitom bylo komu (kamarádka, bratři, učitelé), takto musela mít velmi nepříjemné dětství :( . Její matka evidentně emocionální výchovu dětí nedávala, občas mi připadalo, že jí i tak trochu 5 dětí překáží - sice je dokázala nakrmit a postarat se, ale to je asi tak vše. Proto se i Nabila tak nějak ke svěření o zneužívání matce neměla šanci dostat. Muslimskou výchovu, kde je rodinná čest nadevše, i nad vlastní dceru, nikdy nepochopím. Zklamalo mě, že imám zůstal nepotrestaný.
Velmi hezky napsané, King je prostě "king". Námětem mi trochu připomněla film 3:15 zemřeš. Doporučuju přečíst.
Velmi povedený napínavý thriller. Žádný krvák, dobře se to četlo a doporučuji.
Neotřelý thriller, výborné rozuzlení, ale vcelku to bylo dost roztáhlé na spoustu stran. 3,5 hvězdičky.
Knihy od Joy Fieldingové miluji, mám ráda její dialogy a hodně přímé řeči v textu. Tato byla jedna z jejích slabších, ale příjemně se četla.
Tak tohle jsem nedávala. Miluji příběhy z minulosti a vysoké hodnocení knihy mě zlákalo, ale na můj vkus až moc poetické a nějaký děj jsem tam ani silnou lupou moc nedohledala. Ne.