Renatka11

Dva krásné příběhy z těžké doby, o lásce, talentu, naději a odvaze, hodně zajímavě časově poskládané a postupně do sebe zapadající, stejně dokonale jako hlavolamy otce Marie-Laury. Spolu s ní jsem doufala a cítila vůní a doteky moře v Saint Malo, zatímco spolu s Wernerem jsem se nadchla pro vědu a nesouhlasně přihlížela zbytečným krutostem války.

Po dvou mimořádně silných čtenářských zážitcích řadím Hanišovou mezi své nej autory, od kterých chci přečíst vsechno. A přestože jsou témata v Anežce i Houbařce tak těžká, knížky se čtou samy a vtáhnou Vás přímo do centra dění. Nemůžete být mimo. Jste Julií, Agnes i Sisi. Máte jejich touhy, sny, naděje, děláte jejich rozhodnutí i chyby, je Vám až fyzicky špatně a cítíte bezmoc a smutek. Ten mě tentokrát doslova zaplavil, a to překvapivě nejsilněji až pár minut po dočtení. Jsem si jistá, že Anežka ve mně bude doznívat ještě hodně dlouho.

Po Hájíčkovi je Hanišová můj další letošní objev na domácí půdě. Také mě dostala hned od první stránky. Skoro od začátku ve mně přetrvával tísnivý pocit, ale od čtení se nešlo odtrhnout nebo na něj aspoň nemyslet. Sářina vnitřní prázdnota, beznaděj a bezmoc byly naprosto hmatatelné a pochopitelné. Strašně dobře odvyprávěné, silné a depresivní.

Dojemná, něžná a dobrodružná pohádka o přátelství, odvaze, naději a touze po svobodě a hlavně o vzájemné lásce a důvěře dvou bratrů. Hodně mě překvapilo, že bych tu vůbec nepoznala rukopis mé oblíbené Astrid Lingren.

Miluju stejnojmenný film, půvabnou Audrey i úžasnou Moon river, ale knížka u mě byla dodnes někde v pozadí. Až teď, po jejím třetím přečtení, jsem se zamilovala i do ní. Je stejně poetická a krásná!

To bylo tak skvělé čtení! Zábavné, chytré, naprosto nepředvídatelné a přitom uvěřitelné! Jsem strašně ráda, že jsem se díky databázi dostala k další výborné knížce a stydím se, že jsem o ní do té doby neslyšela nebo si na to aspoň nevzpomínám. Přitom vznikla už v době narození mých rodičů. Doporučuju všema deseti a řadím k mým top čtenářským zážitkům.

Májovky jsem jako dítě milovala. Vinnetou byl můj první velký literární hrdina i první platonická láska. :) Jen mě mrzí, že jsem to nadšení nepřenesla na svoje děti, které tomu jejich kouzlu už bohužel nepropadly.

To je tak milé a přesné! Ráda odpouštím i občasné přeskakování a opakování. Zaujalo mě, že se s Debbie shodujeme z víc než poloviny na seznamu úžasných knih, stejně jako v zálibě v očichávání knih. Jen ja před novými preferuju ty starší. :)

Strašně silný a dobrý příběh, ke kterému se určitě ráda vrátím. Za mě spolu s Láska je jen slovo a Všichni lidé bratry jsou nejlepší od Simmela.

Moje první setkání se Simmelem prostřednictvím Olivera proběhlo v prváku na lyžáku a dodnes si pamatuju, jak strašně mě vzalo. Později jsem od Simmela přečetla skoro všechno a skoro ze všeho byla nadšená, ale tomu silnému dojmu z Lásky se úplně nevyrovnalo nic.

Styl psaní je dobrý, postavy uvěřitelné, přestože ne moc sympatické, ale po mém prvním setkání s Hajičkem v Rybí krvi, která mě nadchla, jsem si tentokrát čtení tak neužívala. Navíc na mě hlavní hrdina Zbyněk skoro fyzicky přenášel svoji únavu a nevyspalost. Hodnotím 3,5 hvězdami.

Zajímavý příběh o neuvěřitelně silné a odvážné ženě, která se uměla postavit k jakekoliv situaci a zvládnout téměř nemožné. Opravdu hodně inspirativní a obdivuhodné!

Zvlášťni příběh o naději, že lidská existence nekončí smrtí a že můžeme s našimi blízkými i pak zůstat v kontaktu. Přestože První telefonát pro mě nebyl zdaleka tak zásadní jako moje srdcovka Ještě jeden den, Albomův styl vyprávění mě baví a v jeho knížkách budu určitě ráda pokračovat.

Komiksy Rainy Telgemeierové jsme si oblibili díky vtipnemu textu a jedinečným ilustracím, když byly děti mladší, a čas od času se k nim vracime rádi dodnes. Úsměv byl první.

Tak na tohle opravdu jen tak nezapomenu! Kromě toho, že jde o úžasně, až děsivě, nadčasové a neuvěřitelně poutavě napsané dílko, pro mě zůstane nezapomenutelné i to, ze jsme si ho s dcerou během dneška vzajemne předčítaly a měly z toho tak vlastně audioknihu. A bylo to hrozně fajn. :)

Krásné! Moje nejoblíbenější jsou Vějíř, který jsem se učila do školy před spoustou let já, a Tatinkova dýmka, kterou se před pár měsíci učil můj syn. Nádherná je i Ukolébavka, u které mi bylo líto, že jsem ji neznala, když byly děti malé.

Skvělé a naprosto uvěřitelné. Před očima jsem při čtení živě viděla Elizabeth Taylor a Paula Newmana, přestože jsem film viděla už hodně dávno. Každopádně teď se na něj určitě ráda podívám znovu.

Backman je jednička, ale zatímco z jeho románů bývám vyloženě nadšená, z Životniho terna jsem i po druhém přečtení spíš na rozpacích. Něco mi tam bohužel schází. Za krásné grafické zpracování dávám čtvrtou hvězdu.

Krásná dětská knížka, úžasně vtipná, dojemná a poetická.

Jedna z nejlepších současných českých dětských knížek, opravdu hodně vtipná, o tom, ze být jiný nebo mít "blbé" jméno nebrání snům ani přátelství. Když byly děti malé, četli jsme ji několikrát a vždycky jsme se výborně bavili.