Renatka11 komentáře u knih
Tři příběhy žen z různých koutů světa, nádherně spletené v jeden cop. Silné, dojemné, inspirativní, krásné! Řadím mezi své srdcovky.
Pohodové básničky, ke kterým mám osobní vztah. Moje oblíbené jsou Mé Levousy a Vzpomínáš.
Přečteno rychle, ale bez většího zajmu. Zaujalo mě jen pár pasáží, ale vcelku mi to přišlo jako rádoby moudra skoro o ničem. Nemyslím si, že mě přečtení téhle knížky kamkoliv posune, ale třeba se mýlím, jak autor podle kapitoly 6 předpokládá, a tenhle komentář někdy později přepíšu.
Tři osobní příběhy tří různých žen, které ústí v příběh jeden, mě vtáhly a nepustily, dokud nebyl konec. Navic knížka skvěle spnila osmnácté tema letošní výzvy. V Gileádu bych se tedy rozhodně ocitnout nechtěla!
Soukupová patří mezi mé nejoblíbenější české autorky a nezklamala ani tentokrát. Všechny její postavy jsou opět tak uvěřitelné, jakoby se mnou seděly v obýváku.
Krásný pohádkový příběh ze severské mytologie s úžasnou obálkou a obrázky, který je navic lepší s každým dalším přečtením.
Babičku (pozdravuje a omlouvá se) mám ještě radši, ale i tohle je typický Backman, který nám připomíná, že nic neni černobílé, ani Ove ne. :)
Moje první setkání s Zusakem a jedna z knížek, kterou bych si bez váhání vzala na pustý ostrov. Opravdu nádherně odvyprávěné.
Láska na prvni přečtení! Pro mě něco jako druhý Malý princ, stejně poetické. Chci se stát ochutnávačem a chci mít taky svého tygra. :O
Někdy si knížky vybírám podle obálky. A, přestože občas sáhnu vedle, tady jsem se trefila. Tučňák je moc milé a neuvěřitelně pohodové a odpočinkové čtení.
Úžasný, přestože moc smutný, příběh, a skvělá Julianne Moore ve filmu, který doporučuju stejne jako knížku.
Podepisuju to, co napsala Luciluc přede mnou, skoro každé písmenko, takže se nebudu opakovat. :)
Miluju Murakamiho a miluju knihovny a, přestože do téhle bych se podívat nechtěla, příběh se líbil moc mně i mým dětem, které mají rády horůrky.
Červenou knihovnu normálně vůbec nevyhledávám, ale tohle mi doporučila pred pár lety moje dcera a ja zhltla za pár dní celou sérii a, i přes její jednoduchost a předvídatelnost, jsem se výborně bavila.
Krásný pohádkový příběh v knižní i filmové podobě, který milovala moje dcera, kdyz byla malá. Takže nostalgie za pět hvezd. :)
Silné, smutné, upřímné, odstrašující, ale občas i vtipné a zábavné. Rozhodně doporučuji, ať už máte k alkoholu jakýkoliv vztah.
Krásný, silný a pro mě zrovna hodně aktualni příběh, na který jen tak nezapomenu a který rozhodně doporučuji. Na vic teď nemam slov.
Bohuzel velké zklamání. Nejlepší na celé knížce pro mě byla obrovská náhoda, když jsem ji začala vloni třináctého května, krátce po půlnoci, číst a na jednom z prvních řádků stálo:
"Třináctého května. Právě dnes.". Pak uz to šlo ale v mých očích jen z kopce.
Fajn oddechovka, která je o moc lepší, než by se podle názvu mohlo zdát. Několikrát jsem se v Ellen poznávala a několikrát jsem se opravdu nahlas smála.