ronave komentáře u knih
Knížku jsem přečetla za jedno odpoledne. Jako matka tři děti jsem nedokázala pochopit chování a jednání matky z knihy Vrány. Taky se rozčilují kvůli hloupostem, ale tohle bylo až moc. Jak může jedno dítě upřednostňovat před druhým, jak může dopustit, aby se trestání Báry Katce líbilo a schvalovala ho.
Příběh byl velice silný a smutný, bylo mi líto, že konec byl (aspoň pro mě) useknutý a že nevím jak pokračovalo řešení této rodině situace. Báry mi bylo opravdu líto, nikdo by se k dětem takhle chovat neměl...
Jedna z nejlepších knih Joy Fieldingové.
Nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Jsem maminka tří dětí a nedokážu si představit, že by jedno z nich někdo unesl...
Napadaly mě všechny možné konce, ale pravého únosce mi odhalil až závěr knihy.
Joy Fieldingová opět nezklamala. Kniha přečtená jedním dechem... Krutá nemoc ALS, která postihla mladou ženu - neuvidí svou dceru u maturity, nepůjde na její svatbu, neuvidí svá vnoučata....nedokáže si sama otřít své slzy, její myšlenky zůstanou pouze v její hlavě, protože i hlas jí zradí :-(
I když každý ví jaký konec bude mít tato kniha, nedokážete ji odložit a posledních pár stránek budete číst v slzách.
Kniha je opět skvěle napsaná. Skoro bych jí neměla co vytknout až na vraha, kterým jsem si byla jistá od půlky knihy.
Líbí se mi styl psaní Joy Fielding a určitě ráda sáhnu po její další knize :-)
Co dodat k Erbenově Kytici - prostě ji zbožňuji a ráda se k ní vracím.
Lehce strašidelné lyricko-epické básně, bohužel se špatným koncem...
Nejvíce mi k srdci přirostla Lilie.
Myslím , že každý by měl mít Kytici přečtenou ;-)
"Nedávejte mne ve vsi na hřbitov,
tam bývá nářek sirotků a vdov,
tam slzí hořkých mnoho plynulo
srdíčko mé by hořem hynulo
Lilie bílá - kdo ji uviděl,
každého divný pojal srdce žel;
lilie vonná - kdo ji pocítil,
v každém se touhy plamen rozsvítil. - "
Knížku jsem si půjčila od kolegyně a tak mě nadchla, že jsem si ji koupila i s jejími pokračováními.
Neuvěřitelný a místy i nepochopitelný obrat života ženy z ,, moderního,, světa do,, zaostalé,, Afriky.
I přes veškeré překážky a utrpení zůstala Africe věrná.
Kniha se četla dobře.
Kniha mě nijak zvlášť nezaujala, není to zrovna můj šálek kávy.
I když je pravda, že se mi líbil příběh velkého přátelství George a silného, hodného a svým způsobem ,,hloupého,, Lennieho. Nenaplněné sny obou přátel - domeček, králíčci a být sami sobě vlastními pány.
Jelikož je Viewegh můj oblíbený autor, tak mám jeho knihy ráda. Ani tato není výjimkou. Osobitý styl psaní, kniha se dobře a rychle čte.
"5.října 1968, z Kvidova deníku: Dneska jsem se ve školce zřekl moučníku ve prospěch Jarušky Mackové (včera byl pomeranč). Při odpoledním spaní mi na oplátku ukázala pohlaví."
Kniha mě zaujala už od začátku, obdivovala jsem Františku, že vydržela nechat sebou takhle zacházet.
"Nad žádným žalem, nad žádným zklamán se nezastaví čas v svém spění za zráním a naplněním ročních dob. Člověk je sám, zůstane sobé samému v plen, ale kolem jde vše vytčenou drahou v blaženém vzdání života řadu."
Joy je moje oblíbená autorka. Četla jsem od ní už spoustu knih a na každé mě vždy něco zaujme.
Ani tato kniha mě nazklamala. Propojuje více vztahových linií - matka a dcera, kamarádky, milenci, manželé, sestřenice.
Všechny zápletky měly něco do sebe.
Téma sériového vraha putujícího po státech bylo zajímavé a podobné skutečnosti.
Kniha byla čtivá, měla spád a přečtená byla jedním dechem.
Další z fantastických knih Joy Fieldingové.
Tři sta stránek o ženě v kómatu, která vše slyší, ovšem nevidí a neví jak to bude dál. Poznává své blízké z jiné stránky než je znala před svou ,,nehodou,,.
Opět pro mě bylo těžké knihu odložit z ruky, nemohla jsem se dočkat konce.
Čapek je úžasný spisovatel, kniha je čtivá, množství postav je ideální a neztrácíte se v nich.
Myslím si, že každý by si měl od Čapka něco přečíst a tohle je dobrý výběr :-)
MATKA:
"Otec: To je dobře. Ona jediná nás může slyšet -
Ondra: - a s námi mluvit. Jen maminka nás může vidět. Ta s námi kontakt neztratila"
Příběhy nás uváději do doby 14.století do krásné Itálie. Bohužel přesně v tuto dobu se zde rozmohl mor. Proto se sedm žen a tři muži rozhodnou utéct. A pri společně tráveném čase si po 10 dní vypráví každý den 10 příběhů.
V knize najdete radost, humor, vtip, ale hlavně erotiku :-) Nesmíte zapomenout, že je z doby 14.století - neočekávejte od ní takový náboj jako od Padesáti odstínů šedi - je to přeci jen úplné jiná doba.
Vřele doporučuji k přečtení.
"V tom spočívá to největší mé štěstí, že jak já jemu, tak on mně se líbí.
Toť, Amore, tvé dílo,
žes ráčils všecko pozemské mi snésti."
Řekla bych, že tato kniha patří k méně povedeným kouskům. Ale překvapilo mě, že je psaná z pohledu muže. A ještě zajímavější je, že jako žena to pojala moc dobře.
Kniha je dobře napsaná. Je něco neuvěřitelného jak bestiálně se k lidem dokázali chovat, ubližovat jim, mučit je a zabíjet.
Gisella byla neuvěřitelně silná, vše co dokázala a jak všem pomáhala je ohromující.
Jen je mi strašně líto, že je kniha příběhem skutečného života... kéž by to bylo pouhé sci-fi.
Moje první kniha od Simony Monyové. Jako maminka tří rošťáků (jeden + dvojčata) jsem se s knížkou stotožnila a zároveň uklidnila, že může být ještě hůř :-D
Vtipná a velmi rychle přečtená kniha. Určitě se poohlédnu po další.
Moc krásná knížka, plná map světadílů a spousta zajímavostí z celého světa.
Vendelín a Jula jedou vlakem a snaží se najít černého pasažéra, zastávkami vlaku nejsou města nýbrž kontinenty.
Kniha zaujala jak mě, tak i mého 4,5-letého synka :-)
Skvělá kniha rozdělená do dvou částí - minulost a přítomnost.
V minulosti se odehrává seznámení manželů a jejich soud o děti.
V přítomnosti únos dětí přes celé USA, v němž policie není schopná pomoci.
Kniha je velice špatné přeložená - hodně gramatických chyb a překlepů.
Některé části knihy by si zasloužili vynechat - mládeneček v přítomnosti - a některé části více rozvést - konec knihy.
Přesto mohu tuto knihu vřele doporučit :-)
Moje druhá dovolenková oddychovka.
Nenáročné vtipné čtení, prostě vypnutí od okolního světa.
I když se jedná o druhý díl, lze číst i bez přečtení první knihy.
Obdivuji, co vše dokázala autorka psát i přes její těžký život.
Doporučuji převážně matkám chlapců :-)
Jako vždy prostě skvělá spisovatelka.
Knížka se dobře čte, má spád a vše je tak jak má být.
Víc není potřeba dodávat, rozhodně stojí za přečtení :-)