ropotamo

Co dodat, kdo má rád knihy paní Vaňkové, nebude zklamán. Opět udržela laťku a napsala poutavý příběh se vším všudy. Trocha historie, napětí, ale i romantiky.

Taková stará romantika. Za mě bylo lepší Pýcha a předsudek, ale ani tohle nebylo špatné. Rozhodně plusové body za krásný jazyk, který postrádám v nynějších knihách.

Stejné jako předchozí díly. Pochvala autorovi, že se drží standardu a série každým dílem neupadá k nečitelnosti.

Téma bylo zvoleno dobře, jen nebylo až tak dobře zpracované. Postavy byly ploché, žádná psychologie, tudíž zařazení mezi psychologické romány neodpovídá. Knihu jsem sice dočetla, ale nedozvěděla jsem se odpovědi, proč z milého klučiny najednou vyrostl tyran. Proč sebevědomá matka oběti najednou nic neviděla a nechtěla pomoci a nakonec oběť sama. Líčena jako veselá, sebevědomá dívka, která si z matky až tak moc nedělala a nechá se přesvědčit k nechtěnému sňatku a následně se nechá zotročit.

První díl jsem považovala za příjemné a oddechové čtení, ale tento díl byl oddechový až moc . Chvílemi jsem měla pocit, že to spadá až do červené knihovny. Vadilo mi neustálé připomínání děje prvního dílu. Takové malé shrnutí chápu, ale vyprávět děj prvního dílu i uprostřed dílu nového mi připadá jako kdyby už autor nevěděl co psát, což mi ostatně připadalo celou knihu. Zbytečné natahování, aby byly nahnané stránky, přitom by děj šel napsat na polovinu.

Rozhodně zajímavá kniha. Je psána neotřelým stylem, který nemusí každému sedět. Mně osobně nevadil, ale pravdou je, že některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé. Nicméně je to kniha, jejíž děj jen tak rychle člověk nezapomene a proto 5 hvězd.

Kniha je o hodně blíž kategorii červená knihovna než-li historický román. Nemám moc ráda otevřené konce, které jsou nachystány na pokračování v případě čtenářského ohlasu. I pokud by pokračování bylo, osudy Eleonor mě po přečtení knihy nezajímají do té míry, že bych obětovala čas na druhý díl.

Knihu bych zařadila do kategorie nenadchne, neurazí. Přečetla jsem ji kvůli výzvě, jinak bych si ji asi nevybrala.

Krásná kniha, silný emotivní, chvílemi až depresivní příběh. Oceňuji výborný nápad nechat někdy až hrůzné věci líčit dětskýma očima. Kniha mě hluboce zasáhla.

Oddechová kniha, u které můžete naprosto vypnout mozek. Úplně obšlehnutá Bridget Jones, ale o několik úrovní níže.

Určitě doporučuji přečíst, uvítala bych pokračování: jak se daří těmto vybraným, nyní již dospělým lidem, cca po 10 letech. Zda-li opravdu překonali traumata z dětství nebo je později dostihli. Samozřejmě jim přeji už jen bezproblémovou a pokud možno šťastnou cestu životem.

Obyčejná oddechová. Myslela jsem, že kniha bude mít i něco více než bylo v sérii, kterou vysílala ČT. K mému překvapení však kniha byla naprosto totožná.

Očekávala jsem více, vyprávění neuspořádané, chaotické, na druhou stranu píše o zemích, kam málo kdo zavítá. Chybělo mi např. popsání kultury a stravovacích návyků v těchto krajinách.

(SPOILER) Od autorky jsem přečetla všechny její knihy, ale tahle byla jiná zpracováním, které je neotřelé a pro mne zcela nové. Neříkám, že by kniha nebyla napínavá, ale pro mne to bylo až moc překombinované. 2x výměna identit u Luca a co Guy? Záhadná ztráta paměti? Nevěřím, že by se mu časem neobjevovaly alespoň noční můry ohledně vraždy.

Krásná kniha doplněná nádhernými fotografiemi. Z Maary na mě vždy přejde trochu toho jeho nekonečného pozitivismu a proto děkuji:)

Na knížku jsem se těšila, ale pro mě to bylo zklamání. Námět už byl několikrát zpracován, což by mi až tak nevadilo, ale není tam nic originálního. Akorát kromě manželů dvojčata. Kniha se četla dobře, to je pravda, ale od autorky, která dokázala napsat Odbočku v lesích, jsem čekala daleko více. Tak snad ta další bude lepší.

Nenáročná oddychovka. Žádné napětí, žádné velké emoce, prostě kniha u které si člověk odpočine. Po přečtení není nic, co by ve čtenáři chvíli rezonovalo a brzy na ni zapomene.

Pod hlubinným přesahem a silnou psychologickou kresbou postav si představuji úplně něco jiného. Příběhy byly plytké a bez napětí. Jedním slovem nuda. Moje první kniha ze série Doteků a také poslední.

Dle anotace jsem čekala román složený z příběhů z dob Velké Moravy a ejhle, ono nic. Kniha byla nudná a dočetla jsem jen silou vůle. V knize se neobjevila ani žádná historická fakta, která by čtenáře alespoň trochu vzdělávala.