Rosana Rosana komentáře u knih

Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Přes moc jsem vydržela číst cca 50 stran. Hrozné plky.

16.04.2017 odpad!

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Kniha mě po cca 30 stranách vůbec ničím nenadchla a nezaujala, takže jdu na jinou; a taky mi vadil ten typicky britský styl (všechno rozvleklé a popsáno tisíci slovy).

26.11.2016 1 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Skvělá knížka se zajímavým dějem a zejména závěrem. Velice doporučuji.

30.10.2016 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Ani tato kniha od KKB me neoslovila, nechapu ta vysoka procenta hodnoceni, ale budiz. Mne se ta kniha spatne cetla a ten pribeh byl takovy nemastny neslany. Knihu jsem po cca 80 str. odlozila. Fakt se to nedalo cist.

20.08.2024 1 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Tato kniha mě neoslovila, po pár stranách ji odkládám. Takže za mě celkem zklamání po pěkné knize Hvězdy na cestě.

04.08.2024 2 z 5

Modrý dům Modrý dům Táňa Keleová-Vasilková

Tak toto bylo šlápnutí vedle. Vůbec mi nesedl styl psaní. Po přečtení pár stran jsem tuto knihu vrátila do knihovny. Vůbec nerozumím zdejšímu vysokému hodnocení.

10.11.2023 2 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Tak toto bylo šlápnutí vedle, kniha mi vůbec nesedla. Čekala jsem příběh na způsob Šikmého kostela nebo Jizvy. Po pár stranách jsem knihu bohužel odložila. A taky se mi nelíbila vazba knihy a jakýsi nepříjemný odér, který vycházel z takto tištěné formy.

20.06.2023 1 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Tuto knihu jsem nedočetla pro její příšernou rozvláčnost. Chválím krásnou obálku.

18.05.2019 2 z 5

Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Kniha se velmi dobře četla a měla spád. Doufám, že takové budou i další knihy této autorky.

19.09.2018 5 z 5

Štěstí mi uniká mezi prsty Štěstí mi uniká mezi prsty Agnès Martin-Lugand

Skvělá knížka, moc mě bavila. Tato autorka píše moc dobře. Doufám, že napíše ještě spoustu tak pěkných příběhů.

01.09.2018 5 z 5

Obrazy ze Starého zákona Obrazy ze Starého zákona Renáta Fučíková

Krásná kniha se skvělými ilustracemi a poučnými příběhy.

11.01.2017 5 z 5

Růžové moře Růžové moře Eva Vejmělková

Nic moc knížka. Nezaujala mě. Ani jsem ji nedočetla. A taky mi vadily rádoby psychologické a intelektuální apod. fráze.

25.11.2016 1 z 5

Divoké labutě Divoké labutě Jung Chang

Půjčila jsem si tuto knihu v knihovně a nejsem schopná se do ní začíst. Čte se mi hrozně špatně a také se mi pletou jména osob a názvy atd., kterých je opravdu až moc a v dlouhých větách a odstavcích ztrácím děj a kdo o kom vlastně mluví. Kniha bude asi zajímavá a poučná, to nepopírám, ale já na ni prostě nemám. Opravdu mě neoslovila. Zítra ji jdu vrátit do knihovny.

13.10.2016 1 z 5

Tajná zahrada: Pastelkou proti stresu Tajná zahrada: Pastelkou proti stresu Johanna Basford

Nádherné omalovánky, jedny z nejkrásnějších a nejlepších na trhu. Mám od ní už všechny a těším se na další:-)

31.07.2016 5 z 5

Růže a slzy Růže a slzy Markéta Harasimová

Na zaklade toho, ze se mi libila kniha Sametova kuze od teto autorky, jsem zkusila i dalsi dve knihy z knihovny. A tato kniha teda ne, nedalo se to cist, po cca tretine koncim, bylo v ni chyb jak maku, a ta Helena mi lezla na nervy tim svym knouranim a ubrecenosti a zhroucenosti. Tu dalsi pujcenou knihu se nebudu ani pokouset cist bude to urcite totez. Podepisuji se pod komentar Aghatte nize, co napsala, tak se vsim souhlasim.

30.06.2024 1 z 5

Arabská dcera Arabská dcera Tanya Valko

Pokračování Arabské ženy už nemělo takový spád, ale i tak dávám plný počet hvězd.

25.10.2018 5 z 5

Lituji, čekají mě Lituji, čekají mě Agnès Martin-Lugand

Skvělá knížka, stejně jako i ty ostatní od Agnès M. - L. Doufám, že jich ještě hodně napíše.

26.08.2018 5 z 5

Sašenka Sašenka Simon Sebag-Montefiore

Po cca 100 stranách ji odkládám. Opravdu mě nezaujala. Spousta postav, jmen a divně psaný text. Čekala jsem víc, podle recenzí a podle toho, že už je všude zcela vyprodaná.

21.03.2018 1 z 5

Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Krásná kniha a pěkný příběh, který byl místy rozvláčný.

17.03.2018 5 z 5

Kublanka vaří doma - Přes 70 důvodů, proč vařit doma Kublanka vaří doma - Přes 70 důvodů, proč vařit doma Jakub Kard

Skvěle zpracovaná kuchařka s dobrými recepty a radami, na kvalitním papíře s příjemnými barvami a fotkami. Včera jsem si ji vyhlédla v Luxoru a dnes jsem si ji koupila. Je vkusná a moc se mi líbí.

09.03.2018 5 z 5