Roux Roux komentáře u knih

Ve službách Spravedlnosti Ve službách Spravedlnosti Ann Leckie

Zřejmě jsem čekala něco jiného. Základní myšlenka je velmi pěkná UI, která řídila celou loď, je nyní uvězněna v "obyčejném" lidském těle. Žene ji touha po pomstě. Ale jak již bylo řečeno: Je to kniha o pití čaje, počítání sekund a gestech.

12.07.2016 3 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Moc pěkná knížka. První díl se mi líbil asi o něco víc, ale druhý si nestojí špatně. Žádná z postav není vyloženě nesympatická, u všech chápete proč dělají to co dělají. Nemám co vytknout :)

25.12.2024 4 z 5

Gothikana Gothikana RuNyx

(SPOILER) Dobře, začala bych tím, že jsem se na knihu hodně těšila. Ale uznávám, že jsem se vlastně musela nutit do čtení. Nemohu říct, že jsem měla nějaká očekávání, protože jsem vlastně žádná ani neměla - opět jsem se nechala nalákat booktokovou komunitou.

Při čtení máte pocit, že Vám to něco připomíná. Mě osobně přijde, že tohle by byla Wednesday, pokud by tam byl sexy profesor, který by ji chtěl obtáhnout po celém hradě. Celkově se kniha hrozně vleče a najednou je konec, část záhady je vyřešená a část se asi schovává na další díl nebo co já vím.... Velké plus připisuji chemii hlavních hrdinů - Vad a Corvina se k sobě hodí, to jejich oslovování - "Moje malá vráno" "Ďáble." jsem zbožňovala. Jenže nebýt těch dvou, kniha by byla celkem průser (a teď to neříkám kvůli jejich hradnímu dostaveníčku v průběhu měsíců). A pardon, chybí mi tam prostě ta záhada, kdy se vysvětlí, že opravdu slyší hlasy nadpřirozených bytostí atd. A ne, že vlastně na konci skončí s mámou. Cítím zkrátka hořkou pachuť zklamání a udolaného potenciálu.

23.10.2024 3 z 5

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

(SPOILER) Hmm, hmm.... přemýšlím jaké dát hodnocení, jak to uchopit. Asi takhle, tyhle knihy jsem si zamilovala, protože u nich vypnu mozek a nechávám se unášet do naprosto jiného světa. Tyhle knihy pro mě byli dřív naprosté tabu. Možná proto je nyní vyhledávám v takové míře. Takže: pro mě je to v pohodě. Jooo, Alex je trochu moc překombinovaný. Ava je tuctovka... Ale, sakra.. proč ne. Tyhle knihy asi nečteme proto, že bychom chtěli odrážet naši realitu... Vadí mi ten konec, kdy ji vlastně uhání rok v kuse - já bych na to nervy neměla... Takže, jo. Za sebe dávám to nejvyšší co v tomto žánru dávám. Tedy 3 hvězdičky. Víc dávám pouze výjimkám.

22.09.2024 3 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

(SPOILER) Nemám co říct. A tohle se mi po dočtení knihy nestalo hodně dlouho.

Mám ke knize jedinou výtku a to je to, že jede na jistotu. Myšleno tím, že tohle téma se dotkne snad každého.

"Přeji si, Rune, přeji si, aby si lidi každý den uvědomovali, jaký je to pocit. Proč je třeba konce života, abychom se naučili, jak si užívat každý den? Proč musíme čekat, dokud nám nedochází čas, abychom začali uskutečňovat všechno, o čem jsme kdy snili, když jsme předtím měli všechen čas světa? Proč se nepodíváme na člověka, kterého milujeme nejvíc na světě, jako by to bylo naposledy, co ho vidíme? Protože kdybychom to dělali, život by zářil. Skutečně a dokonale bychom jej prožívali."

21.09.2024 5 z 5

Sparrow Sparrow L. J. Shen

(SPOILER) Tohle bylo celkem dobré. Nejlepší, nejvíce napínavý je téměř konec, jinak je to stejné jako vždy. Líbí se mi, že hlavní hrdina... tedy vlastně padouch neojel úplně celý Boston, jen tak polovinu, než si vzal svou ženu. Líbilo by se mi, kdyby byl dáván větší důraz na jeho seznam. Na začátku ho dostanete naservírovaný jako by na něm stála celá kniha, v průběhu o něm vlastně neslyšíte, a na konci se to uzavře. Takže tam vůbec nemusel figurovat.

20.09.2024 3 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

U téhle knihy si mohu zaškrtnou kolonku: Milé překvapení. Protože to se z toho nakonec vyklubalo. Celkem se mi líbí, že se autorka s hlavní hrdinkou moc nepáře. Holka je pomalu na pokraji smrti a to docela dlouhodobě. Warwick je taková zvláštní postava a jsem zvědavá co se z toho všeho vyklube. Takže... ještě, že si půjčuji rovnou celé série a já se jdu ponořit do dalšího dílu. Caden je pro mě moralista a srábek.

12.09.2024 4 z 5

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Nedokázala jsem to dočíst. Tolik jsem vkládala nadějí do toho, že se Sera bude chovat jinak. Ale ona je snad ještě horší. Naprosto uštěkaná, nesympatická, neustále musí být po jejím, pořád má potřebu se hádat. Děj se vůbec neposouvá dopředu, ale je tam milion rozhovorů s prominutím o ničem. Takže jak jsem knihu začala číst s očekáváním, tak jsem naprosto zklamaná.

08.09.2024

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

A tohle se mi taky líbilo :) Druhý díl série se drží na stejné úrovni. Postava hlavní hrdinky je tady pro mě tedy lepší - je silná, v tom dobrém slova smyslu, a hodí se k Tristanovi. Moc Lvího krále neznám, přiznávám, že tahle pohádka jde mimo mě. Takže zatím co v první knize jsem spojitosti viděla, tady jen lehce, z toho co jsem věděla. Ale i tak se mi kniha líbila :)

"Když chcete spálit peklo, musíte se nejprve naučit hrát ďáblovu hru."

"Skutečná moc spočívá ve schopnosti využívat energii a používat ji jako meč, ve schopnosti být loutkářem, který dokáže ovládat všechny provázky, místo aby se sám stal loutkou nucenou k tanci."

06.09.2024 5 z 5

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

(SPOILER) Moc pěkná knížka s hlubokými tématy - znásilnění, sebevražda, drogy. Dávám o jednu hvězdičku navíc, než jsem zvyklá dávat tomuto žánru. Postavy jsou velmi sympatické - ústřední dvojce především, oba v sobě nesou své démony. Konečně jsem v tomto žánru dostala hlavní hrdinku, která nebyla úplná hlupačka, spíše naopak. Knox je taky skvělý - ve chvíli kdy se začne k Avě otevřeně hlásit by jste ho nejraději obejmuly. Druhý epilog je tam pro mě naprosto zbytečný. Nechápu proč to autorky nemohou ukončit v tom nejlepším - ale zřejmě je to čistě můj problém.

01.09.2024 4 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

(SPOILER) Když víte do čeho jdete, tak vám to nepřijde tak zvláštní. A asi se mi tyhle zvrácený romance začínají líbit čím dál víc. Mám ráda dominantní muže, ale samozřejmě si pod tím nepředstavujte hrdiny z těchto knih. Spíš je to možná náznak toho, proč se mi tyto knihy líbí. Za mě skvělé. Jdu se hned vrhnout na další díl.

I když na konci mě trošku dojalo, jak se chtějí mstít na holce, které v době tragédie bylo sedm nebo osm let. Snad se to alespoň trošku vysvětlí v dalším díle.

27.08.2024 3 z 5

Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Nejsem si jistá jak tu knihu ohodnotit. Nejsem si jistá jestli se mi líbila moc nebo je to pro mě jen průměr. Začátek je na můj vkus naprosto zdlouhavý, nedařilo se mi začíst. Na druhou stranu se mi některé pasáže velmi líbí, zvlášť, když je ústřední dvojce spolu. Chemie mezi nimi se mi v podstatě libí, ačkoliv bych byla ráda, kdyby jí bylo více. A s prominutím? Ten konec mě sere.....

10.08.2024 3 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

(SPOILER) Moc milá a pěkná knížka. Líbila se mi. Postavy se mi líbily - od maminky po Jaggera :) Jen to není nic originálního, všechno co je zde napsáno, tak se také již někde už stalo. Nejlepší byl začátek, kdy přijde armáda oznámit úmrtí tatínka. Přišlo mi to neuvěřitelně popsané a propracované. Jen mi asi už začíná trošku vadit, jak každý takový kluk měl v posteli při nejmenším půlku města. Naopak holky jsou naprosto nevinné.

06.08.2024 4 z 5

Město hořících křídel Město hořících křídel Lily S. Morgan

Tohle bylo tak trochu zklamání. Hodnotím to všechno velmi průměrně. Nápad, ústřední dvojci a vlastně i ten konec. Na můj vkus se ti dva špičkovali příliš dlouho, Luan mi přišel až brutálně otravný, May zas průměrná - na to jak měla vyhrát nějaké hry mi přišla kolikrát jak poleno, bez důvtipu. Do toho mi to přišlo hrozně uspěchaný. Bohužel je to za mě na hození do šuplíku s nápisem: Snaha byla

Průměrné hodnocení nedávám, protože knihám, které se mi líbí mnohem víc ode mě dostali tři hvězdičky.... Proto zde ty dvě.

03.08.2024 2 z 5

Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Milá pěkná knížka... Taková oddechovka. Jen jsem čekala, že to bude mnohem méně nadupané sexem - má chyba :D Četla jsem ji totiž především proto, že na mě skákala všude na TikToku a nevyhledala si o ní předtím vůbec nic :)

31.07.2024 3 z 5

Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Líbí se mi, že hlavní mužská postava není žádný psychopat nebo mafián (:D), ale v podstatě normální týpek, který žije normálním životem. Evelyn byla taky celkem sympatická postava, opět prostě normální holka. Kniha měla i nějaký takový děj, takže za mě dobrý :)

30.07.2024 3 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Vážně přemýšlím proč se všechno odehrává ve škole... ale :D to je asi jedno.... Každopádně už od začátku, kdy se objeví zpět Roth a chová se tak jak se chová, Vám je jasné, že to nedělá ze své svobodné vůle. Samozřejmě, důvod mě trošku překvapil. Každopádně, chápu všechny, kteří jsou tým Roth - já totiž taky. Podvědomě i víte, že Lilin (mimochodem, fakt debilní název) zkrátka není Layla. Moje nejmilejší část je zachraňování Layly Rothem na konci - miluju to :) Nechám chvíli odpočinout mé rozbušené srdíčko a jdu na třetí díl :D

27.07.2024 4 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Nemůžu se rozhodnout jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky.
Asi tady není co pořádně říct. Jedině: Když vám klikají všechny varovný kontrolky v hlavě, tak je asi dobrý je poslechnout. Ne se potom utápět v problémech a bolesti :) Ale to bychom nebyli my ženy... vždycky volíme horší a těžší variantu :)

22.07.2024 4 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

No, řeknu to takhle. Kdyby to byla jedna kniha, tak by to bylo naprosto fenomenální. Jenže jsou to dvě průměrně knihy a spousta fňukání hlavní hrdinky. Kniha je zbytečně zdlouhavá

19.07.2024 3 z 5

Kráľovstvo Prekliatych Kráľovstvo Prekliatych Kerri Maniscalco

Druhý díl začíná tam, kde první končí. A připadá mi, že si drží celkem podobné tempo, místy se mi zdála i lepší. Hlavní hrdinka je méně otravná, ale občas má takové slabé chvilky. Říše je popsaná zajímavě a líbí se mi. A on se mi samozřejmě také líbí. Jdu si sehnat třetí díl, protože autorka má dokonalý cit utnout knihu tak, aby jste prahly po další. Asi mě ovládl chtíč :D

14.07.2024 4 z 5