RSR komentáře u knih
Dobrá detektivka, příjemně se četla, dobře propracované charaktery hlavních hrdinů a děj (jak už tu bylo někde zmíněno) uvěřitelný. Žádné propojení s vysokou politikou, mafií, nebo nájemnými zabijáky. Určitě nebude mým posledním dílem ze série.
Krásné básně doplněné autorovým úvodem popisujícím vznik básně Havran. Povedený Nezvalův překlad.
Jedná se o historický román z doby, kdy mladý Jan Lucemburský přijíždí do Čech a přebírá vládu po Jindřichu Korutanském. Děj se nesoustřeďuje přímo na Jana nebo Jindřicha, ale spíše na příslušníky panských rodů z Olšové a z Vřesova, které mají jistý vztah nejen s vyššími vrstvami, jako jsou poradci krále, nebo Petr z Rožmberka, ale i s nejspodnějšími loupeživými tlupami. Knížka jse napsaná krásně čtivě, nejedná se o naučnou historickou literaturu. Myslím si, že autorovi svědčí více tento žánr, než soudobé detektivky.
Skvělá knížka, dobře se četla, možná lépe než první díl série.
Určitě mě kniha pobavila, některé hlášky a postřehy jsou opravdu úžasné. Na druhou stranu mě donutla vážně se zamyslet se nad jinou kulturou, jiným náboženstvím, nad obyčejnými lidmi, kteří tam žijí. A taky nad tím, že existují lidi, kteří spoustu věcí neřeší a spoléhají na lidskou dobrotu a pohostinnost, umí sami sebe nebrat tolik vážně a sklenici vidí víc poloplnou, než poloprázdnou. Přiznejme si, kdo z nás by to taky dokázal?
Když jsem si knihu půjčila a začala ji číst, zjistila jsem, že první část knihy je totožná s knihou Zvěrolékař na blatech, kterou už jsem četla. ALe vůbec mi to nevadilo a schutí jsem si přečetla znovu i první čast. A napodruhé se mi zdála snad ještě lepší.
Nebyla to špatná knížka, ale nějak mi neseděla do Českého prostředí. Přišla mi díky tomu strašně nereálná. Co se hlavních hrdinů týká, Michal Daber je takový "pan Dokonalý" a s komisařkou Pfeiferovou bych taky na dovolenou nejela. ALe celkově mě knížka bavila.
Pro mne vcelku dobrá detektivka. V podstatě se jedná o dva samostatné příběhy. Prvním je vražda staré ženy, druhým vražda v podstvětí a všudypřítomná politika. Co mi trochu vadilo je, že jsem místy nevěděla, jestli jsou v minulosti nebo v přítomnosti. Asi bych ocenila jiné dělení do kapitol. Vzájemné spojení obou případů mě docela překvapilo.
Knížka, kterou jsem jako malá milovala. Teď jsem ji četla svým synům.
Výborná detektivka. První od tohoto autora, kterou jsem četla a určitě ne poslední.
Prvních asi sto stránek jsem málem nedočetla, pak mě kniha docela zaujala a nakonec jsem byla ráda, že jsem ji začala číst.
Slovy Holdena, kniha mě "umrtvila, bez legrace" Hezké vyprávění puberťáka, který ještě neví co chce, který se trochu bojí, možná nemá dost sebevědomí a který se snaží chovat jako dospělý, i když je vlastně ještě dítě. Ani mi nevadilo, že je kniha psána mluvou teenagera se všemi těmi ostopéry a tajtrlíky, tak nějak to k němu patřilo. "Fakt, bez psiny".
Velice silný příběh a velmi oceňuju odvahu autora a jeho sílu, že byl schopen o tom co zažil ještě napsat. Nicméně, kdybych nevěděla, že se jedná o autobiografii a že tyto věci se opravdu staly a na knihu bych se dívala jako na literární dílo, asi by mě zas tolik nezaujala. Chybí mi tam spoustu odpovědí, například proč týrala jen jedno dítě a podobně. Trošku mi připadá, jako by se nejednalo o autobiografický román, ale o odbornou literaturu určenou pro mládež.
Každopádně doporučuji přečíst a ještě jednou, velký obdiv autorovi.
Nápad dobrý, fotky hezké, grafická stránka fajn, ale co se receptů týká, docela zklamání
Krátké kapitoly ze života s dětmi. Taková jednohubka na večer, ale jako matka 4 synů jsem se pobavila.
Kniha, která mě nejdříve zaujala svou obálkou, a pak i obsahem.
Díky čtenářské výzvě jsem se konečně rozhoupala přečíst si knížku rodáka z mé vesnice. Je to taková jednoduchá, nenáročná knížka na večer. Chlapec Jiří popisuje zážitky ze statku, jeho první lásku, povodeň, koňský lazaret za války, smrt blízké osoby.
První část knihy jsou dopisy starého komunisty Mira z domova důchodců příteli Emilovi ve kterých vzpomíná na dobu minulou, na soudruhy a na to jak dopadli a komentuje dobu současnou. Druhá část knihy jsou krátká zamyšlení Milana Lasici.