rumund komentáře u knih
Docela zajímavá kniha ruského vojáka, který prošel frontou přes půl Evropy. A i přes to, že byl čtyři krát postřelen, dočkal se konce války.
Tak takhle kniha byla hodně dobrá! Myslel jsem, že o koncentračním táboře Osvětim-Březinka vím už všechno, ale pravdivý příběh Witolda Pileckého, mi toho ještě docela dost prozradil nového a stále více a více neuvěřitelného. Jen škoda, že po této strastiplné cestě, kterou se rozhodl provést, nakonec nedožil až do stáří. Zasloužil by si to.
Jeden z klasických dokumentárních knih o koncentračním táboře. Vzpomínky vězněného s pár fotek americké armády po osvobození.
Ale jo, knihy Michaela Connellyho mě prostě baví. Nemám sice v oblibě moc detektivky, ale krimi příběhy s Harrym Boschem jsou fajn.
Docela zajímavá a čtivá kniha Arnošta Lustiga o mladé holce, která se jako židovka dostala do koncentračního tábora v Osvětimi. Neprozradila, že je židovka a tak se čirou náhodou dostala do nevěstince, jako šlapka pro německé vojáky a důstojníky.
Kniha mě moc nepohltila. Vlastně mě skoro vůbec nebavila. Asi díky té propagaci komunismu. A tomu holt já moc neholduju. Jinak osídlování pohraničí po 2.světové válce byla docela zajímavé a mnohdy i velice drsné.
Kniha Lee Childa opět nezklamala. Těžkosti Jacka Reachera umí spisovatel napsat vážně bezvadně. Napínavostí se to v knize jen hemží a čte se jedním dechem.
Ale tak nakonec docela dobrá kniha. Sice mi těch 515 stránek trvalo dlouho dobu než jsem je přelouskal, ale tak nakonec docela dobrá kniha. V některých pasáží jsem se trošku ztrácel v čase, ale kniha se četla pěkně a příběh o mladých lidech vyrůstajících v židovském sirotčinci a jejich útrapách života je docela silný.
Ze začátku se mi zdálo, že ty příběhy nejsou špatné, ale druhá půlka těchto povídek byla slabší a dost zmatené.
Kniha se mi teda moc nelíbila. S radostí ji předám dál a uvolním místo ve své knihovně.
Tato kniha o husitech, križácích a Zikmundovi mě absolutně nebavila.Dočetl jsem ji jen proto,že co začnu vždy dokončím. Pro mě složitě napsáno a navíc staročeštinou.
Velice kvalitní kniha, která mi opět něco přidala do svých znalostí. Moc povedená kniha se spoustou zajímavých fotografií.
Taková lehčí kniha o těžkém životě Vilmy na vesnici s nemocným manželem, který přišel z války,
Ale jo, nakonec docela fajn kniha o příběhu rodiny, žijící v 50tých letech na krétském ostrově na vesnici Plaka, blízko malého ostrova jménem Spinalonga. Mimochodem vesnice i ostrov existují a v první půlce 20.století, zde byli odváženi lidé s nákazou lepry.
Tato kniha Michaela Byrnese, mě moc nevtáhla do děje. Ale špatná nebyla, to zase ne.
Perfektní kniha od Quida Knoppa, kterých mám doma hodně. Skvěle a srozumitelně psáno.
Toto byl můj prvně čtená životopisný kniha. Docela jsem tuto knihu hltal.