Ryorka Ryorka komentáře u knih

Polibek hříchu Polibek hříchu Keri Arthur

nějak tu vlčí sexualitu nepobírám. Zdálo se mi to ještě hloupější než ten první díl. Myšlenkové pochody hlavní hrdinky nechápu, ale možná je to tím, že nepřemýšlí hlavou. Holt, mozkové buňky mezi nohama nenajdeš.

26.07.2018 2 z 5

Volání úplňku Volání úplňku Keri Arthur

no je to takové hloupoučké, ale aspon je tam za tou trtkací vlkodlačí měsíční horečkou nějaký příběh.

25.07.2018 3 z 5

Hlad jako žádný jiný Hlad jako žádný jiný Kresley Cole

V prvním příběhu ústřední dvojice jela podle scénáře " chce mě? chce mě doopravdy? chci já jeho/ji ? Načež se statečně prosouložila třetinou knížky, aby přišla na to , že jo. Ve větší části druhého příběhu se nadrženej vlkodlak (nebo tak něco) snaží nepřefiknout cudnou panenskou poloupírku a ona stejně nadržená statečně odolává, aby ve finále zjistili, že si to chtěj ukrutně rozdat a tak si to při měsíčku v trávě rozdají. Ta hromada softporna přebila i ten skromný příběh, který se krčil někde v koutku. Toť v kostce dojem z celé knížky.

22.07.2018 1 z 5

Ďáblův podíl Ďáblův podíl J. R. Ward (p)

Tak dočteno, teda spíš zhltnuto. Dostalo se mi všeho, co jsem očekávala. Napětí, odhalení ( i když přiznávám, že 80% jsem tušila ). Ale to vůbec neva, protože Wardka nám to opět proložila notnou dávkou psychologického sebezpytování, filozofických úvah a sociální sondou spolu s nezbytnou " červenou" romantikou. A závěr? No typicky wardovský, takže kapesníky a taaak.

19.07.2018 5 z 5

Lovci monster s.r.o. Lovci monster s.r.o. Larry Correia

Mělo to spád, vtip a četlo se to dobře, teda až na ty obsáhlé popisy bojového vybavení a bojových scén, to jsem trochu trpěla. Ale jinak dobrý. Jdu na druhý díl.

14.07.2018 4 z 5

Dcera čisté krve Dcera čisté krve Anne Bishop

Nechci to až tak úplně hanit, ale v mnoha ohledech mi to přišlo jako psychedelické bláboly nevybouřeného čichače toluenu. Dávám jednu hvězdu za to, že hlavní dějová linie mě to donutila dočíst.

06.07.2018 1 z 5

Chamtivost Chamtivost J. R. Ward (p)

Wardka má superschopnost, jak na stupidní scénář červené knihovny namotat napínavý příběh.

12.04.2018 4 z 5

Králové bourbonu Králové bourbonu J. R. Ward (p)

Napínavé až do konce. Škoda, že teď musím trpět než bude v knihovně dostupný druhý díl. Ze začátku byly trochu obsáhlejší popisy, ale to je asi součástí vpravení do prostředí a světa. Dál už pak slušná akce, zvraty, napětí. Velmi odlišný šálek čaje od Bratrstva. :)

09.02.2018 5 z 5

Gabrielovo inferno Gabrielovo inferno Sylvain Reynard

to bylo .........krásný. Dlouho se mi nestalo, abych zírala na poslední písmenka poslední stránky a v hlavě měla vygumováno a na hrudníku šutr. Když jsem si pročítala zdejší komentáře, tak konstatuju, že kniha budí naprosto rozporuplné reakce. Ale ty jsou pochopitelné. Není to jednoduché čtení, pro někoho je tam moc historie, filozofie a náznaky víry, ale hlavně je to dost nereálné, a to je možná ten kámen úrazu. Obě hlavní postavy jsou tak trochu dysfunkční, takže jejich interakce nebudou jen sladké a "normální" i když jsou předvídatelné. Gabriel je dokonale vystižen jako kombinace rytíře, básníka a temného démona se spoustou závislostí, Julie je zase zamilovaný snílek, který v srdci nosí svého prince. Někdo namítne, že je to hloupá, naivní slátanina s namotaným "renesančním" Dantem, ale jejich příběh mi přišel velmi krásný, hluboký, procítěný a velmi poetický. Příběh lásky, která dává a bere vše, která krmí jak tělo, tak i duši. Něco, co se dneska jen tak nevidí.

29.01.2018 4 z 5

Zrození temnoty Zrození temnoty Alexandra Ivy

Opět píšu za všechny přečtené knížky série. Má to dobrý mystický příběh, jen škoda, že celé je to napsané jako stupidní červená knihovna. Na můj vkus je tam hodně cukru, sentimentality, estrogenu a rádoby emancipace. Všichni chlapi jsou děsně sexy, svalnatí, co umí vrčet a sekat hlavy, ale když zavelí jejich drahé polovičky, tak skoro začnou háčkovat krajkový dečky. Prostě škoda. Z toho námětu se dalo vytřískat mnohem víc. Asi nejsympatičtější postava je Levet. Jeho hlášky byly občas dost dobrý.

21.01.2018 3 z 5

Hořké sousto Hořké sousto Chloe Neill

Jestli si Ethan a Merit někdy mysleli, že se budou jen tak povalovat v Mistrově apartmá a okusovat jeden druhého, tak to mají evidentne smůlu i pro priste. Poslední stránka to jasně naznačuje. Líbí se mi Ethanova proměna, smrt mu ubrala na sucharství. Dokonce z něho vypadlo i pár vtipných poznámek. Dobrodrůžo bylo super a už se nemůžu dočkat dalšího.

13.01.2018 5 z 5

Magie spojuje Magie spojuje Ilona Andrews

zdálo se mi to krapítek slabší než předchozí knížky, které měly laťku hodně vysoko. Všeho tam bylo tak trochu míň. ......vtipu, vášně, erotiky. Ale jsem spokojena a zvědavá na finále. Dávám 4*, ale jen protože na tuto sérii už mám vysoké nároky.

24.12.2017 4 z 5

Vyvolená Vyvolená J. R. Ward (p)

noo, byla to jízda :). Podotýkám opět lehce naivní a kýčovitá (hlavně závěr), ale strhující. Quinn je neřízená střela, to už víme, ale tu mu ze začátku vážně chrastilo v hlavě. Bod pro Blaye, že mu to dal sežrat. V prožívá pořádnou krizi.....vztahovou i osobnostní, snad to příště nějak ustojí. A tleskám Wrathovi. Nad Xcorem by člověk uronil slzu a popravdě jsem ke konci celkem propadala smutku, než ten přeslazený happyend Ward vybalila na posledních stránkách . Tak jsem si pobrečela.....a sakra proč vlastně ne ?

24.12.2017 4 z 5

Z hrobu Z hrobu Jeaniene Frost

Tak dočtena série až sem. První čtyři díly byly dobrý. Lehce naivní zápletky, ale dobrý a čtivý. Pátá a šestá kniha......nooo to bylo jako kdyby autorka notně holdovala tomu kuřivu, které v knihách tak často zmiňovala. Tolik stupidních zápletek a nelogičností, Johanka z Arku jakože fakt? Ne, prostě tady měla fakt hustej matroš a ani Cat s Bonesem to nezachránili. Tahle poslední knížka se sice v těch šílenostech trochu umírnila, ale už to není, to co na začátku.

16.12.2017 3 z 5

Kniha života Kniha života Deborah Harkness

série má skvělou, tajemnou a napínavou zápletku. Proto jsem byla na konci trošku zklamaná.....to vysvětlení mi přišlo nějaké moc jednoduché a nedotažené. Nicméně i když bych vytkla přílišné obsáhlé popisy ( člověk na konci nevěděl, co je vůbec popisováno na začátku ), tak příběh je skvělý a silný. Líbilo!

09.12.2017 5 z 5

Pravidla hry Pravidla hry Chloe Neill

celou zatím dostupnou sérii v Česku jsem zhltla za dva týdny. Doslova. Merit a Ethan jsou úžasní. Konkrétně tento díl jsem četla s takovým tím blbým pocitem u žaludku a držela jim i palce u nohou. Ještěže byl ten happyend :).

29.10.2017 5 z 5

Polibek půlnoci Polibek půlnoci Lara Adrian (p)

Kopie Bratrstva černé dýky. I když je to spisovatelsky krapítek lepší než Bratrstvo, tak přesto to postrádá to vcucnutí do upířího světa. Nějak mě to nenadchlo. A upíři jsou mimozemšťani, to jako myslí vážně?

09.10.2017 3 z 5

Vytoužený milenec Vytoužený milenec J. R. Ward (p)

oproti ostatním klišoidněnaivním příběhům ze série je tenhle úžasný. Mám pocit, že autorka nějak nedokáže popsat hloubku vztahu mezi mužem a ženou. U nich se omezuje pouze na otřepané fráze z červené knihovny. Ale jak dojde na dva chlapy, tak to je jiná písnička. Vztah Quinna a Blaye je prostě epický. A i vztah V a Butche je velmi pozoruhodný, zde to prostě autorka dokázala. Dokázala popsat pocity, vášně, touhy, ztráty, hledání, nalezení a uvědomění aniž by to působilo lacině jako u těch ostatních, a to i včetně erotických scén.

17.09.2017 5 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

připomíná mi to sérii Kate Daniels. podezřívám Ilonu, že trošku opisovala nebo naopak :) . ale dávám tomu plný počet a načínám další. chytlo mě to hned od první stránky. Doplňuji po čtvrtém dílu jsem pátý nezačala. Nějak to ztratilo jiskru, nikam se to neposouvá, vyřešení situace se Samuelem mě zklamalo. Není to vyloženě špatný čtení, ale jsou lepší pro mě.

31.08.2017 4 z 5

Meč v bouři Meč v bouři David Gemmell

Rigantská sága je dokonalá hrdinská fantasy.

29.08.2017 5 z 5