RyxiraAmyGinger RyxiraAmyGinger komentáře u knih

Bílá lvice Bílá lvice Henning Mankell

Jako přečetla jsem to, takže tak strašné to být nemohlo, ale... je tam hrozně moc ale. Přecitlivělost vrchního komisaře Wallandera, děj je místy poněkud rozvleklý, postavy málo uvěřitelné, přesah, který snad kniha má mít, jsem nezaznamenala... bez znalosti tohoto díla bych klidně mohla žít.

21.10.2016 3 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Jako nemůžu si pomoct, ale vyšetřovat brutální vraždy ve vysokém stupni těhotenství je prostě... no, debilní. Přečetla jsem Jo Nesba a celá nadšená severskou detektivkou jsem se vrhla na tohle, ovšem byla jsem zklamaná... Začátek byl těžký (chvilku to trvalo, než jsem si zvykla, že je kniha napsaná v přítomném čase), ke konci mě to docela chytlo, ovšem některé věci prostě nelze dost dobře ignorovat. Veliké množství postav je korigováno s přehledem, akce je vypsaná dobře, ale prostě... některé věci mi zkrátka vadí.

08.06.2016 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Konec maličko pokulhává, řekla bych, ale jinak naprostá bomba. Hrozně mě začal zajímat Sněhulák :).

31.05.2016 5 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Tak tohle mě baví na sto procent. Miluji zejména "zdramatizovanou" kapitolu, která zobrazuje rodinu při večeři. Geniální! Smála jsme se u této knížky nahlas a zdaleka ne jednou. Kdo má špatnou náladu (a chce si ji zlepšit), vřele doporučuju.

04.04.2016 5 z 5

Globální sexuální revoluce Globální sexuální revoluce Gabriele Kuby

Nejsem křesťanka, a proto jsou některé autorčiny názory až příliš extrémní, v mnohém s ní ale naopak plně souhlasím a chápu, jaké zděšení v ní dnešní společnost budí. Bohužel, většina argumentů, které v knize uvádí, vychází právě z křesťanského učení a proto jsou pro diskuzi v rámci dnešní evropské společnosti jen těžko použitelné. Bohužel.

20.03.2016 4 z 5

Vidění Vidění Vilma Kadlečková

Už aby tu byl pátý díl.

20.02.2016 5 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Jednu věc nemůžu popřít - je to čtivé a dobře napsané. Přečetla jsem přes polovinu knihy na jeden zátah... a to o něčem vypovídá.

05.01.2016 4 z 5

Těla Těla Klára Vlasáková

Tohle jsem dočetla jenom proto, že jsem notorická dočítačka. Nebavilo mě to, nelíbilo se mi, jak je to napsaný, četla jsem víceméně ze setrvačnosti. Nepochopila jsem téma, který podle mě jen tak nahodile probleskuje dějem, který je dost o ničem. A rádoby mysteriózní (nebo jak to nazvat) konec to teda dorazil.

P. S. Jediný co, tak jsem si uvědomila, co mě přitahuje na porodu.

19.02.2024 2 z 5

Deník ze dna Deník ze dna Tomáš Řepka

Palivo napsal vše podstatné, jeho komentář miluju a pročítám si ho pravidelně, tudíž se ani nebudu pokoušet jej napodobit či dokonce překonat.

08.02.2023 1 z 5

Amáliina nehybnost Amáliina nehybnost Kateřina Rudčenková

O čem to vlastně bylo?

31.01.2023 3 z 5

Pražské mordy 2 - Skutečné kriminální případy z let první republiky (1918–1938) Pražské mordy 2 - Skutečné kriminální případy z let první republiky (1918–1938) Dan Hrubý

Ještě mi chybí poslední příběh Otylie Vranské, respektive kousek z něj, ale rozhodla jsem se využít toho, že dítě spí a sepsat své dojmy.
Bavilo mě to. Hodně mě to bavilo. Některé příběhy jsou krátké, některé relativně dlouhé, ale pokud máte méně času a jste nuceni číst po kouskách (jako já), je to úplně ideální. Velkým plusem je taky hodně fotografií a grafické zpracování obecně se mi líbilo (mapka před začátkem každé kapitoly). Úplně jsem dostala chuť si udělat procházku s knihou v ruce.

11.01.2022 5 z 5

Média, lži a příliš rychlý mozek Média, lži a příliš rychlý mozek Petr Nutil

Přijde mi to dost strašný. Práci demagog.cz moc neznám, ale Nutil vůbec neumí psát. Opakuje se (a to na několika místech prakticky doslova), příklady a citace působí, jako by je tahal náhodně jak králíky z klobouku a celé je to jako takový podivný slepenec. Kniha také v dané problematice nepřináší nic nového, je prostě jenom souhrnem základních poznatků, ale pro "začátečníky" budiž. Ačkoli autor píše o tom, jak je třeba být objektivní, názory, které považuje za "špatné", se nepokouší kriticky rozebrat, prostě je smete ze stolu nějakou po sté zopakovanou kostrbatou poučkou, to celé jako "názorný příklad". Za mě je celá tahle kniha tak akorát názorný příklad toho, jak by populárně-naučná publikace neměla vypadat. Kniha se nachází v seznamu doporučené četby pro vysoké školy, což nechápu. Ano, přečetla jsem to celé, ano, udělala si více méně "z povinnosti" nějaké poznámky, ale bylo to utrpení.

12.08.2020 1 z 5

Aleppský kodex Aleppský kodex Matti Friedman

Po knize jsem sáhla víceméně náhodou, chtěla jsem jenom něco s tématikou Izraele, Židů atd. Upřímně řečeno jsem si ani nemyslela, že mě bude nějak extra bavit, tím spíš, když jsem si přečetla námět. Ale nakonec bavila - a hodně. Styl Mattiho Friedmana je jasně "novinářský", nevím, jestli by uměl napsat román, ale k tomuto námětu samozřejmě skvěle sedí, skoro mám nutkání přečíst si od něj ještě něco (pokud samozřejmě ještě něco napsal, což nevím). O existenci Aleppského kodexu jsem předtím neměla ani potuchy, takže jsem se dozvěděla spoustu nových věcí.

22.09.2019 5 z 5

Třetí přístav Třetí přístav Hana Marie Körnerová (p)

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Jako on to André přežil? To si děláte p*del?!

13.02.2019 5 z 5

Kůže Kůže Mo Hayder

Ze začátku to docela šlo, ale děj se postupně stával víc a víc pitomým. Dočetla jsem se sebezapřením a Mo Hyder u mě teda docela klesla. Pochybuji, že si od ní ještě někdy něco přečtu.

26.10.2018 2 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Četlo se mi to docela dobře. Některé pasáže byly, pravda, hodně brutální/nechutné, ale nějak zásadně mě nepoznamenaly. Nemyslím si, že je autor sadista nebo něco takového. Prostě se snaží vyrovnat s hrůzami druhé světové války po svém. Ani si nemyslím, že mi kniha utkví v paměti déle než pár dní...

11.09.2018 4 z 5

Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Nemám nic, co bych knize vytkla. Hodně mě bavila psychologie postav, popis vztahu mezi Connie a Cliffordem i interakce s dalšími postavami. Příběh byl napsaný čtivě a hezky ubíhal.

18.03.2018 5 z 5

Až mi zítra budeš chybět Až mi zítra budeš chybět Heine Bakkeid (p)

Přečetla jsem asi 40 stran a řekla si, že to nemám zapotřebí. Podle mě se autor (který podle medailonku v knize psal knihy pro mládež) chtěl svést na vlně popularity severských detektivek, podle mého názoru mu to ale těžce nevyšlo. Možná jsem namlsaná ještě z trilogie Ostrov Lewis od Petera Maye, každopádně tohle je za mě docela propadák. P. S. Název je dost nešťastný.

21.01.2018

Město netvorů Město netvorů Isabel Allende

Kdyby mi bylo tak dvanáct, určitě bych byla unesená... Pro dvacetileté čtenáře kniha už ale určitě takové kouzlo nemá (aspoň podle mého názoru), ale jako příběh pro děti funguje perfektně. Upřímně řečeno jsem dočítala především proto, že Isabel Allende je moje velmi oblíbená autorka... další díly už s největší pravděpodobností číst nebudu.

23.06.2017 4 z 5

Panenka Panenka Mo Hayder

Moje druhá kniha od Mo Hayder, ale rozhodně ne poslední! Třebaže jsem od počátku tušila, že věci nebudou tak, jak se jeví (ještě dřív, než to vyslovila sama Penny), nezabránilo mi to v tom, abych hltala každou stránku.

27.04.2017 5 z 5