S.H. S.H. komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Začátek byl hezký rozjetý, ale druhá půlka se tak trochu táhla a příběhy byly takové ploché. I tak to bylo nevšední téma,období a hlavně oblast.

01.04.2020 5 z 5

Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Opakovala bych se tu, ale opravdu to je úžasná kniha! Nečetla jsem v poslední době nic tak srdečného,napínavého a dojemného. Moc bych si přála toho kocoura vidět a po přečtení knížky mám úplně chuť se pomazlit s kocourem.

06.02.2020 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Když pominu povolání, je hlavní hrdina člověk,který teda ve svých letech absolutně neví co chce. Manželka je prudérní a tak se není čemu divit,že chlastá a najde milenku, kde jinde než v nemocnici.... Jak prvoplánové! Ale i když něco podělal,tak mám pocit,že místo toho aby se sebral,tak se v tom vlastním zmaru rád nimrá, nechce něco změnit,dupnout si.... prostě jak mu během jeho hádek řekla jeho žena a měla pravdu,špatný jsou vždycky jen ti okolo.
Dědina byla zajímavější, tam byl alespoň nějaký vývoj a ty osudy,i když nebyly jednoduché, byly opravdu zajímavější.

08.11.2019 3 z 5

Krycí jméno Studentka Krycí jméno Studentka Milena Štráfeldová

To nejlepší co jsem letos četla,hlavně musím ocenit rozdílné pohledy na problematiku. V jednu chvíli tam píše příslušník StB, disident, členka KSČ, což přidává na objektivitě.

03.02.2023 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Pan Hartl nikdy nezklame, pohodové čtení o lidech s normálními osudy.

26.11.2022 5 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Už jsem četla od autora i lepší. Za mě průměr.

31.08.2020 3 z 5

Starý kraj Starý kraj Dörte Hansen

Navzdory hodnocení, nenadchlo a nebavilo, to neustálé skákání mezi postavami mi dělalo potíž si je zapamatovat, jak jména, tak jednotlivé charaktery.

10.08.2020 2 z 5

Když ptáčka lapají Když ptáčka lapají Magda Váňová

Karma opravdu funguje, i když mi po začátku ta až naivní hloupost hlavní hrdinky vadila, postupně si získávala mé sympatie, protože byla taková normální. Na můj vkus byla s hlavním hrdinou příliš dlouho, ale ta přílišná důvěra jí nakonec pomohla a vše se proti ní neobrátilo. Detektivní zápletka, romantika, příjemné prostředí... to se autorce povedlo

04.08.2020 5 z 5

Vytěženej kraj Vytěženej kraj Veronika Bendová

Nejvíce se mi líbila ta metafora vytěženého kraje, kdy jeden film/seriál, který se odehrává na severu je na jedno brdo a ono to tak opravdu je. Je to vytěžené skrz na skrz a už ta věčně opakující se téma nudí. Jako obyvatelka Ústí nad Labem už to moc nemusím, všechny filmy o kraji vypovídají tak, že žít tu, museli by jste si propadnout alkoholismu nebo antidepresivům, aby jste to tu vůbec zvládli, v lepším případě si taky můžete hlavu prohnat kulkou... Detektivní zápletka knihy pro mě byla dost nedokončená a to mě mrzí nebo jsem to možná jen nepochopila.

30.07.2020 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Celou knihu jsem se nemohla ubránit pochybám, zda to tak opravdu mohlo být. Mnoho věcí mi tam prostě nesedí. Ale jinak se četla moc hezky a jedním dechem, nejvíc mě však bavila na konci.

28.08.2019 3 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Moc poveděná knížka, jako bych v některých pasážích slyšela moje babičky, které jsou z vesnice. Děj je celkem předvídatelný a nejedná se tam o žádné divoké zvraty, ale i tak se od ní neodtrhnete.

03.07.2019 5 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Markéta Lukášova se zase vrátila k duchu prvních knih, za mě rozhodně super a jsem za to ráda,že jsem to nevzdala. Bylo to skvělé a neokoukané téma.

03.08.2024 5 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Apatykář za moc nestál,ale tohle se opravdu moc povedlo,dokonce bych řekla,že mohla být kniha ještě delší.

20.06.2022 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Celou dobu čtení jsem si říkala jak moc je to děsivě skutečné a probíhaly mi hlavou všechny "celebrity", lidé kolem mě, kteří běžně sdílí vše z rodinného života a neuvědomují si, kdo všechno to může vidět. Možná víc než ten děj se mě dotýkalo to téma.

04.02.2022 4 z 5

Spermie v kelímku Spermie v kelímku Ivana Kulhánková

Přečteno rychle, jinak to nešlo. Je skvělá, vtipná, děj utíká a to napětí by se dalo krájet. Líbil se mi začátek a to pomyslné rozebírání otázky "tak co vy, kdy si pořídíte děti?" u toho jsem se nasmála, ale vlastně si uvědomila jak je ta otázka opravdu obtěžující a nikdo si neuvědomuje jak je nezdvořilá. Moc se mi líbilo jak celou tu touhu po dítěti popisuje lidsky, normálně a i navzdory svým nedostatkům a to mám ráda!

01.09.2020 5 z 5

Marie a Magdalény Marie a Magdalény Lenka Horňáková-Civade

Téma je hodně zajímavé, generační příběhy mám ráda,ale často jsem se ztrácela a ději nerozuměla. Konec byl lépe stravitelnější než začátek.

08.04.2020 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Příjemná knížka u které jsem se často smála i nahlas.

18.01.2020 5 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Moje první kniha od této autorky a rozhodně ne poslední. Má takový zvláštní surový styl,kterému prostě věřím a to mě na té knížce bavilo. První část knihy jsem si až uvědomovala jak to měly ženy za dob socialismu těžké, emancipace na bodu nula a ještě k tomu si s nimi někteří muži hráli jako kočka s myší. Ty holky to fakt měly těžký. Navíc to prostřední zdravotnické školy... Druhá půlka se mi zamlouvá la tím,že i když ten život za moc nestojí,není dobrý se vzdát. Hrdinky měly neuvěřitelnou energii. I když je kniha většího rozsahu, čte se velice dobře.

03.09.2019 5 z 5

Svátek hada Svátek hada Lucie Hlavinková

Čím dál víc se přesvědčuji,že paní Hlavinková je geniální česká autorka a její knihy jsou skvělá volba.

17.03.2025 5 z 5

Sametový rozvod Sametový rozvod Jana Karšaiová

Hrozně nudná a ucouraná knížka.

06.09.2024 2 z 5