S.H. S.H. komentáře u knih

Vulvou porodní asistentky Vulvou porodní asistentky Alžběta Samková

Na knize si nejvíce cením její objektivity a férového pohledu do českých porodnic. Autorka nikdy nehaní práci zdravotníků, ale podává celkem rozumný rozbor jejich počínání včetně odůvodnění. Knihu jsem četla před porodem a dočetla po, takže jsem měla přímou zkušenost a fakt to ve spoustě věcech odpovídá tomu jak to u nás probíhá ať už v dobrém nebo špatném.

16.06.2022 5 z 5

Šťastní a veselé Šťastní a veselé Petra Zhřívalová

Doporučuji číst před Vánocemi

19.12.2021 5 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Začátek knihy se mi vůbec nelíbil,dokonce tak,že jsem knihu malém odložila,ale pak to nabralo ten správný spád. Ale přeci jen jsem nezískala sympatie k hlavní hrdince, sebestředné Emě,trpící zjevně aspergrem. Líbilo se mi zasažení do aktuální doby,včetně jejich strastí.

16.10.2021 3 z 5

Pole plné hvězd Pole plné hvězd Vladimír Kaiser

Úžasné čtení při kterém jsem celou dobu měla pocit jako bych samotnou pouť s Vladimírem šla a na konci mě to přišlo strašně smutné, že už svou pouť došel a já se s ním nebudu moct zastavovat v barech, potkávat dobré lidi a zkoušet místní speciality.

22.07.2021 5 z 5

A v srdci láska A v srdci láska Favel Parrett

(SPOILER) To bylo takove divné. Četlo se to rychlé,ale vlastně mi ten příběh nedal žádný zážitek. Dějové linie hrozně skákaly a ačkoliv nemám ráda,když je někdo historický hnidopich,tak teda návštěvy sestry z Československa v Austrálii mi přijde opravdu divná a málo uvěřitelná. Něco se stát mohlo, ale tohle asi těžko, když jedli doma zelí a na druhé straně šetřili halíře.... takové situace do historického příběhu nepatří. Nejhezčí na celé knize byla obálka,ta je opravdu poutavá a příjemná

12.05.2021 2 z 5

Vorkuta Vorkuta Petr K. Procházka

Moje první detektivka z prostředí Ruska. Skvělé čtení s neuvěřitelnou zápletkou. Ten konec vás dostane.

08.05.2021 5 z 5

Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Pokud čekáte poutavý příběh, pak vás tato kniha uspokojí pouze částečně. Příběh tam je, ale spíš mi to přišlo jako sonda do myšlenek ženou s anorexií. Na začátku jsem měla tak trochu pocit, že čtu Vrány. Téměř se to shodovalo. Ale jako sonda do hlavy pacientky s poruchem příjmu potravy je to jedinečná kniha.

22.06.2020 4 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Trvalo mi dostat se do světa Elanor,ale nakonec se mi to povedlo a knihu jsem si užila. Měla neskutečnou sílu a štěstí,že měla kolem sebe dobře přátele.

22.02.2020 4 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Rozhodně je kniha lepší než Tatér, nezakládá si tolik na té \"skutečnosti\" a to se mi líbí. Je to román s tím,že se inspiroval trochou tě zjevné skutečnosti. Kniha je neuvěřitelně čtivá, autorka má opravdu výjimečný styl psaní,který vám nedovolí ji odložit, ačkoliv nad některými fakty kroutím hlavou a nesouhlasím s nimi,Souostroví gulag jsem četla. Mohu jen doporučit.

02.02.2020 4 z 5

Škola pro německé nevěsty Škola pro německé nevěsty Aimie K. Runyan

Nebylo to špatné,i když velice těžko uvěřitelné. Ale vadily mi ty veliké skoky mezi událostmi a nevyvážený charakter postav.

14.10.2024 3 z 5

Nečekaná dobrodružství sester Šergilových Nečekaná dobrodružství sester Šergilových Balli Kaur Jaswal

Nedočtenu, byla to hrozná nuda

07.12.2022

Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

První fantasy knížka, ještě k tomu česká v rámci čtenářské výzvy a bylo to NESKUTEČNĚ SKVĚLÉ!

18.05.2021 5 z 5

Peníze od Hitlera Peníze od Hitlera Radka Denemarková

Téma a motiv příběhu skvělé,styl psaní nikoliv. Moje první kniha od této autorky.

30.05.2020 2 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Bohužel patřím k těm, které kniha příliš neoslovila.

23.10.2019 3 z 5

Past Past Magda Váňová

Trochu mi dalo zabrat se do této knihy "dostat", ale tak od poloviny jsem se nemohla odtrhnout. V mnoha ohledech mi přišla dost poučná v životních osudech. Byla to teprve moje druhá kniha od této autorky a celkově se mi líbila.

12.12.2016 5 z 5