Samira Samira komentáře u knih

My Fair sukuba My Fair sukuba Jill Myles

Tahle série je prostě úžasná. Nemohla zklamat a taky že nezklamala. Jsem zvědavá na závěr. Zápletka byla zase skvěle propracovaná, nová postava Ethana je opravdu vtipná. Pro mě je to srdcové čtení, nemůžu jinak než doporučit!

02.05.2014 5 z 5

Nebezpečné vyhlídky Nebezpečné vyhlídky Linda S. Howington

Howard umí snad jen dobré knížky, základ je podobný, ale čím mě vždy překvapí je, jak je každá knížka úplně z jiného prostředí a přitom jí to jde tak lehce. Tentokrát jsem byla nadšená ze všech postav, jak z hlavních, které byly podle mého gusta, tak ze spousty zajímavých vedlejších postav. Nenarušovaly hlavní děj naopak o obohacovaly, zaujal mě i padouch. Akční závěr z různých pohledů byl skvělým vyvrcholením a dodatek představoval vše, co od dobré knížky chci, nemusím tam mít žili šťastně až do smrti, ale alespoň něco z budoucího děje a tady se to povedlo nenásilnou a vtipnou formou, knížku vřele doporučuji!

29.04.2014 5 z 5

Bohyně v domácnosti Bohyně v domácnosti Sophie Kinsella (p)

Zase další úžasně povedená kniha od Kinselly, i když jsou některé prvky pro všechny knihy společné, tak mě vždy něčím překvapí a nikdy ne nepříjemně. Jen si říkám, co budu dělat až mi její knihy dojdou, začnu je číst znova. Protože i tato kniha se dá přečíst více než jednou. Příběh z právnického a zároveň i kulinářského prostředí mě opravdu zaujal, stejně jako postavy. Líbilo se mi sexy vázání hrachů a trhání třešní. Konec byl zase bohužel velice rychlý, škoda, že tam alespoň nebyla nastíněná nějaká její budoucí cesta, alespoň lehce, pár bonusových odstavců, ale to mi u autorky chybí skoro vždy. Jinak skvělá!

28.04.2014 5 z 5

Jana Jana April Lindner

Miluji Janu Eyrovou, takže jsem byla nadšená z jejího převodu do současnosti. Nápad s přerodem pana Rochestra do rockové star byl dokonalý. Je to velice zdařilá knížka, některé pasáže se opravdu povedly a byl tak i jiný pohled na příběh. Ale někdy se autorka předlohy držela až moc a to pak působilo zvláštně. Hlavně se mi nelíbila pasáž s odloučení, která byla nejen dlouhá, ale i neskutečná, není možné, aby v dnešní době žila u Yalelu, kde je tolik studentů a zároveň kousek od New Yorku a nikdo by jí nepoznal ani nenašel, navíc by musela být hluchá slepá, aby se nedozvěděla nic o něm. Takže za to o hvězdičku méně. Jinak moc pěkná kniha.

27.04.2014 4 z 5

Pilates pro začátečníky Pilates pro začátečníky Kellina Stewart

Existuje jen málo knih podle, kterých se dá skutečně cvičit, tahle mezi ně rozhodně patří. Je opravdu senzačně zpracovaná, rozdělená na začátečníky a pokročilé, s velmi zdařilými popisky i možnými riziky. Navíc v praktickém kalendářovém vydání.

Tarot - zrcadlo našeho určení Tarot - zrcadlo našeho určení Gerd B. Ziegler

Podle mého názoru nejlepší z jeho knih a také nejpoužitelnější k výkladu. I laik si díky knize může vyložit karty. Popis je srozumitelný a kniha je celkově velmi propracovaná. Doporučuji!

Andělé stromů Andělé stromů Fred Hageneder

Skvěle zpracovaná drobnější kniha, ke které jsou opravdu velmi působivě namalované karty jednotlivých stromů a jejich andělů. V knize pak najdeme význam jednotlivých stromů pro člověka a také se dá použít k výkladu karet, i když lépe snad působí samostatně. Opravdu krásné!

Sukuby to rády horké Sukuby to rády horké Jill Myles

I druhý díl byl perfektní, tahle série mě vysloveně baví, je skvělá. Jackie byla zase vtipná a inteligentní, zápletka propracovaná. I padoušstvo mělo říz a Zane nezklamal, opravdu úžasná postava. Kniha se dá pouze doporučit!!!

21.04.2014 5 z 5

Vzpomínáš si? Vzpomínáš si? Sophie Kinsella (p)

Překrásná kniha, jiná než ostatní od autorky. Rozdíl je hlavně v originálním tématu ztráty paměti, který je skvěle zpracován a člověk doslova hltá každou stránku. Jako obvykle je to kniha plná vtipu, Mont Blanc a manželské manuály se opravdu povedly. Snesla bych však ještě jednu bonusovou kapitolku, jinak tahle kniha nemá chybu. Doporučuji!

20.04.2014 5 z 5

Odhal mě Odhal mě Julie Kenner

Možná kdyby to byla první mnou přečtená knížka na toto téma, hodnotila bych jinak, ale takhle mi to v mnohém přišlo jako kopie. Což by mi možná taky třeba nevadilo, kdyby tam bylo více alespoň trochu inovativního děje a škádlení mezi postavami. Děje je tam ale poměrně málo a zápletka na jednu stranu neupoutala a na druhou stranu vývoj jejich temných stran a vůbec temné strany postav, jsou už pro mě téměř za hranicí. Neříkám však, že je to špatná knižka, další díly si přečtu, protože jsem zvědavá, jak to dopadne.

18.04.2014 3 z 5

Slepá vášeň Slepá vášeň Meg Cabot

Podle anotace jsem myslela, že knížka bude výrazně lepší. Jasně nic hlubokého se od ní čekat nedalo, ale téma se dalo zpracovat lépe. Veliké množství zbytečné konverzace, hlavně tedy vnitřní a taky vedlejších dějů. Štvalo mě to veliké množství nesmyslů, kulky jim lízají hlavy a ona myslí na jeho zadek a on na líbání s ní. Vždycky, když padne noc najdou buď posed s postelí a nebo super vybavenou chatu. Od půlky se děj výrazně zlepší a postavy také, takže nakonec jsem si je i oblíbila. Závěr je lehce přeslazený. Jako nenáročná oddechovka proč ne!

14.04.2014 3 z 5

Páni mají radši Sukuby Páni mají radši Sukuby Jill Myles

Ještě, že jsem se nenechala odradit obálkou, protože tahle knížka je skvělá. Četla se úžasně, mám ráda tuhle tématiku a v téhle knížce bylo všechno, aniž by tam přitom muselo být milión mrtvol. Skvěle popsaný sex není jedinou náplní knihy, jak by se mohlo zdát podle anotace, spíš pěknou třešničkou na dobrém příběhu, prošpikonaném humorem a hlavně super postavami. Hlavní hrdinka je chytrá, dospělá a vtipná a její muži:)....hm! Velké hmmm na Zana, ten se tedy opravdu povedl. Líbí se mi, ale i záporáci a taky Remy, se kterou bude v dalším díle nepochybně legrace. Perfektní, napínavé, ironické, zábavné čtení, doporučuji!

14.04.2014 5 z 5

Týden má sedm dní Týden má sedm dní Markéta Kotková

Moc pěkná poezie pro děti o sedmi dnech v týdnu s naprosto úžasnými ilustracemi. Jsou až snově krásné. Půvabná, doporučuji!

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Nestárnoucí klasika, zbožňovala jsem ji já a miluje ji i má dcera. Knížka, kterou každý musí mít v knihovně. Krásná!

13.04.2014

Medvídek Lup a jeho kamarádi Medvídek Lup a jeho kamarádi Klára Smolíková

Velmi povedená knížka pro malé milovníky komixových vyprávění. Celá knížka je ještě doplněna o hádanky a pár úkolů, kterých je tam tak akorát. Knížka mapuje pomocí příběhů čtyř kamarádů celý rok v přírodě. Doporučuji, dcera ji zbožňuje.

Nebezpečně blízko Nebezpečně blízko Linda S. Howington

Moc pěkná knížka, vtipná, napínavá a dobře vymyšlená. Hlavně závěr a nečekané vyústění zápletky. Něčemu jsem se musela pousmát, ale celkově se to četlo strašně příjemně. Hlavní postavy si mě oba získaly, jen vytýkám, že tam nebyl alespoň kratičký epilog, i když se to dalo dobře odhadnout.
Celkově stojí za to, doporučuji!

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Moc pěkná knížka, nezklamala. Četla se sama. V prvních dvou dílech ze série, však bylo ještě něco navíc. Asi to bylo hlavně tím, že tenhle děj už byl bez mafie, neměl čím šokovat nebo překvapit nečekaným zvratem. Určitě, ale nelituji, že ji mám doma. Je to skvělé čtení!

11.04.2014 5 z 5

Jednou nohou v hrobě Jednou nohou v hrobě Jeaniene Frost

Přiznám se, že začátek bez Bonese mě zas tolik nebavil a také mi Cat přišla trošku nezralá. Ale od atentátu jsem byla nadšením bez sebe a závěr dokonalý, stejně jako sex. Kniha mě opravdu namlsala a tímto dílem rozhodně nekončím. Moc se těším na další!

09.04.2014 5 z 5

Manželská past Manželská past Jennifer Probst

Moc pěkná knížka, mile mě překvapila, tolik jsem od ní nečekala. Nevím proč nějak se mi do ní původně nechtělo, asi proto, že zápletka se mi zdála krkolomná. V tom jsem se nespletla zápletka byla přesně taková, proto 4 hvězdy. Ale zbytek knížky se mi moc líbil. Italské prostředí i hlavní hrdinové, nemám co bych vytkla. Na třetí díl jsem zvědavá Carina se zdála sympatická, ale úvodní zápletka s nuceným manželstvím je až humorná. Tak uvidíme.

07.04.2014 4 z 5

Krejčík z Gloucesteru Krejčík z Gloucesteru Beatrix Potter

Nádherný, propracovaný a okouzlující vánoční příběh. Mám ho asi od Beatrix nejraději. Všechny jsou úžasné, ale tenhle má ještě něco navíc.
Doporučuji!

06.04.2014 5 z 5