Sandalkar komentáře u knih
Zase trochu jiný pohled na doping. Jako sportovec můžu říct, že se mi z dopingu dělá zle. Jako člověk po přečtení této knihy vím, že všechno má vážně dvě strany. Za každým sportovcem stojí další lidé, kteří ho podporují, pracují pro něj a tak rozhodnutí dopovat / nedopovat není jen o tom vzít si pilulku a být lepší... Výborná kniha!
Úžasná kniha u které jsem brečela, smála se podle toho co zrovna prožíval Malý strom. Možná, že se tam opakují pasáže jak píše vladislaus, možná že takhle romantický život indiánů není, možná ano. Ale já spíš doufám, že moje děti jednou budou mít vztah s prarodiči alepoň trochu jako malý strom a že budou k přírodě chovat úctu, která je z knihy cítit.
Knížka, která je u mě v knihovně asi nejohmatanější. Příběhy Kobie a její rodiny mě vzaly za srdce, asi i proto, že jsem se chtěla stát strážcem zvířat v nějakém NP (klidně českém). Jo a příhoda s kobrou v záchodě, leckdy urychluje můj pobyt v oné místnosti. Ve své kategorii hodně dobrá kniha.
Byla jsem nadšenější než z prvního dílu, sice se to pomalu rozjíždí, ale konec stojí za všechny prachy! Doporučuji milovníkům Indiana Jonese :-)
Zajímavé dílo...Nejdříve jsem z knihy nebyla nijak odvázaná, po půl roce si ale vždy vzpomenu na vůni Amazonie, tajemno a skvělý závěr, který prostě není pro každého čtenáře. Jen více takových českých knih! Možná si ji přečtete jen jednou, ale v hlavě Vám uvízne.
Trošku zklamání. Autor jakoby chtěl jen navázat na předchozí díl a vytřískat z hezkého příběhu co se dá. Je to místy vtipné, místy trochu okoukané (třeba závorky, které vysvětlují, kdo dělal děj), konec v podstatě předurčuje to, že bude další díl. Chybělo mi rozuzlení románku s Maxem.
Pecka! Méně známé téma související s druhou světovou válkou. Lidství v ryzí i "vlčí" podobě. Hezky se čte a rozhodně bych zvážila zařazení do maturitních kánonů.
Miluju serii o Josefine a autorcinu dokonaly cit pro vykresleni malomesta a jeho figurek, ale tohle....nepochopila jsem, nestihala jsem, nedocetla jsem.
Nabite informacemi, ukazkou, ze priroda si cestu najde, ale....nedocetla jsem. Prislo mi trochu zdlouhave a mozna, ze i tim, ze nejsem z Prahy, me to nevzalo tolik za srdce jako jine knihy o prirode, ktere miluju (napr. Dilo Petera Wohllebena).
Ps.: z nejakeho duvodu jsem nedavala grafiku. Moc minimalisticke? Moc strohe? Sve ctenare si ale urcite najde.
U nas (2,5 a 4,5) opravdu uspech. Mladsi se uci na nocnik, takze ho to nadchlo. Starsi "technik" zase porad premysli, jak to asi vombati delaji, ze kadi kostky.
Pred spanim lze precist cela (za poslednich 14 dni jsme cetli 5x). Jdeme i do druhe vombati knizky.
"Driv, kdyz lide neco delali, tak na tisic let."
Skvele dilo, moc me bavil entuziasmus, nadseni a odhodlani majitelu a zachrancu historickych ruin. Smekam pred nimi a dekuji ta to, ze se takovi donkichoti stale rodi a sviti svou energii!
A take dekuji autorkam - sesbirat takove mnozstvi materialu, proniknout k majitelum, kteri jsou casto i celkem podeziravi k zajmu okoli (a dle nekterych pribehu se neni cemu divit), to musela byt sichta.
V case bliziciho se vanocniho silenstvi balzam. Ocenuji, ze autorka u eko-variant cehokoliv popsala i nevyhody/minusy, to moc casto nebyva. Spoustu veci uz delam, neco zavedu a neco na me uz moc (treba minimalisticke interiery). Diky za dilo.
Graficky velmi hezka a vkusna kniha. Po precteni odbornejsich knih venujicich se permakulture a spol. pro me nic moc noveho, ale jako prohlizeci "leporelo" to bylo fajn.
Tenhle dil me nejak nenadchl. Cetla jsem dlouho, dost se dalo predvidat... ale porad je to velmi dobra kniha. Na ceskem fantasy poli pro tuto vekovou kategorii jedna z nej. Ale...proste jednicka me posadila na zadek a to tady nebylo.
Ps.: romanticka linka me nenadchla. Teo mi prisel jako k uzoufani nudny kladas. Babicka Ginevra s certem a upirem Italem byla zazivnejsi.
Souhlasim s gretl74. Bylo to az moc. Medove, slunickove, dlouhe a bez pouceni ci pridane hodnoty?...nevim, jak to popsat, ale hrdinkam jsem chvilemi neverila ani prislovecny "nos mezi usima".
Tezke tema aktualni pro mnoho rodin, ktere bojuji a dustojny konec zivota svych starousku...kniha ve me vyvolala spoustu mozna trochu nekonvencnich otazek. Predne rikam, ze nikoho nesoudim, jen pisu, co mi prislo na mysl pri cteni.
Proc tolik lpime na tom, co se ma (tady darky pro nekoho, kdo je nevnima, protoze Vanoce, narozeniny...)? Proc nekteri tolik bojuji za zivot blizkeho, ktery o sobe uz ani nevi (ozivovani tchana, myslenky, ze to Rychla zanedbala)? Proc si myslime, ze zdravotnici a pomahaci profese obecne nedelaji chyby (tady ke konci nesouhlas s chovanim pracovnic Alzheimer centra)? Proc tolik lpime na zivote u nekoho, kdo ho oddychava v posteli? Chceme si ho tu sobecky nechat, abychom meli vzdy moznost jeste neco dorict? Neumime ocenit a pripustit konecnost, svou i ostatnich? Jsme uz moc vzdaleni od smrti v jakekoliv podobe? Nebo jen delame, co zmuzeme a jak nejlepe dovedeme.
Nevim. Je to tezke. Snad jen vzpomenu na slova jednoho ceskeho lekare. "Pridavejme zivot letum, ne roky zivotu."
Nektere pribehy me drbaly pod krkem a ja vrnela. Zejmena ty ze stare Kampy, kde se starousedlici znali, a ze zatim trochu zapomenutych Orlických hor (pokud neznate, rychle tam, nez je turisté objevi). Jine pribehy jsem okamzite zapomnela. Noblesa, laskavost a umeni divat se srdecnosti kolem sebe. Presto jako by mi k uplnosti neco drobneho chybelo.
"Clovek nema ovlivnovat slibny vyvoj udalosti predcasnymi otazkami."
Dobry zaklad pro kazdou zacinajici i zavednou "hospodyni". Moc ocenuji klasicke recepty ve vyzivnejsim havu a konkretni doporuceni, co a proc kupovat.
Pecka.
Fantasy, kde si neco najde i dospelak. Spousta narazek na fungovani dnesniho sveta. Vtipky i pouceni. Mrzi me, ze dle poctu hodnoceni se asi moc necte.
Pokud nemate, co cist a mate drakobijce po ruce, jdete do ni!
Mila detektivka. At je to jakykoliv protimluv. Utla kniha, presto bohata na jazyk, zapletku i zajimavosti te doby. Urcite brzy zase rada zabloudim za sympatakem bratrem Cadfaelem.
"Popravde receno ho boure netesivaly o nic min nez nynejsi klid, byl-li to klid, oboji vsak melo svuj vlastni cas a misto."
PS: Matne si vzpominam na TV serii, kterou sjizdela babicka, kdyz jsem byla mala.