Sandalkar komentáře u knih
Uf, poradna bichle napechovana inspiraci a zkušenostmi z praxe v nasi ceske kotline. Uz se tesim az nektere veci, vyzkousim v praxi.
Po precteni mam hlad a chut cestovat, takze kniha splneno ma. Z kazde oblasti je vsam ukazan vzdy jen uplny zlomek chutnych a hezkych mist, takze
..bude dvojka?
Moc uzitecnych tipu pro moderniho rostlinomila se tam nenajde(3/5), jako kucharka pro zalozeni komunitni zahrady vcetne ne-sexy temat typu povoleni, pravidel zahrady.. poslouzi vyborne (5/5).
Nadherne ilustrace, jen jsem kdovi proc cekala neco jineho.
Asi mam po precteni naslapane knihy Kralovstvi bylinek v permakulturni zahrade nastavenou latku moc vysoko, ale toto mi nesedlo.
Skrumaz fotografii (byt krasnych) modernich zahradnich prvku s kratkym popiskem. Nic moc praktickeho. Na prohlednuti za jeden dva vecery OK, znovu bych po ni ale nesahla.
Z pocatku mi prislo, ze autor opakuje stale to stejne dokola. Druha polovina knihy ukazala zajimava temata a pohledy na problematiku.
Velmi me nadchlo "reseni" nabizet v ramci klasickeho skolstvi alternativni tridy jako moznost. Sama jsem studovala v CR a Nemecku a memu naturelu nemecke projektove skolstvi sedlo vice. Rada bych detem nabidla tuto variantu i u nas, v cestine bez nutnosti "skolni turistiky" za hranice.
Zajimave a podnetne. Zejmena se mi libilo rozdeleni knihy na prvni poucny mismas autora se spoustou dalsich podnetu k zamysleni nebo knih k precteni. Druha cast nabizi pohled odborniku z ruznych (alternativnich) odvetvi.
Jsem rada, ze takove knihy vychazi.
Detske ale moc hezke vcetne ilustraci. Temer ke kazdemu pribehu najdete dospelejsiho bratricka ve forme historickeho romanu nebo novely, takze pro me takove osvezeni a posoupnuti k dalsimu zkoumani dalsich pribehu. Zdarile dilko.
Uz jako mala jsem cetla a chtela byt jako pan Vogel, tedy pokud bych nemela hruzu z hadu. Skvela kniha, ktere vek neubira na ctivosti.
Hezke, jen to jak zpocatku extremne naivni Tanu furt dokola nekdo vodil za nos mi uz ke konci lezlo krkem.
Za me nejsilnejsi cast trilogie. Cesty Kave, Alexeje i novych sympatickych postav dava smysl a jede. Zajimavy mi prisel i uvod knihy, ktery zdanlive nedaval smysl a pak...velke finale.
Trochu slabsi nez prvni dil, ale porad velmi kvalitni. Poslednich 50 stran dej jede, pred tim se to plizi. Tesim se na posledni dil.
Opet spoustu chyb v textu. Az tolik, ze knihu z detske casti knihovny nekdo zacal tuzkou upravovat.
Ceska fantasy zije!
Krasny originalni pribeh, jemna vztahova linka, konec bych obema sympatakum prala jiny, ale je osvezujici, netipnout vse. Rozuzleni vyborne.
Mam taky radost z kazdeho fantasy pribehu, ktery neotvera nekonecnou x-dilnou serii, kde kvalita kazdeho dilu je uplne jinde.
Drobne me rusily nepresnosti (napad z hury dat jmeno?, Siva ztrati hul a o par stran dal sni jde). Tesim se na dalsi tvorbu autorky.
Kdo zna Nory (a Skandinavce obecne), chape, ze to pro ne je vtipne a pikatni tema. Je to jakoby v CR nekdo nesnasel pivo a napsal knihu a sve prvni (a druhe) navsteve pivovaru ve svych 50 letech.
Bohuzel knize misty dost dochazel dech. Rozmaznout dva vylety do lesa na 335 stran vyzaduje jeste vyssi miru nadsazky a humoru.Konec to sice zvednul, ale na cestne misto v knihovne to neni.
Diky za tradicne nadhernou obalku knihy Host.
Opravdu zajimava kniha. Matematiku ukazuje na stastnych i nestastnych realnych pribezich ze zivota v historickem i matematickem kontextu.
Na me byl sice text misty (i po opetovnem precteni) nad sily meho chápání, i tak ale moc bavil, ocenuji ho a doporucuji dal.
Jeden chlap, nekonecne streky, prekonani sebe sama, extremni podminky.
Takhle to vlastne staci.
Kurnik, o cem to bude?
Da se to vubec cist?
Jo.
Jednim dechem.
Je takova chlapska kniha, ovsem s uprimnym priznanim kazde slzicky, ktera zakonite prijde, kdyz se jde na dren. Malo okecavek, zabavne popisy a par jadrnych vyrazu, ktere ovsem sedi jako hrnec na prdel.
Skvely. Moc me to bavilo.
Hezke. Ceska verze "Divociny" nezklamala a rozhodne me vnukla myslenku, zda bych to taky dala? Kdovi. Nebo, mozna...
Za me trochu moc "letem svetem". Od kazdeho tematu jednohubka a zase sup jinam. Zajimave informace, uvitala bych fotky (zejmena, kdyz je autor fotograf a kameraman divociny).
Nepochybuji ovsem o tom, ze jako ochutnavkova vysec z jeho "Male lesni skoly na FB" se to mnoha lidem libit bude.
Originalni, zajimavy pribeh mikrosveta, ktery muze byt v nasi zahrade. Jeste o neco vic obdivuju ty drobne tvorecky, kteri vyrabi med.
Osobne me moc nezaujal pribeh hlavni postavy Flory717. A pridavam se k Lily101, ja zase nechapu, jak muze klast vcela bez oplozeni..?
Ale kazdopadne je to kniha, ktera stoji za precteni.
Ach.
Jako fakt je to "porno".
Člověk na to kouká, přemýšlí si, jak by se zachumlal do deky v tomhle křesílku, kde by upekl buřty tady na té pergole. Zaujalo mě to víc, než první díl zvenku.
Jen furt nechápu, proč je to tak malým písmem? A to mi není mnoho a vidím dobře. Asi v té knížce budu muset listovat a číst teď a za 40 let jen prohlížet obrázky.
Ale vzdychat nad atmosférou těch míst, to budu furt.
Velmi osobni vypoved ceske herecke legendy. Dobre se cetlo. Je zajimave jake osudy maji slavni za oponou...
Rusilo me ale provedeni knihy. Sem tam hrubky, chybejici slova a pro me graficky moc velky mismas.