SarahRoyalAss
![Záleskautky Záleskautky](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344319/zaleskautky-lumberjanes-4x9-344319.jpg?v=1496156804)
Kresba je roztomilá a krásná... zpracování taktéž. Postavy mě bavily, tak i to nadpřirozeno a dobrodružství - nějaké to vysvětlení bych ale brala. Na konci je to hodně otevřené, tak že to hnedka láká na druhý díl, aby člověk zjistil, co se to tam sakra děje.
Co nejdříve sáhnu po pokračování. :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Já a holka odvedle Já a holka odvedle](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379173/ja-a-holka-odvedle-8ii-379173.jpg?v=1534087881)
Líbilo se mi to, bavilo mě to a dojalo mě to.
Postavy jsou dobře napsané na svůj věk a uvěřitelné. Občas tam na mě bylo až moc basketu, ale to prostě k těm klukům patří se věnovat sportu, co je baví. Příběh tak lehce plynul a na závěr Vás nechá brečet každou kapitolu alespoň pár stránek.
Brečela jsem v autobuse, tramvaji, v kavárně a brečela jsem doma, až mi z toho občas bolela hlava.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Klíč k času Klíč k času](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309694/klic-k-casu-028-309694.jpg?v=1472459957)
Na knížku jsem se těšila tak 50/50. Cestování časem není moje parketa. I tak mi překvapilo, jak byla kniha čtivá. Dokonce i téma s časem mě bavilo. Knížka je malinko drsná k hlavní hrdince a hodně jsem jí litovala. Líbilo se mi, jak jsou zde vykresleny 2 odlišné světy.
První polovina mě opravdu bavila! Pak přišlo takové to bum... Wtf? Věděla jsem, že čtu knížku pro mladší čtenáře, ale najednou to bylo i pro mě moc pohádkové. Víly, jednorožci (tenkorožci)...
I tak si ale hodlám přečíst celou sérii a těším se na to.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Holka na suchu Holka na suchu](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372733/holka-na-suchu-IX4-372733.png?v=1661972276)
Bylo to příjemné počtení. Knížka co dokonale poslouží k vypnutí z režimu, sice úplně nenadchne, ale ani neurazí. Bylo to čtivé a milé. Je to o rodině, jejích vztazích a problémech. Taky ale o přátelství a ten románek se také přihodí.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Psáno životem Psáno životem](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361641/psano-zivotem-juO-361641.jpg?v=1522060189)
Knížka slibuje zajímavou zápletku a člověk jí taky do jisté míry dostane. Čte se to příjemně a rychle. Od knihy jsem měla ale asi jiná očekávání a zase mě tohle pojetí moc neuchvátilo. Ani postavy mi nebyli sympatické. Myšlena by šla o dost více rozvinout a poladit.
Zase ale neurazí a je to odpočinkové čtení.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348885/divka-z-inkoustu-a-hvezd-oKl-348885.jpg?v=1502690045)
Asi přes polovinu mi byla knížka pořád cizí a vůbec jsem se nemohla začíst. Děj ani postavy mi nijak nezaujaly a musela jsem se sakra kopat, abych četla a dostala se ke konci. Ale jsem ráda, že jsem vytrvala. Poslední stránky mě překvapily.
Knížka je krásně zpracovaná jak na obalu, tak nádherně na stránkách, ale děj... eh.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Tisíc polibků Tisíc polibků](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322063/tisic-polibku-wLE-322063.jpg?v=1495387693)
Knihu jsem si užila a konec jsem emocionálně nezvládla :D
Bylo to opravdu krásné čtení. Na mě moc přeslazené a upovídané. Posledních 100 stran jsem si užila asi nejvíc. A konec byla pak velká opakovačka, kde se dělo dokola to samé. Opravdu jsem si oblíbila hlavní postavy. Co mě ale štvalo, bylo, jak se Rune choval ke své rodině.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Utajené orákulum Utajené orákulum](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310517/utajene-orakulum-tpu-310517.jpg?v=1586438445)
Jo, tyhle knížky já můžu. :)
Hrozně ráda jsem se vrátila do tábora polokrevných a zase trávila volný čas se známými postavami a novými.
A hlavně, moje nejoblíbenější postava se na konci vrátila s celou parádou!!! Nasmála jsem se fakt dobře. Líbí se mi, jak se Riordanovi knížky všechny prolínají a i v téhle knížce bylo pár narážek na Magnuse.
Už si jenom chvíli počkat na pokračování!! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289793/dedeckuv-velky-utek-G6J-289793.jpeg?v=1468616253)
I když je to dětská kniha, tak moc krásná. :)
Kdybych někdy měla malého špunta a předčítala mu, určitě bych volila Walliemse jako prvního 1#
Byla to jak veselá, tak pro mě i dost smutná kniha. Dědeček si plete minulost s realitou a dává přednost minulosti, době války, která se na něm dost podepsala. O dědečka na konci dokonce i přijdeme. (Teda, skoro :))
Opravdu se mi líbil styl psaní, ilustrace a písma znázorňující význam nebo charakter.
Sice mi trvalo velmi dlouho, než jsem knihu přečetla, páč jsem přečetla vždy jen pár stránek u regálu, vrátila ji na místo. Druhý den opět přečetla a vrátila a tak to šlo dál... Víš, víš a dál :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bronzový klíč Bronzový klíč](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311578/bronzovy-klic-scL-311578.jpg?v=1586439183)
Příběh se dost rozjel a mám dojem, že knížka co knížka = lepší a mnohem lepší!!! :)
Zbožňuji ty knížky~ ♥
Z konce jsem měla slzy na krajíčku. Doslova.
Doufám, že se stane zázrak a trio bude opět pohromadě, opravdu v to doufám a modlím se k samotnému bohu dech beroucí literatury!!!
Teď už si jenom počkat rok na další díl :'D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nedej se Nedej se](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297865/nedej-se-ZlQ-297865.jpg?v=1592120839)
Prvních 100 stran jsem se nemohla začíst, pak to ale začalo... Nemohla jsem se od knihy odtrhnout!! Strhlo se to jako lavina a musela jsem číst pořád kdy to jen šlo. Kniha se mi opravdu moc líbila a celou dobu jsem si přála, aby nikdy neskončila :)
Byla bych moc ráda, kdyby bylo pokračování. Ale ni bych se nezlobila, kdyby ne. Bylo to kouzelné celé až do konce~ ♥♥♥
(Potřebuji více Baze a Simona!!)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lhář 4 Lhář 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159720/lhar-4-MqP-159720.jpg?v=1497983431)
Po třetím dílu, který pro mne upřímně nebyl nic moc, začínala tahle kniha velmi slibně :)
Čtení mi opravdu bavilo, užívala jsem si příběh, vtípky a zvraty. Kniha mne bavila až do grand finale... Upřímně, konec mi velmi naštval. Nebo spíše jen zklamal? Nejsem si jistá...
Každopádně, celá série je opravdu skvělá a velmi ji doporučuji :))
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lhář 2 Lhář 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78498/lhar-lhar-2-wY7-78498.jpg?v=1441308164)
Musím říct, že druhý díl rozhodně překvapil a udělal mi velikou radost!!!
Kniha mi bavila o hodně více, než předešlý díl. Udělalo mi i velikou radost zapojení nových postav. Bakchus a Erot se mi zamlouvali již ze začátku a modlila jsem se, aby zůstali. Přání splněno~! :)
Také změna stylu, z povídek do souvislého textu, byla velmi příjemná. Postavy se nám tak i lépe představí, díky s hraním si s více detaily. Díky knížce jsem se v autobuse hihňala jako tichý blázen. Ale ničeho nelituji!! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Konspirace Umbrella Konspirace Umbrella](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211023/konspirace-umbrella-resident-evil-1-waY-211023.jpg?v=1410567235)
Na knižní pojetí RE jsem se těšila, jelikož hry jsou naprosto skvělé a už je to prostě klasika.
Bylo by ale lepší jít do knihy s menšími očekáváními, vlastně se do určité míry jedná o přepis hry. Ocenila jsem nějakou tu snahu dát příběhu "trochu koule" když se autorka snažila vykreslit pocity u postav. Nemám ale pocit, že by mi kniha dala nějaký dodatečný lore nebo nějaký nový/zajímavý požitek ze série.
Každopádně, fanouška her to může chytnout a upřímně, ráda se podívám i na další díly. :)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jeden temný trůn Jeden temný trůn](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414880/jeden-temny-trun-ACN-414880.jpg?v=1565803546)
Když jsem se po delší době zakousla do nového dílu, musela jsem si zopakovat děj rychlým prolistováním první knihy. Dvojka hned navazuje na první díl a dost se navazuje na události z předešlého dílu. (samozřejmě že navazuje, jen mám děravou hlavu :) ) Líbilo se mi, jak se v pokračování Katharina začala více projevovat a změna jejího charakteru dodala ději další grády. I to, co k tomu vedlo. (to bylo boží!) S dějem to ale bylo jak na houpačce, v jednu chvíli děj odsýpal jedna báseň – zvraty, akce, intriky, ... a pak jsem se do knihy musela nutit. Ani kapitoly s mou oblíbenou Arsinoe tomu moc nepomáhaly. Konec se ale opravdu rozjel a mé citlivé srdéčko dostalo ránu. (ano, plakala jsem)
Série si pořád drží svou laťku ale doufám ve větší grády v dalším díle. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zmije Zmije](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415656/zmije-UnX-415656.jpg?v=1563261970)
(MOŽNÉ SPOILERY)
Je mi líto že se další kniha přidala na poličku hanby, ale u této knihy jsem nemohla jinak.
Líbilo se mi drsnější prostředí a to, jak ho autorka dokázala popsat. Pak máme několik ale... Hrdinka je tupá jak moje příbory, Mary Sue, klišé, děj se hrozně vlekl, jedinou postavu kterou jsem si oblíbila mi odkrouhly a protože potřebuje děj nějak okořenit pic!! Dáme tam krakenovy podobné potvory.
Musím říct, že jsem si knihy neužila a pokračovat v sérii nebudu.
Ať ta knížka zůstane na hanbě.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zlatá věž Zlatá věž](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386089/zlata-vez-wDg-386089.jpg?v=1553546591)
Od knihy jsem měla velká očekávání, až jsem se spálila. Magisterium je má oblíbená série a hladově jsem čekala její završení. Bohužel musím říct, že ten konec byl uspěchaný, předvídatelný, HODNĚ dětský (i na to, že jsou to knihy pro děti) a neoriginální. Ano, byly zde momenty, které mi potěšily a byla jsem ráda, že mé malinké přání se vyplnilo. Ale převažovaly momenty PROČ? Série má slibný rozjezd, první 3 knihy jsou skvělé, pak to začně jít do kopru.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405598/divoka-karta-sPJ-405598.png?v=1554047279)
Pokračování libové záležitosti Warcross mi naprosto uspokojilo. Kniha nás hned hodí do akce a jede se od začátku až do konce. Oproti prvnímu dílu je tu temnější atmosféra a chvilku tu máme i mission impossible a pár malých kinder surprise (Zachrastíte a můžete hádat, co je uvnitř). Máme tu také nové postavy a jejich nové příběhy. Bavilo mě, že jsme se vrátili i k postavám z první knihy).
Se zakončením duologie jsem spokojená a těším se na další knihy od autorky. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nevím kudy kam Nevím kudy kam](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400043/nevim-kudy-kam-hcu-400043.jpg?v=1549273470)
Pro mě to byla první zkušenost s Formanovou (ano, stydím se) a byla jsem opravdu příjemně překvapená. Kniha je napsána velmi dobře, čtivě a se skvělou motanicí osudů 3 mladých lidí.
Každá postava je věruhodně napsaná, mají své problémy a vlastně neví, jak se s nimi vypořádat. Každý ten problém byl úplně jiný, ale společně se jim povedlo těm problémům čelit. Freya mi opravdu bavila, tak i Nathaniel a Harun - u těch ale člověk víc procitne až při konci. Závěr knihy byl skvělý, promyšlený a bylo to (alespoň pro mě) prostě WOW *slzička ukápla*. Nebylo to bůh ví jak světoborný, ale skvělé to opravdu bylo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260515/aristoteles-a-dante-odhaluji-zahady-lQg-260515.jpg?v=1445337571)
Ke knize jsem přistupovala opatrně, nevěděla jsem co od ní čekat. Ale uchvátila mě hned na začátku a milovala jsem to, LGBT literatura je pro mě taková oddychová záležitost. Milovala jsem to od začátku až do konce. Je tu láska ve všech podobách. Přátelská, rodinná, romantická, dětská, vyspělá, v rozkvětu,... . Není to klasické klišé YA literatury. Dotýká se to citlivého tématu, které už v dnešní době je přijímáno lépe - homosexualita. Je tu k ní přistupováno pomalu, jemně a citlivě. Objevování, pátrání a poznání sama sebe.
Kapitoly jsou tu krátké, dobře se čtou a je to napsáno krásným a zajímavým jazykem.
Aristotela a Danteho jsem si zamilovala. Miluji to a doporučuji.