Šárušš komentáře u knih
K této knize jsem se dostala zároveň díky ČV a zároveň díky mé kamarádce, která mi knihu věnovala k narozeninám se slovy: "Ať čteš taky někdy něco jiného, než fantasy příběhy."
V té chvíli jsem netušila, že mě dokáže příběh inspirovaný skutečnými událostmi a ještě z ČR vůbec bavit.
Části, ve kterých byla Dora v archivech a bádala, mě pohltily úplně ze všeho nejvíc. Život Dory samotné pro mě nebyl tak zajímavý, jako sledovat to, jak se ona sama vrací do minulosti.
Kniha je smutná, ale vtáhne vás do děje, takže chcete vědět, jak je to dál.
Kniha je svým způsobem magická a tajemná, takže pro mě tak trochu té fantasy stále bylo.
Kniha se mi zpočátku hůře četla, její rozjezd je velmi pomalý, ale jakmile se kniha rozjede, pohltí vás tak moc, že ji neodložíte, dokud ji nepřečtete.
Koralina je pro mě srdcovka. Když jsem byla malá jeden z mých oblíbených filmů byla právě Koralina a svět za tajemnými dveřmi. Když jsem tedy Koralinu viděla v knihkupectví, neváhala jsem, a musela si ji koupit. Nejvíc se mi líbí, z jakého důvodu kniha jako taková vůbec vznikla.
Opravdu zvláštní příběh, nevím, co k němu říct.
Nikdy jsem nic podobného nečetla.
Nejvíc mrazivé na tom asi je, že nevíte, jestli tomu máte věřit. Furt vám vybíhají v mysli otázky typu: "A to se vážně stalo? Mám tomu věřit nebo je jen autor hodně dobrý lhář?"
Zlodějku knih jsem si chtěla přečíst již na střední, ale dostala jsem se k ní až teď. Jsem ráda, že jsem si ji vůbec přečetla. Kniha se mi líbila od začátku až do konce, i když pojednává o mém neoblíbeném tématu války, židech, koncentračních táborech ...
Ale zpracování této knihy jiné, než většina knih s tímto tématem. Nejvíc se mi líbilo autorovo podání vypravěče - smrtky.
Troufnu si říct, že je to dokonalá knížka, zaujala mě myšlenka té knihy. Že někdo dokázal vymýtit smrt, ale pak vlastně, co s těmi lidmi, no tak budu stavět domy do výšky a co dál? Budu to regulovat tak, že život za život, geniální. Udržovat počet obyvatel na jednom čísle.
Autor píše ohromně, i když je kniha celkem velká a tlustá, chytne vás od začátku až dokonce a nepustíte se jí, dokud ji celou nepřečtete.
Líbilo se mi přerod hlavní postavy, která nejdříve souhlasila s režimem a byla jeden z těch, kdo "rozhodoval o životě a smrti", ale pak se vlastně dostal na tu druhou stranu a zjistil, že tak nechce žít.
Co k tomu dodat? Debbie krásně kreslí a ještě umí v kresbách dokonale vystihnout život knihomola. No prostě perfektní!
Jako bomba. Prostě geniálně vytvořený svět virtuální reality.
Nemám tomu, co víc dodat. Kniha se mi líbila od začátku až do konce.
Zase mě autorka nezklamala. Vzala těžší témata a dokázala je zase "dobře" zpracovat.
Postavy jsem si oblíbila hned na začátku a vývoj jejich osudů, byl řekla bych ten nejlepší možný i s určitým "trestem" pro některé vedlejší postavy.
I když jsem si knihu přečetla jen díky čtenářské výzvě, moc se mi líbila. Nelíbilo by se v takové době žít, ale rozhodně to bylo zajímavě zpracované téma.
Od Lois jsem četla už dvě knihy a moc se mi líbí její styl psaní. Přiznám se k této knize jsem se dostala jen díky ČV a jsem ráda. Nevěděla jsem, že spisovatelka napsala knihu i o tomto tématu. Kniha vám přiblíží dobu války a německé okupace takovým lehkým způsobem, není vám z toho fyzicky zle, ale přesto z toho mrazí.
Harryho Pottera zbožňuju odmalička, ale vždy jsem ho viděla pouze jako film, az doted jsem nebyla schopná se dokopat k tomu, abych si ho precetla.
Nechtěla jsem, aby mi kniha zkazila film, i kdyz to mam ve vetsine pripadech opačně.
A můžu říct, že je to úžasná kniha, velmi čtivá. Napsaná tak, že ji může číst i dospělí a zhltne obsah během par dni.
Já myslím, že k této knize snad nedokážu napsat nic jiného než WOW! ...
Nikdy jsem si nemyslela, že bych jedním dechem dokázala přečíst jakýkoli životopis a najednou je to tady a já si ho chci přečíst a dokonce i dobrovolně.
Jsem vážně ráda, že jsem to udělala.
Kniha je vtipná, dechberoucí, báječná, ale i vážná. Chvílemi pojednává celkem o vážných tématech, jako je šikana a chování lidí vůči "jiným".
A pak vás nakonec vtáhne do vtipných historek počátkem někde u jeho povídek s plyšáky, přes pubertu a zatím výlety do zahraničí konče.
Rozhodně stojí za přečtení a myslím, že i mnohým může pomoct vyrovnat se s tím, jak se k nim ostatní chovají.
(SPOILER) Dlouho jsem přemýšlela, co o této knize napsat, dokonce jsem ji v půlce odložila a myslela jsem, že už ji nedočtu, protože jsem nebyla ochotná číst po určité pasáži dál..
Kniha má svoje jedinečné kouzlo, nikdy jsem nečetla nic podobného a můžu říct, že celý příběh je jako celek dokonalý.
Co mě ale na knize zarazilo je fakt, že je to zde se štítkem "fantasy pro děti", osobně si nemyslím, že by tento příběh (respektive jeho určité pasáže byly určeny dětem).
Poslední... Nutně potřebuji pokračování. Vzpomene si Samuel? Dostane Jane do jejího světa?
Tato kniha mě moc bavila. Líbí se mi propletení právě kusu historie, a zároveň kapky magie a vtipných komentářů přímo od autorek.
Kniha byla pro mě jedno veliké neznámo. Sáhla jsem pro ni, kvůli tomu, že autorku sleduji na sociálních sítích, a zároveň se mi hodila do ČV, ale nevěděla jsem, co od ní přesně čekat.
Tím více mě asi překvapila. Kniha je velice čtivá a je přesně pro ty, kdo mají rádi detektivky, literaturu a se špetkou romantiky k tomu.
Kniha je psána velmi čtivě, pokud na to máte dostatek času, tak si myslím, že se dá přečíst opravdu za chvíli.
Jen o obsahu stále nevím, co si mám myslet. O čem ta kniha vlastně celá byla?
I když jsem si hlavní hrdinku knihy zamilovala, protože ve spoustě věcí jí rozumím, nějak jsem nepřišla na to, o čem ta kniha vlastně měla být,
U autorky se mi líbí, jak dokáže "odlehčeně" vystihnout život někoho, kdo má nějakou psychickou poruchu.
Kniha se mi moc líbila. Elizu i Wallace jsem si oblíbila. Wallacova reakce mě nezklamala, dokázala jsem se vcítit do toho, jak se Wallace cítil. A jeho chování na konci knihy, jak Elizu vyvedl zpátky na světlo a ona pak naopak pomohla jemu...
Psí domov se mi líbil, ale ne tak moc, jako předchozí knihy. Myslím, že z nich byla nejslabší.
Je to jedna z knížek, u kterých bych vymazala část střední části. Začátek a konec byl bomba.