Scorpiona | Komentáře u knih | Databáze knih

Scorpiona Scorpiona komentáře u knih

Náměsíčník Náměsíčník Lars Kepler

Jo, nová keplerovka se povedla, je tam zápletka, šílený sériový vrah, kterého jsem opět netipla správně, a napínavé je to až až. Závěr byl možná trochu unáhlený, najednou se všechno sešlo, navíc mi to přišlo trošku přitažené za vlasy, především počínaní vraha. Co mě zaráželo byl vztah Huga a Olgy a že to nepřišlo nikomu divné. No ale jinak super a doufám, že nás čeká další díl. Chceme zpátky Sagu a víc ze života Joony.

03.01.2025 4 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Ach jo, zase ten WJ. Přiznám se, už jsem doufala, že se neobjeví. Ze začátku jsem byla napjatá, ale postupně se stávaly vraždy totožné, což už mě nebavilo. Neschopnost policie je v tomto díle neskutečná. Pachatel mi přišel velice náhodný, neumím si vybavit jeho jméno z jiných knih a celkově mi moc neseděl. Navíc ten motiv byl zvláštně zamotaný. No nevím, většinu času jsem čekala na odhalení motivu a dopadení padoucha, už ani to napětí tam nebylo. Po předchozí knize je to trochu zklamání.

30.12.2024 3 z 5

Zrkadlový muž Zrkadlový muž Lars Kepler

Tak tenhle díl byla jízda. Po mírném zklamání z Lazara jsem naskočila na další skvělou keplerovku. Téma i motiv byly neskutečné, napjatá jsem byla až do konce. Jsem ráda, že případ řešil Joona v plné síle, autoři mu dopřáli. Bylo to mrazivé, ale skvěle napsané. Jeden z nejlepších dílů.

29.12.2024 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

(SPOILER) Ač jsem díl zhltla za jeden den, byla to náročná četba. Kniha je napínavá, stejně jako všechny Keplerovy knihy, ale přiznám se, že byl děj poměrně zdlouhavý. Zemřelo zde obrovské množství lidí a Jurek je stále nedosažitelný? Joona (opět) zmizel, vše řeší Saga. Proč? Nakonec všechno oddřela Saga a Joona přišel na velké finále. Nevím, kniha byla v mnoha pasážích až příliš, trošku mě to zklamalo. Pasáže se občas táhly, mohlo to mít méně stran. I tak je to důležitý díl v rámci série, takže stojí za přečtení. Co se ale Keplerovi nedá odepřít je schopnost upoutat čtenáře a nechat ho v napětí řešit případ i s hlavními hrdiny.

26.12.2024 3.5 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

No, tak dlouho se mi nepovedlo během jednoho odpoledne a večera přečíst 520 stran knihy, ale tohle jinak nešlo. Tento díl byl neskutečně napínavý a přiznám se, že ani tentokrát jsem vraha neodhadla. Ze začátku jsem se bála, že půjde o nějaký politický díl, ty já nerada, ale motiv těchto vražd a i způsob byly naprosto šílené a zajímavé. Nepřišlo mi, že by byl díl jinak nechutný, než byly díly předchozí, prostě typický Kepler. Co mi už vrtalo v hlavě od Stalkera jsou jakési podivné sexuální scény, u Stalkera policajt v hotelu, tady zase policajtka na WC. Dějem to pohlo minimálně až vůbec a navíc šlo o velice bizarní moment. Navíc je tu další závislák a sukničkář Rex, no to jsou takoví všichni Švédi? :D Ještěže máme miláčka Joonu, a teď hurá na Lazara.

26.12.2024 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Další díl úžasné krimi série. Ke knize jsem se vrátila po 10 letech a musím říct, že to byl jeden z nejnapínavějších dílů série. Musím hodnotit všemi hvězdičkami, protože jsem vraha neodhadla ani jednou. A teď hurá na další díl.

25.12.2024 5 z 5

Hanebná zrada Hanebná zrada Lynn Messina

Třetí díl se mi zatím líbil úplně nejvíce. Zápletka byla zajímavá, opět mě nutila přemýšlet, kdo to mohl být a proč. Beatrice je hrozně sympatická hlavní postava a její vztah s vévodou je naprosto kouzelný. V originálu má kniha, myslím, přes 10 dílů, doufám, že ostatní díly se k nám dostanou na překlad také, protože se rozhodně nechci s Beou a vévodou loučit. Přečteno za jeden večer, rozhodně se k sérii budu ráda vracet.

23.11.2024 5 z 5

Skandální podvod Skandální podvod Lynn Messina

Druhý díl série o Beatrice byl ještě lepší, než první díl. Zápletka velmi poutavá a do konce jsem netušila, kdo to udělal. Zároveň miluju flirtování mezi Beatrice a vévodou. Krásná kniha!

23.11.2024 4 z 5

Nestoudná zvědavost Nestoudná zvědavost Lynn Messina

Kniha byla velice příjemná a odpočinková. Hlavní postava mi přišla zábavná a ano, pochopili jsme, že je ve 26 letech stále neprovdaná, což na 19. století bylo neobvyklé, a ano, připadá si fádní a obyčejná, ale netřeba to připomínat co dvě stránky. :D Náhodou, postava Beatrice mi přišla velmi sympatická, milá a vtipná. Jemný flirt s vévodou byl rozkošný, jsem zvědavá, jak se jejich linka bude vyvíjet v dalších dílech. Doporučuji a už se těším na další díly.

11.11.2024 4 z 5

Američanka v Paříži Američanka v Paříži Kerri Maher

Krásná kniha o skutečném příběhu Američanky, která si otevře knihkupectví v Paříži a vydá fenomenálního Odyssea od J. Joyce. Ze začátku jsem se hrozně nemohla začíst, myslela jsem, že knihu odložím. Nakonec jsem vydržela a dobře jsem udělala, po několika kapitolách, kdy už se rozběhla hlavní myšlenka knihy, se kniha stala velice čtivou a poutavou. Na knize hrozně oceňuji neotřelé téma a výběr historické postavy Sylvie, jako i její úžasná setkání se známými literáty. Knihu hodnotím 4*, právě kvůli pomalejšímu rozjezdu a taky množství francouzských slov, které sice dodávaly atmosféru Francie, ale člověku, co neumí francouzsky, z toho vždycky v duchu vznikl divně přečtený paskvil, a to mi překáželo. :D Knihu ale určitě doporučuji!

25.08.2024 4 z 5

Impérium snů Impérium snů Charlotte Jacobi

Poslední díl série byl krásným zakončením celé trilogie. Knihu jsem četla s mírným odstupem po přečteném druhém díle a je pravda, že jsem se ze začátku v postavách hrozně ztrácela, pak už jsem si ale zvykla. Trochu mě nakonec zklamaly závěry osudů postav. Celá kniha byla jinak velice čtivá, přečteno za 2 večery. První díl ale bude stále moje srdcovka.

Svět vůní Svět vůní Charlotte Jacobi

Druhý díl mé oblíbené série jsem přečetla podobně rychle, jako ten první. Nejprve jsem byla zklamaná, že se děj bude orientovat na následnice Herthu a Lucii, ale pak jsem si je obě oblíbila. Oproti minulému dílu narostl počet postav, což pro mě bylo občas trochu matoucí, chvílemi jsem nevěděla, kdo je kdo. Proto o hvězdičku méně. Jinak krásné pokračování.

Vznik rodinného impéria Vznik rodinného impéria Charlotte Jacobi

Moc pěkná historická kniha podle skutečných událostí. Líbí se mi, že některé postavy opravdu existovaly, navíc pohled na historii jedné z nejúspěšnějších firem současnosti je pěkný nápad. Postavy byly sympatické, uvěřitelné, navíc i s událostmi, které se v té době děly.

09.08.2024 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Dlouho jsem nečetla takhle hezkou romantickou knihu, navíc mi všechny postavy přišly sympatické a uvěřitelné. Některé komentáře o tom, jak je hrdinka nezkušená a naivní atd... ale takhle to ve vědecké sféře opravdu mnohdy je, protože věda a výzkum >> láska a vztahy. Rozhodně doporučuji!

09.08.2024

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Oproti minulé knize, Hypotéze lásky, je tato od začátku již poměrně předvídatelná, přesto byla velice čtivá a zábavná. Tuhle autorku mám moc ráda. Přesto dám o hvězdičku méně, než u Hypotézy, protože jsem nejdřív musela hlavní hrdince přijít na chuť, připadala mi až moc šílená na to, že byla starší a zkušenější, než byla hrdinka v Hypotéze.

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Zajímavě napsaná oddechová kniha. Japonské autory zatím teprve poznávám, ale tato kniha na mě zanechala milý dojem. Nečekejte velké dějové zvraty a události, ale připravte se na hezky zmapovaný život mladé Japonky, která objevuje kouzlo knih i historie své rodiny.

Nacistova snoubenka Nacistova snoubenka Barbara Wysoczańska

Krásně napsaná kniha z prostředí 2. světové války, která ukazuje zakázanou lásku mezi Polkou a Němcem. Příběh je psaný poutavě, čtivě, ale i citlivě vzhledem na dobu, ve které je zasazen, přesto jsou dobře vykreslené hrůzy, které museli lidé v té době zažívat. Rozhodně doporučuji.

09.08.2024 5 z 5

Pán much Pán much William Golding

Jedna z nejlepších knih vůbec. Příběh je neskutečně silný, rozhodně doporučuji na maturitu.

29.09.2019 5 z 5