Scorpiona Scorpiona komentáře u knih

Nestoudná zvědavost Nestoudná zvědavost Lynn Messina

Kniha byla velice příjemná a odpočinková. Hlavní postava mi přišla zábavná a ano, pochopili jsme, že je ve 26 letech stále neprovdaná, což na 19. století bylo neobvyklé, a ano, připadá si fádní a obyčejná, ale netřeba to připomínat co dvě stránky. :D Náhodou, postava Beatrice mi přišla velmi sympatická, milá a vtipná. Jemný flirt s vévodou byl rozkošný, jsem zvědavá, jak se jejich linka bude vyvíjet v dalších dílech. Doporučuji a už se těším na další díly.

11.11.2024 4 z 5

Američanka v Paříži Američanka v Paříži Kerri Maher

Krásná kniha o skutečném příběhu Američanky, která si otevře knihkupectví v Paříži a vydá fenomenálního Odyssea od J. Joyce. Ze začátku jsem se hrozně nemohla začíst, myslela jsem, že knihu odložím. Nakonec jsem vydržela a dobře jsem udělala, po několika kapitolách, kdy už se rozběhla hlavní myšlenka knihy, se kniha stala velice čtivou a poutavou. Na knize hrozně oceňuji neotřelé téma a výběr historické postavy Sylvie, jako i její úžasná setkání se známými literáty. Knihu hodnotím 4*, právě kvůli pomalejšímu rozjezdu a taky množství francouzských slov, které sice dodávaly atmosféru Francie, ale člověku, co neumí francouzsky, z toho vždycky v duchu vznikl divně přečtený paskvil, a to mi překáželo. :D Knihu ale určitě doporučuji!

25.08.2024 4 z 5

Impérium snů Impérium snů Charlotte Jacobi

Poslední díl série byl krásným zakončením celé trilogie. Knihu jsem četla s mírným odstupem po přečteném druhém díle a je pravda, že jsem se ze začátku v postavách hrozně ztrácela, pak už jsem si ale zvykla. Trochu mě nakonec zklamaly závěry osudů postav. Celá kniha byla jinak velice čtivá, přečteno za 2 večery. První díl ale bude stále moje srdcovka.

Svět vůní Svět vůní Charlotte Jacobi

Druhý díl mé oblíbené série jsem přečetla podobně rychle, jako ten první. Nejprve jsem byla zklamaná, že se děj bude orientovat na následnice Herthu a Lucii, ale pak jsem si je obě oblíbila. Oproti minulému dílu narostl počet postav, což pro mě bylo občas trochu matoucí, chvílemi jsem nevěděla, kdo je kdo. Proto o hvězdičku méně. Jinak krásné pokračování.

Vznik rodinného impéria Vznik rodinného impéria Charlotte Jacobi

Moc pěkná historická kniha podle skutečných událostí. Líbí se mi, že některé postavy opravdu existovaly, navíc pohled na historii jedné z nejúspěšnějších firem současnosti je pěkný nápad. Postavy byly sympatické, uvěřitelné, navíc i s událostmi, které se v té době děly.

09.08.2024 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Dlouho jsem nečetla takhle hezkou romantickou knihu, navíc mi všechny postavy přišly sympatické a uvěřitelné. Některé komentáře o tom, jak je hrdinka nezkušená a naivní atd... ale takhle to ve vědecké sféře opravdu mnohdy je, protože věda a výzkum >> láska a vztahy. Rozhodně doporučuji!

09.08.2024

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Oproti minulé knize, Hypotéze lásky, je tato od začátku již poměrně předvídatelná, přesto byla velice čtivá a zábavná. Tuhle autorku mám moc ráda. Přesto dám o hvězdičku méně, než u Hypotézy, protože jsem nejdřív musela hlavní hrdince přijít na chuť, připadala mi až moc šílená na to, že byla starší a zkušenější, než byla hrdinka v Hypotéze.

09.08.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Zajímavě napsaná oddechová kniha. Japonské autory zatím teprve poznávám, ale tato kniha na mě zanechala milý dojem. Nečekejte velké dějové zvraty a události, ale připravte se na hezky zmapovaný život mladé Japonky, která objevuje kouzlo knih i historie své rodiny.

Nacistova snoubenka Nacistova snoubenka Barbara Wysoczańska

Krásně napsaná kniha z prostředí 2. světové války, která ukazuje zakázanou lásku mezi Polkou a Němcem. Příběh je psaný poutavě, čtivě, ale i citlivě vzhledem na dobu, ve které je zasazen, přesto jsou dobře vykreslené hrůzy, které museli lidé v té době zažívat. Rozhodně doporučuji.

09.08.2024 5 z 5

Pán much Pán much William Golding

Jedna z nejlepších knih vůbec. Příběh je neskutečně silný, rozhodně doporučuji na maturitu.

29.09.2019 5 z 5