sebemi sebemi komentáře u knih

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Mořeplavec mě vzal s sebou a plula jsem na vlně dobrodružství a lásky Claire a Jamieho. Prostě miluji tuhle sérii a hlavně Jamieho :D

17.11.2017 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Rozjelo se to už na první stránce a nepustilo mě to až do konce. Parádní jízda plná dobrodružství a mých nervů na pochodu :D. Celou knihu mám jen jednu myšlenku, kdy už proboha někdo odrovná velitelku Keris. Neskutečně dobře napsaní záporáci tomu dávají šťávu a já to vše prožívám s hlavními hrdiny. Překvapila mě linka Heleny, tam se to ještě určitě rozjede :D. Jediné, co mě po dočtení zajímá je, kdy bude další díl a co se stane s mým milovaným Eliasem :)

02.11.2017 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Krásná kniha zvenku i zevnitř. Šest hlavních hrdinů si oblíbíte raz dva a už s nimi prožíváte jedno dobrodružství za druhým. Moc se mi líbil celý smyšlený svět a hlavně Ketterdam, který mi hned vyvstal před očima. Hlavní postavy se střídají ve vyprávění a vůbec to nevadí, příběh ubíhá dál a rozkrývá nám minulost všech zúčastněných. Zamilovala jsem si je opravdu všechny, což se mi stává málokdy. Knížce nechybí napětí, zvraty, humor (díky Jespere :D) a taky láska, která je tam zakomponována velmi přirozeně až se mi v některých pasážích draly slzy do očí.

Přečteno za dva dny a to jsem se musela krotit :D

28.10.2017 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Krásná kniha doplněná o zajímavé komentáře Brumbála. Doporučuji všem pottermaniakům :)

18.10.2017 5 z 5

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Jodi Picoult

Pohádkové a krásně ilustrované čtení, které mě vrátilo zpět do dětství :)

15.10.2017 4 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Tak jsem opět uchvácená. Knížka má spád od první kapitoly až do posledních slov. Některé postavy nenávidím do morku kostí a milostný, dá se říct čtyřúhelník, bych oželela, ale je v tom akce, napětí, nový svět a je to sakra čtivé :D Těším se na další díl.

08.10.2017 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Pět hvězd opět za skvěle vystavěný příběh a infarktový konec, který už jsem u Maasové čekala. Doporučuji všem, protože u čtení místy přestávám dýchat, nikdo mě nesmí vyrušovat a smetávají mě emoce. Tomu říkám zážitek z četby :D

Ale Aelin mě místy štvala, fandila jsem spíše Elide a Lorcanovi, na konci však vše odpuštěno a spadla mi brada.

Sarah je opravdu paní spisovatelka a momentálně mé č. 1!
I když pořád miluju Dvory více :D

06.10.2017 5 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Přečteno za jedno horké odpoledne, místy trochu neuvěřitelné, ale strašně čtivé.

01.08.2017 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Přečteno ve vlaku :D Začátek se rozjel pěkně, vyprávění z pohledu různých postav mě bavilo a tajemství tůně mě fakt zaujalo. Ale od půlky už lehce odhadnutelné a na konci mi chybělo pořádné napětí. Za mě 4*

23.07.2017 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Ke knize mě přivedl seriál a příběh Jamieho a Claire jsem si zamilovala! Nevadí mi ani počet stran, které mohou někoho odrazovat. Úžasné čtení a k tomu krásy Skotska, co víc si přát.

19.07.2017 5 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Asi je to mířeno na náctileté, ale já skoro třicátnice jsem to slupla jak malinu :D letní čtení s drzou hlavní hrdinou a sexy mužskýma :D

19.07.2017 5 z 5

Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Na letní čtení se to dá, ale místy strašně naivní, až jsem se musela smát :D

15.07.2017 3 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Děj má od začátku spád až se mi místy zrychloval tep. Zbožňuju všechny hlavní hrdiny a uchvátil mě vztah Jeřába a Aelin, jejich rozhovory jsem četla se zatajeným dechem. Čekání na další díl bude nekonečné, dočetla jsem i Dvory a nemám teď co číst :D

16.05.2017 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Začala jsem číst Skleněný trůn, protože jsem dočetla Dvory a ano, zase mě Maasová dostala :D Prostě pecka!!!

15.05.2017 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Nemám slov... Ale ano mám, naprostá bomba!!! Od začátku totální smršť pocitů a děje. Tamlin a jarní dvůr ať táhne do pekla!!! Rhys a jeho vyznání mě úplně odrovnalo, až jsem měla slzy v očích. A posledních dvě stě stran jsem už asi ani nedýchala. V Hybernu mě polila hrůza a ten konec naprosto geniální!!!! Opravdu smekám před autorkou a nemůžu se dočkat dalšího dílu!!!!
Pět hvězd je málo!

07.05.2017 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Čte se dobře, ale štvaly mě stejné hádky mezi hl. hrdiny a ten konec, no nevím. Čekala jsem nějaké pořádné tajemství Hardina a ne toto. No další díl číst nebudu, protože vím, jak to skončí :D

29.04.2017 2 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Pecka, čteno i v noci a měla jsem nahnáno :D

14.04.2017 5 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Lepší než z pohledu Anny, ale i tak dost bída. A erotické pasáže mi přišly všechny stejné.

14.04.2017 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nejdříve jsem viděla film, ale kniha mě i tak dostala, brečela jsem jak malá.

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Krásná kniha o lásce a ještě z Paříže. Alexandru jsem poznala osobně na autogramiádě a hrozně jí fandím. Milá a skromná paní, která mi knížku nejen podepsala, ale ještě se zajímala, co jiného čtu :)