sidonka sidonka komentáře u knih

Vánoční dárek Vánoční dárek Jana Javorská

Kniha pěti "vánočních" povídek, celkem dost smutných, nějak mi vánoční náladu nenarodila a chyby v textu tomu moc nepřidaly

29.11.2021 2 z 5

Osvobození Osvobození Imogen Kealey

Z počátku jsem se do knihy nemohla začíst, dokonce jsem ji dvakrát odložila, ale od seskoku Nancy ve Francii kniha nabrala spád a už se četla fajn

09.04.2021 3 z 5

Dívka, žena, jiné Dívka, žena, jiné Bernardine Evaristo

Nemohla jsem se do knihy dlouho začíst, styl psaní byl dost nezvyklý, některé příběhy mě ale opravdu dostaly, hlavně Grace a Hattie

30.03.2021 2 z 5

Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Příjemné čtení, kde se prolínala současnost a předválečná a válečná léta v daleké Indii, poutavý příběh o tajemství nalezeného šálu

01.03.2021 5 z 5

Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra Gabrielle Zevin

Svět počítačových her je pro mě naprosto neznámé prostředí, takže některé pasáže pro mě byly hodně náročné, co mě ale drželo od toho knihu odložit byly vztahy a jejich proměny a vývoj

02.01.2025 3 z 5

Perspektivy Perspektivy Laurent Binet

Zajímavě napsáno, že začátku jsem se v těch postavách ztrácela, ale pak si to sedlo, prekvapovala mě občas rychlost doručení dopisů

29.12.2024 3 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Sophie Claire

Krásný příběh Carys, bojující s traumatem z minulosti a postavené před životní výzvu a Matta novináře, který hledá své téma, které je spojí a rozdělí a i Matt najde svůj životní směr

28.12.2024 5 z 5

Vánoční seznam Vánoční seznam Beth Garrod

Než se holky vyměnily tak to bylo takové nijaké, pak už to trochu nabralo spád, zajímavý nápad se seznamem, ale nečekané a spontánní akce jsou vždy super

14.12.2024 3 z 5

Kala Kala Colin Walsh

Chvilku mě to bavilo, a pak mě to přišlo strašně zmatený, dočetla jsem až do konce, protože knížky neodkládám, ale byl to boj

23.11.2024 3 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

K tomuto žánru si pořád hledám cestu, příběh zajímavý, ale přišel mi občas zamotaný a zdlouhavý

16.11.2024 3 z 5

Tahle kniha ti změní život Tahle kniha ti změní život Aleš Palán

Zajímavá kniha, zaujal mě příběh první a poslední, prostitutky a cestovatelky, a vlastně přinutilo mě to zamyslet se, která kniha mě nejvíce zasáhla do života a přišla jsem na to, že nedokážu říct jednu, protože v každém životním období mi pomohla jiná kniha

11.10.2024 3 z 5

Něco jako láska Něco jako láska Tracy Brogan

Neurazí ani moc nenadchne, takové odpočinkové čtení, jen mě tam neskutečně štvala Dody

25.09.2024 3 z 5

Cukrárna Sladký život Cukrárna Sladký život Hannah M. Lynn

Krásné čtení pro deštivé dny, plně vůně bonbonů. na jaké si jen vzpomenete a odvážná Holly, která se po zradě vrhne do vedení cukrárny, kde se snaží do její přízně vetřít Gilles, s plánem jí uškodit, ale dobří přátelé Holly zachrání

16.09.2024 5 z 5

Šepot run Šepot run Christina Courtenay

Tento díl mě bavil víc než druhý, kdy jsem si říkala, že už se k sérii vracet nebudu, ale anotace mě zlomila a bylo to prima čtení

07.09.2024 4 z 5

Všechny barvy duhy Všechny barvy duhy * antologie

Zajímavá povídková kniha s LGBT tématikou, všechny povídky fajn, některé víc, některé míň, různé pohledy, různé vztahy, stejné hledání sebe sama

06.09.2024 4 z 5

Nejjasnější soumrak Nejjasnější soumrak Aly Martinez

První díl byl moc fajn, ale otevřený konec, no to nee, šup, šup na druhý díl, a i ten byl plný emocí, lásky, zvratů, prostě fajn čtení na letní odpoledne

29.08.2024 4 z 5

Stín olivovníku Stín olivovníku Jo Thomas

Za okny sníh a mrazivo a tak bylo příjemné pobýt chvilku v Itálii s Ruthii a Markem, milý příběh o hledání se a vztazích

09.12.2023 4 z 5

Modrá krev Modrá krev Melissa de la Cruz

Modrokrevní, červenokrevní, stříbrokrevní, úžasně čtivý příběh o vzájemné pomoci modrých a červených a společném boji se stříbrnými

10.11.2023 3 z 5

Italova nevěsta Italova nevěsta Lucy Gordon

Krásné romantické čtení, sympatičtí hlavní hrdinové, Crystal neskutečně na ránu, odmítnout vlastní dcerku, to je fakt síla

08.11.2023 5 z 5

Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Herečku jsem do otevření této knihy neznala, hned na počátku mě zarazil ten název, ale hrdinku naprosto chápu, ač jí neustále oslovuje a mluví o ní jako o mamince, tak její matka byla vysloveně macecha, copak se milující matka může takto chovat ke své dceři, dohnat vlastní dítě k poruše příjmu potravy, silná kniha k zamyšlení

02.11.2023 4 z 5