simona5r simona5r komentáře u knih

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Velmi nelehké téma přinášející spoustu otázek a taky trochu těžkou hlavu. Velmi čtivé a návykové, nutně jsem potřebovala vědět jak to s Eliškou dopadne.

25.07.2019 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Poslední kniha od paní Mornštajnové, která mi ještě chyběla přečíst. Nechci se opakovat, ale její knížky mě prostě baví. Spletité osudy lidí zasazené do doby blízko minulé mě k sobě přitáhly a pustily až na konci.

30.01.2018 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová prostě umí. I přes záběr širokého období a několika generací se člověk v knize skvěle orientuje. Pro málo znalé tehdejší doby nenásilně přiblíženo, jak se tehdy žilo. Kniha se velmi dobře čte a po dočtení má člověk pocit, že vše není ztraceno :-)

03.09.2017 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Opět je už od začátku jasné, jak to dopadne, ale stejně si tu romantiku zabalenou do příjemné atmosféry daného místa naprosto užívám.

14.02.2022 5 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Z knížky jsem byla dost zklamaná a ke konci jsem se musela dost nutit, abych ji dočetla. Příběh je zajímavý, ale tempo vyprávění bylo pro mě momentálně pomalé až nudné.

11.12.2021 3 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Velmi čtivý příběh, do kterého jsem byla vtažena a moc jsem jim fandila, aby ten jejich životní osud dopadl dobře.

14.03.2021 5 z 5

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Ke knížce je třeba přistupovat jako k blogovým zápiskům převedených do knižní podoby. Písemný projev je takový "neučesaný", ale o to více autentický a přibližující krutou realitu v Afgánistánu. Všichni lékaři, ať už místní nebo ti s Lékaři bez hranic, zaslouží obrovský obdiv za nasazení, které si většina z nás neumí ani představit. Díky Tomáši za přiblížení této situace.

03.02.2021 4 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

"Je to hrůzné i krásné zároveň."

16.11.2020 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

"Nemusela jsem se přetvařovat, tvářit se společensky nebo se stydět za to, že společenská prostě někdy nejsem. Seděli jsme tu oba spolu, v jedné místnosti, každý se svou vlastní knihou, myšlenkami v různých tematických oblastech, a přesto jsme spolu sdíleli jakýsi společný svět."
Knížka je dlouhá a téměř od začátku člověk ví, jak to dopadne, ale přesto je to takové mile odpočinkové čtení.

13.11.2020 4 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Harry opět přežil svoji smrt! A Nesbo si mě vodil v odhadech na vraha přesně, jak chtěl, tedy úplně mimo. Opět skvělé napínavé čtení.

02.05.2020 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Perfektní. Postupné odhalování jednotlicých indicií, které si Harry spojil dřív než já a dokud mi to neobjasnil, tak jsem mohla jen slabě tušit. Skvěle promyšlené, okořeněné špetkou romantiky a osobního života Harryho.

15.12.2019 5 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Mám sérii s Cormoranem a Robin moc ráda a knížku jsem si užívala. Kromě pozvolna se rozplétající zápletky dostal velký prostor osobní život, zpočátku možná až zbytečně moc.

14.10.2019 4 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Po prvoplánovém začátku a jasným koncem knihy už od začátku to nakonec bylo velmi milé počtení. Popsání atmosféry Japonska bylo úžasné, až mám chuť koupit si letenky. Milostná linka je jasná, ale přesto velmi milá.

15.09.2022 4 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Uff tak tohle byla velká nálož depresivního čtení, i když je knížka kraťučká, je velmi "výživná". Na druhou stranu vede člověka k mnoha zamyšlením a závěr značí možná malinkou naději.

05.10.2021 3 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

(audiokniha) Zpočátku jsem byla trochu zmatená a motala se mi všechna ta jména, ale velmi rychle jsem se do příběhů jednotlivých postav dostala stejně jako se postupně prolétala jejich souvislost. U poslechu není potřeba plné soustředění, moc mě to bavilo a zpříjmenilo mi to chvíle při úklidu či řízení auta.

16.09.2021 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

(audiokniha) Harryho mám v audioknižním světě spojeného s Hynkem Čermákem, takže mi chvíli trvalo si zvyknout na nový hlas, obzvlášť když mám Davida Matáska spojeného s Peterem Mayem. Ale nakonec jsem si zvykla a bylo to super. Byl to klasický Harry s rozuzlením a vysvětením na konci a nalákáním na další knihu.

28.08.2021 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Perfektní oddechovka, byla jsem příjemně udržovaná v napětí až do konce.

06.05.2021 5 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

Posloucháno jako audiokniha a moc jsem si to užila. Úžasné mayovské popisy s postupně odhalující záhadou. A jak prohlásila na konci Sofie, je to vlastně smutné.

06.07.2020 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Milé, úsměvné, s krásnými myšlenkami a dokonale vykreslenými postavami. Posloucháno jako audiokniha a výkon narátora byl perfektní!

15.06.2020 5 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Ano, takovéhle knížky přesně můžu! :-) Osud muže a ženy na pozadí války. Války nenáviděné i částečně opěvované, protože jinak by se ti dva nepotkali a neprožili tak silnou lásku. Moc mě mrzelo, že jim nebylo dáno více společného času, jelikož jim doba nepřála. Víc už prozrazovat nebude. Knihu si určitě přečtěte, silný příběh vás vtáhne a nepustí.

18.12.2018 5 z 5