Simstr Simstr komentáře u knih

Vina otců Vina otců Åsa Larsson

Jsem veliký fanoušek Rebecky Martinsson a celé série s ní, ale tento díl... vleklé popisy boxu mě, přiznávám, nebavily. Posledních 80 stránek, jsem čekala nějaké vyvrcholení... žádné nepřišlo. Škoda, protože rozjezd byl skvělý.

24.02.2023 4 z 5

Richard Ramirez: Night Stalker Richard Ramirez: Night Stalker Philip Carlo

Před několika lety jsem viděla na Netfixu dokument, takže jsem věděla do čeho lezu :-) "Normální" člověk jeho jednání nedokáže pochopit a pak navíc ty jeho obdivovatelky... být to moje dcera, radši nemyslet :-) Krásně popsané případy včetně jeho dospívání a "formování" jeho zrůdnosti. Doporučuji všem True crime fanouškům.

02.02.2023 5 z 5

Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Aleš Pivoda

Sledovala jsem seriál Devadesátky, takže jsem se zase až tak nic nového nedozvěděla. Čte se rychle a svižně. Když člověka napadne, že se to stalo... hrůza.

17.10.2022 4 z 5

Zadní pokoj Zadní pokoj Jørn Lier Horst

Pro mě jeden z nejlepších norských krimi spisovatelů. Příběh Wistinga a jeho dcery Line mě vždycky krásně vtáhne do děje na první dobrou. Mohu jen doporučit veškeré knihy této série.

12.09.2022 5 z 5

Temný příliv Temný příliv Peter Temple

Do půlky knihy jsem v tom měla docela dost zmatek, moc názvů, moc jmen. Ale na konec to všechno do sebe krásně zapadlo. Styl psaní se mi moc líbí, Jack Irish je občas vtipálek i když kolem něj kulky lítají :-) Doporučuji, i když nedám plný počet kvůli ... viz.první věta. další díl si rozhodně přečtu :-)

07.07.2022 4 z 5

Staré dluhy Staré dluhy Peter Temple

Moje první setkání s autorem, vřele doporučuji. Občas jsem se i bavila :-) Trošku mi to připomínalo sérii s Johnem Coreym od Nelsona DeMilleho. Už se těším na další díl.

15.06.2022 5 z 5

Kouřová clona Kouřová clona Jørn Lier Horst

Je mi líto, že jsem si první nepřečetla první díl, malinko trošičku to navazovalo, ALE jinak mám oba, samostatně tyto spisovatele ráda, takže není překvapením, že dílo se povedlo. Mohu jen doporučit.

09.06.2022 4 z 5

Jakubův cestovní deník Jakubův cestovní deník Jakub Čech

Před nějakou dobou jsem četla PCT od Lucie Kutrové a ta mě přišla více zábavnější. Tady mi přišel každý den podobný, co se týče zápisků. Jinak obdivuji autora, že se na takovou cestu vydal. Z deníku jsem cítila, že si putování vyloženě užíval, skoro vždy z každého dne vykřesal něco pozitivního, ikdyž ti komáři... :-)

27.04.2022 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Nevím proč ale agresivní chování Adama Beneše mi nepřijde vhodné u kriminalisty. Pachatele tak nějak tušíte od první půlky knihy. Nebylo špatné, ale severské krimi (Nesbo, Adler,...) to nedosahuje. Každopádně stojí tento náš český počin za přečtení.

19.04.2022 3 z 5

Modrý motýl Modrý motýl Camilla Grebe

Líbil se mi styl vyprávění pokaždé z pohledu jiné osoby až to vyvrcholilo v závěr úplně né epický jak jsem čekala, ale nebylo to špatné rozuzlení. Jako ústřední postava Hanne mi sympatická moc není, ale kdoví. Určitě si půjčím v knihovně druhý díl. Tudíž doporučuji.

21.01.2022 5 z 5

Na dně Na dně Jørn Lier Horst

Pro sérii s Wistingem mám slabost, líbí se mi autorův styl psaní, způsob vyšetřování, popis života hlavního vyšetřujícího, policejního týmu a jeho dcery. Vše do sebe krásně zapadá. Mohu jen doporučit a koukněte na seriálové zpracování, teď běží druhá série !

14.01.2022 5 z 5

Příšeří Příšeří Ragnar Jónasson

Přesně můj šálek čaje :-) a navíc mám slabost pro Island. Mohu jen doporučit.

12.01.2022 5 z 5

Syndrom E Syndrom E Franck Thilliez

Moje první knížka od tohoto autora a veliké příjemné překvapení. Mohu jen doporučit. Už se těším jak si ulovím v knihovně další díl :-)

30.12.2021 5 z 5

Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Za mě veliké překvapení. Sáhla jsem po knize na doporučení od kamarádky. Chvíli jsem si zvykala na styl psaní, ale pak už to jen jelo. Autorka z toho vytřískala co se dalo :-)

10.11.2021 4 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Bavilo :-) skvělé jednohubky !

01.11.2021 5 z 5

Delegátka cestovní kanceláře Delegátka cestovní kanceláře Ema Paulů

Kniha byla pro mě zklamáním, čekala jsem že autorka bude popisovat svoji životní cestu, jak se k práci dostala, co pro to musela udělat, její začátky. Jak vlastně začala její vášeň cestovat...

12.10.2021 3 z 5

Prorokova zima Prorokova zima Håkan Östlundh

Děj se rozjel od prvních stran. Patří určitě k těm lepším thrillerům. Těším se na další díl.

27.09.2021 5 z 5

Ustláno na betonu Ustláno na betonu Elen An (p)

Sáhla jsem po této knížce "omylem" při dlouhém čekání na odbavení v knihovně. Ale to byla teda pecka. Ze začátku jsem si zavzpomínala na svá teen léta v klubech ( upozorňuji, že jsem třicátník). Neskutečně mě to vtáhlo a nemohla jsem přestat otáčet stránky. Malinko jsem se bála jak to dopadne, ale dopadlo to skvěle, prostě psycho :-) Už obálka knížky lecco napovídá... Kdoví co ta Sandra byla vlastně zač, že jo ... :-)

24.05.2021 5 z 5

Poustevník Poustevník Jørn Lier Horst

Knižní zpracování je lepší než norské seriálové zpracování. Ale doporučuji oboje. Kniha výborná. Těším se na další. Oceňuji, že můžete číst celou sérii na přeskáčku.

10.05.2021 5 z 5

Krajina světla Krajina světla Nora Roberts

S touto spisovatelkou jsem se setkala poprvé. Normálně bych po ní nesáhla, ale doporučila mi ji knihovnice, protože ten přebal knihy... :-)... JINAK Meg mě vytáčela první půl knihy svým arogantním chováním. Kniha lepší průměr. Krásný popis krajiny, děj taky nebyl úplně špatný. Vůbec bych se nebála přečíst si ještě další knížku, až nebude do čeho hvízdnout...

29.03.2021 4 z 5