SirokO komentáře u knih
Je to skvělý, ale myslím si, že dnešní kluky už to nemůže oslovit, mnoho těch aktivit už třeba nejde provozovat.
Jsem z té knížky dost zděšený. Myslel jsem si že je pro děti. Já četl jiné pohádky..
Příběh je to to jediné, co se mi na knize líbilo. Jinak jsem ji skoro ani nedočetl.. forma, kterou je napsaná, mi nijak nevyhovoval. Ale doplnil jsem si sci-fi vzdělání ;).
Na knížku jsem se těšil. A přečetl ji jedním dechem. Ale ten dech byl nečekaně dlouhý. Možná jsem se dlouho seznamoval s autorovou formou psaní. A ten příběh je.. veselý, i vlastně těžký a vážný. A tak dobře uvěřitelný. Panejo!
První díl jsem četl dávno. K tomuhle jsem se vrátil ve třiceti a byl to špatný nápad. Knížka je určitě pro mladší. Mě se nečetla dobře.
Já jsem z tý knihy byl fakt špatnej.. Musel jsem přeskakovat tolik popisné pasáže a ve 3/4 knihy se skoro nic nestalo. Asi jsem na tu knihu starej :-)
Parádní.. vynikající atmosféra + zajímavé postavy. Jenom mě trošku iritovalo to, že postavy úplně nevěděly, jestli maj mluvit obecně/ hanlivě anebo spisovně a přecházeli z jednoho na druhé.. no skoro pořád. Ale to je možná překladem?
Já jsem s vyústěním spokojen :-). U posledního dílu se vždycky trochu bojíte, jestli závěr a rozuzlení splní nějaké vaše představy.. Knížka je ale neskutečně čtivá a pro mě bez nudných pasáží.. Prima série.
Batmana rád mám, komiksy jsem ale nikdy nekupoval. Knihy čtu moc rád, ale faktografické databanky informací ne. Tahle knížka je ale bomba! Neuvěřitelně mě bavila. V dnešní době je navíc super, že si k tomu můžete i jako nefanoušek pustit filmy o kterých knížka je, protože jsou k dispozici na streamovacích zařízení. Bum! Prásk!
Jsou tam velmi zajímavé okamžiky, které se mi ve správný okamžik v každodenní rutině připomínají. Ale jako, je to dost náročné čtení se všemi těmi (bez víry) neuvěřitelnými náhodami a dobrými konci. Pokud si autor něco nepřidal, tak jsou v Americe lidi opravdu velmi odlišné nátury..
Jedna hvězda za nápad a druhá za dva ze dvanácti příběhů, které se mi líbily. Ty další mě osobně přišly velmi zestručněné až se v nich nedalo vyznat nebo nebyla zřejmá pointa příběhu..
Je pravda, že jsem tenhle díl četl asi nejdéle ze všech.. ale stane se možná mým nejoblíbenějším. Anebo alespoň přelomovým. Tady šlo opravdu o hodně. A já jsem hodně spokojený!
Jsem poměrně slušně vychovaný, ale přesto jsem objevil pár novinek, o kterých jsem neměl ani tušení. Například, že párátka patří do koupelny a ne na kuchyňský stůl (kde na ně máme keramickou mističku spojenou se solenkou :-) . Dobrá malá kniha etikety, takový úplný základ do rodiny.
Já teda nějak nesdílím to nadšení, které kolem knihy panuje. Nějak těm zážitkům nevěřím.. leckde to vypadá "přikrášlené" a rozšířené aby to mělo aspoň nějaký obsah... a kdybych osobně potkal autora někde na cestě, je to přesně typ člověka, co mi není sympatický.
Asi pět příběhů jsem po chvilce vzdal a prostě přeskočil (a to nejsou dlouhé). Dočetl jsem to do konce a říkám si, jak to ta Verča s ním může vydržet :D.
Jednu hvězdu dávám za obálku a druhou, že to šlo dočíst.
Stalo se mi to, že jsem mezi druhým a třetím (tímto) dílem četl jiné knihy a nemohl jsem se dostat zpět do děje a souvislostí nekecám dvě třetiny knížky. Jako dobrý, ale úplně mě to nenadchlo.
Dloooouho jsme čekali a stálo to za to! Můj asi druhý nejoblíbenější díl!
Vynikající díl! Jízda od samého začátku. Hlavní hrdinové se fakt snaží alespoň něco zjistit, ale..
Informace o svém světě si musíme zasloužit!
První kniha se mi vážně líbila. Závěr třetí také! Ale to mezitím už nebylo úplně jednoduché číst.. přecejen jsem jiná generace a tak lecos beru s rezervou..
Už jsem se těšil až to skoční. Přišlo mi to dost protahované a plné očekávaných situací..
Hmňo, ke konci knihy napětí vzrůstalo a já se těšil, že skvělý závěr vylepší ten pro mě pomalý a přeplácaný průběh.. ale kamsi se to vytratilo. Takže 2 a půl.. Nelíbily se mi zbytečné popisy míst i lidí a musím říct, že jsem některé odstavce dokonce přeskakoval.