Sklíčko komentáře u knih
Stále si kladu otázku, kde se to v těch mocných bere, že dokáží nahnat, s klidným svědomím, na jistou smrt tisíce mladých kluků. "A oni nám to udělají znovu" !!!!
Spíše odpočinkové čtení, neurazí, ale žádná sláva to nebyla. Už jsem toho od něj přečetl víc, ale je to stále dokola.
Je to dobrých deset let, co jsem to četl a jména hlavních postav si stále pamatuji. Tudíž, dost dobrý.
Tak to mě opravdu dostalo, moc pěkné. Těžká doba. I když si myslím, že dnes, při té ješitnosti současných vlivných, by to nebylo o nic jednoduší. Ba naopak.
Tak tohle mě opravdu dostalo a před každým usnutím jsem toho měl plnou hlavu. Skvělé, mistrovské dílo. Stále nemohu pochopit, že tohle napsala žena. Skláním jí hlubokou poklonu.
Zaujalo mě to, hezky zpracované a čtivé. Pro mě spoustu nových poznatků.
Moc hezké. Tohle mě vždycky dostane...pohladí.
Za mě opravdu pěkné. Nečekejte žádný trhák,ale pan spisovatel je mistr slova, místy i pobaví a má neskutečné vědomosti. Historie se prostě mnohým nelíbí a úspěšně ji překrucují.
K názoru většiny zde uvedených komentářů se připojím, až ztratím rozum. Nezaujalo mě na tom zhola nic.
Skvělé !! Hodnocení viny a trestu ponechám na každém z Vás. Ale.... tenhle autor zaznamenal úžasným způsobem lidské povahy !! Je až s podivem, s jakým tempem a citem dokážeme zdokonalovat vše kolem nás , ale lidské povahy se nezměnily, co nás evoluce stvořila.
Opravdu poutavě a barvitě popsané. Vtáhne Vás to do útrob té gigantické lodi a fantazie pracuje na maximum. A povahy lidí ?.... nikdy se nezmění...
Zas tolik mě to nenadchlo. Dle mého názoru, naprosto průměrný autor, který pouze vsadil na jistotu, tohoto citlivého tématu.