SladkaK SladkaK komentáře u knih

Zlatý jelínek Zlatý jelínek Jaroslav Tafel

Nejoblíbenější kniha mého dětství.

14.11.2014 5 z 5

Jak rozchodit rozchod Jak rozchodit rozchod Chris Manby

Kniha čtená s nadsázkou se ukázala být velmi zábavnou, místy i trochu frustrující a opravdu ze života.

14.11.2014 3 z 5

Povinnost kapitána Povinnost kapitána Stephan Talty

Videla jsem nejdrive film a tato kniha je nemene kvalitni, navic je to pekne zpestreni, nebot jak to byva, je tam hodne veci navic. Autor pridava spoustu svych davnych zazitku.

14.10.2014 5 z 5

PS: Miluju Tě PS: Miluju Tě Cecelia Ahern

Tohle je prvni pripad, kdy je film lepsi nez kniha. Nebylo to spatne napsane, ale abych si knihu uzila, musela jsem se uplne odprostit od porovnavani. Coz jde velmi tezko, kdyz je na prebalu knihy poster filmu.

14.10.2014 2 z 5

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Letos se nebudu nalévat svařákem a přečtu si vánoční knihu. Řekla jsem si. To by mohlo mít na atmosféru podobný účinek a ještě udělám něco pro své zdraví. No, ani omylem. Jelikož jsem knihu dočetla do konce, bojím se, že jsem přišla o příliš mozkových buněk. Jestli hledáte odstrašující příklad, jak by se kniha neměla psát, tady je.

19.12.2024

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Coura ode mě dostala velkorysé "ztráta času" a kdyby bylo možné jít v hodnocení ještě níže, na Kolouška bych ráda aplikovala. Hlavní hrdinka je zde jako vyměněná. Hysterii vyčerpala během kempování v předešlé knize a zde, na sjíždění řeky už asi nezbylo. Tato nekonzistentnost je sice převlečená za vývoj charakteru, ale já jí to nevěřím. Stejně jako lásku ke Karlovi. Aby mi nebylo líto času, který jsem knize věnovala, zkusím najít něco pozitivního...

...

Kniha má naštěstí jen 264 stran.

05.12.2024

Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Walter Isaacson

Žasnu nad tím, jak mnohostranný byl Leonardo génius a zároveň stejně lidský, jako obyčejný člověk. Bavilo mě, jak ghostoval panovníky a vyhýbal se dokončení děl, kterého nebavily. Rozpracovat spoustu nápadů a pak je nedokončit máme společné. Zpětně bych ocenila menší hloubku vysvětlování jednotlivých děl, přišlo mi to zdlouhavé. Víc mě zajímaly jeho vědecké poznatky, pitvání a celkově jak to kdysi fungovalo. Fascinuje mě, jak tyto poznatky propsal do malování i to, kolik stránek deníku byl schopný popsat.

15.11.2024 3 z 5

Rozložíš paměť Rozložíš paměť Marek Torčík

Uff. Tak na tuto dávku úzkosti a těžkosti jsem nebyla psychicky připravená. Čtení jsem si musela rozložit do menších porcí, protože jsem vše potřebovala vstřebat. Líbil se mi styl, jakým je kniha napsaná. Minimum dialogů, jen nesouvislý tok myšlenek.

04.11.2024 4 z 5

Feng-Šuej v 10 lekcích Feng-Šuej v 10 lekcích Jane Butler-Biggs

Na dnešní poměry už velmi starý titul. Hledala jsem něco stručnějšího a údernějšího, tady popisuje pravidla velmi abstraktně. Dále mi vadilo, že u spoustu věcí autorka napsala jen, že se to tak dělá, ale už nevysvětlila proč. A nakonec se často opakovala.

09.10.2024 1 z 5

Čtyři tisíce týdnů Čtyři tisíce týdnů Oliver Burkeman

Upřímně nechápu takto nízké hodnocení, protože osobně bych knihu označila jako povinnou četbu spokojeného člověka.
Hluboké zamyšlení nad vlastním prožíváním života a nacházení pohodlí v nepohodlí.

26.09.2024 5 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Pokud vás celou dobu zajímaly pikantnosti o Ciri (od jejího původu, přes rozbor DNA starší krve až po její lesbické pletky v dějové lince předchozí knihy), tady se vše dozvíte. Na rozdíl od Geralta. V tomto díle je o něm napsáno žalostně málo. A to asi jen proto, aby se na něj nezapomnělo. Na co ale rozhodně nezapomenu, tak na Bonharta. Na obálce by mělo být upozornění: Děj obsahuje nechutně krutého kanála a čtení pasáží s ním může vážně poškodit vaši pohodu.

24.09.2024 3 z 5

Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Ano, negraduje. Je to soubor příběhů. Ano, točí se jen kolem randění a vztahů. Popis knihy to docela jednoznačně napovídá. Nejdříve mi to nesedlo, ale s přibývajícími příběhy jsem se na knihu naladila. Bavil mě sarkasmus a nadsázky. Místy jsem se smála, místy mi glosy přišly dost suché nebo ohrané. Doporučené dávkování: 1 příběh 1x denně.

08.08.2024 3 z 5

Síla, klid a odvaha Síla, klid a odvaha Kimberly Brown

Hluboké zamýšlení se nad svými emocemi, vědomé navádění k užitečnějším vzorcům vlastnostem - štědrosti, klidu, lásce, vyrovnanosti. 3 meditační cvičení v dodatku bohatě dostačující. Kniha mohla být klidně o polovinu kratší, kdyby se zbytečně neopakovala ctrl+c a ctrl+v za každou kapitolou.

23.07.2024 3 z 5

Překonejte strach z opuštění Překonejte strach z opuštění Skeen Michelle

Průvodce pro seznámení se sám se sebou. Obsahuje spoustu užitečného cvičení k uvědomění si starých nezhojených problémů a k nasměrování k užitečným reakcím. Omáčka mezi cvičeními se ale stále opakovala dokola až do zblbnutí.

05.04.2024 3 z 5

Odse*te se Odse*te se Gary John Bishop

"Život běží teď a nikdy nenastane lepší chvíle, než je právě tato."

Je mi líto, že musím ubrat dvě hvězdy za styl psaní. To ovšem nebude chyba autora, ale spíš překladatele. Obsah mi díky tomu lehce zhořkl, i když byl opravdu motivující. Odnesla jsem si spoustu mouder a zamyšlení.

02.01.2023 3 z 5

Camino del Norte Camino del Norte Radomila Antošová

Vypravěčka mě už od prvních slov vytáčela častěji, než jsem já na své svatojakubské cestě vytočila korků od vína. A to je co říct. Ve své podstatě neřekla knihou nic zajímavého ani obohacujícího, ba naopak dehonestovala ostatní poutníky a jezdila úseky stopem, až se nedivím, že s ní nikdo camino podstoupit dobrovolně nechtěl.

24.08.2021 2 z 5

BARF - Krmení psa přirozenou stravou BARF - Krmení psa přirozenou stravou Kateřina Novosádová

Pěkné povídání o komponentech stravy pro psa, pokud jej chcete přestat krmit granulemi. Super tabulky krmných dávek i úvodní řeč. Brala bych tuto knihu však s rezervou, protože nad některými příklady jídla mi zůstává rozum stát. Například toastový chléb v misce mi připomíná misku babiččiného Azora, kde bylo zvykem nalézt kus chleba zalitý vodou, zbytky pečené slepice z nedělního oběda a podobně.

04.02.2021 3 z 5

Praktická kniha: pletení Praktická kniha: pletení Jaroslava Dovcová

Není vhodné pro úplné začátečníky. Mně více pomohly videa na YouTube, ale věřím, že zkušené pletací matadorce všechny rozmanité vzory a návody přijdou vhod ke zhotovení nových krásných věcí.

31.01.2021 4 z 5

Na dno duše Na dno duše Ben Dolnick

Ne, to se prostě nedalo. Život je příliš krátký, abychom ztráceli čas knihami, jako je tato.

31.10.2020

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Přes květnaté věty se ne a ne začíst. Zajímavé to začalo být na 232. stránce a přestalo na straně 234.

28.09.2020 2 z 5