SmisekIvuska komentáře u knih
V poslední době narážím na knihy,které mě svým začátkem nijak neokouzli. Naštěstí mám pravidlo, že knihy dočítám a o to příjemnější je pak pocit, když vás knížka vtáhne do děje a prostě musíte číst. Mám ráda knihy dle skutečných událostí, které jsou sepsány příběhem a tu se to moc povedlo. Jen ta "pachuť" z toho, že to není jen vymyšlené, ale opravdu se to přihodilo tolika dětem a rodičům, je velká. Knihu určitě doporučuji.
První setkání s touto autorkou a musím uznat, že umí. Příběh je super napsaný a do konce jsem přemýšlela, jak to asi dopadne. Konec opravdu překvapil a tím mě asi i nadchla celá kniha, že nebylo hned jasné, jak to bude. A prolínání příběhu z různých dob se mi taky moc líbilo. Určitě to není poslední knížka od autorky, kterou si přečtu :-)
Životní příběh člověka, který byl v Osvětimi a oproti druhým mel štěstí, že tu dobu přežil, poznal svou životní lasku,kterou i přes odloučení dokázal znovu najít a prožít s ni zbytek života.Je moc dobře,ze veškerá zvěrstva, co se děly,nezlomily vsechny lidi a někteří dokazali i dál žít,i když to muselo být těžké...
Občas jsem měla co dělat a smála se fakt nahlas. Ale občas jsem si říkala, že už je to moc, že se to opakuje. Ale určitě je to fajn lehčí čtení :-)
Oddechovka, která se moc dobře čte. Člověk vytuší, jak to asi dopadne, ale vůbec mi to nevadilo :-)
Na tuto knihu jsem se těšila. Je fakt, že druhý díl nebyl až tak super jak první, tak jsem začala číst s pocitem, že to taky nemusí být super. Ale nezklamala a znovu děj nedovolil odložit knížku na dlouho. Jen teda ten konec mohl být o něco lepší. I přesto se mi knížka líbila :-)
Nevím, jestli u takových knížek můžu napsat, že je úžasná - ale je opravdu úžasně napsaná, příběh tří žen, které dokázaly přežít hrůznou dobu a dokonce i ochránit své děti. Kdo se o tuto dobu zajímá, tak určitě knížka stojí za přečtení!
Některé povídky se povedly moc, jiné jsou slabší. Ale když je to vaše oblíbená autorka, tak jí ty "muchy" omluvíte. Příjemné čtení :-)
Kniha je předvídatelná, ale přesto je to fajn vánoční oddechovka :-)
Knížka o velké bojovnosti a odvaze nic nevzdat a jít si za svým snem i přes překážky života. Moc se mi líbila a když jsem na konci zjistila, že knížka je napsána podle skutečné události, dostalo mě to ještě víc.
První setkáni s tvorbou autora a asi jsem od toho čekala víc. Prečíst to jde, ale nejspíš to nebude knížka, ke které se budu vracet.
Když víte, že knížka má i druhý díl, láká vás ho přečíst. Druhý díl je o něco slabší, ale i tak byl fajn :-)
Takové příjemné počtení. Člověk tuší, jak to asi dopadne, ale i přesto se to čte dobře, linka s expřítelem je tam na zpestření a doufala jsem, že jim to celé nepokazí :-)
A znovu mužu jen napsat,že je to super oddechovka,u které se člověk dobře pobaví :-)
Knížka byla fajn - napsaná je čtivě, ale je pravda, že v určité fázi mě už o tom pití přestávalo bavit číst. Chápu, že když člověk klesne na dno, tak ho to jen tak nepustí, ale....
Úžasná knížka, kdy se člověk zasměje a na konci pustí slzu. A po zaklampnutí knihy si řekne "jo a o tom je život".
Za mě super knížka, četla jsem jí už několikrát a teď se k ní znovu ráda vrátila. Zajimavé je porovnávat tehdější medicínu a dnešní :-)
Dokonalá knížka! Vymyšlený příběh, ve kterém je pravdivá skutečnost a závěr, který překvapí. Doporučuji všem, kdo si chtějí něco přečíst o holocaustu. Knížka totiž ukazuje drsnou tvář tehdejší doby, ale díky příběhu je hodně čtivá. Člověk se začte a nemůže se odtrhnout.
Znáte to, když nečtete anotaci, ale jen vezmete knihu do ruky a začnete číst? Tak přesně tak jsem to udělala a musím uznat, že výběr byl velmi zdařilý. Moc se mi líbí, jak se prolínají dvě období, které nakonec mají celkové rozuzlení. Kniha je napsaná čtivě a téma, které je i podle skutečných událostí, jen podtrhuje sílu knihy.
Kniha se mi líbila. Je to takové nenáročné čtení, které ale vtahuje a chcete vědět co bude dál :-)