SmisekIvuska SmisekIvuska komentáře u knih

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

V poslední době narážím na knihy,které mě svým začátkem nijak neokouzli. Naštěstí mám pravidlo, že knihy dočítám a o to příjemnější je pak pocit, když vás knížka vtáhne do děje a prostě musíte číst. Mám ráda knihy dle skutečných událostí, které jsou sepsány příběhem a tu se to moc povedlo. Jen ta "pachuť" z toho, že to není jen vymyšlené, ale opravdu se to přihodilo tolika dětem a rodičům, je velká. Knihu určitě doporučuji.

28.01.2022 4 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

První setkání s touto autorkou a musím uznat, že umí. Příběh je super napsaný a do konce jsem přemýšlela, jak to asi dopadne. Konec opravdu překvapil a tím mě asi i nadchla celá kniha, že nebylo hned jasné, jak to bude. A prolínání příběhu z různých dob se mi taky moc líbilo. Určitě to není poslední knížka od autorky, kterou si přečtu :-)

10.06.2021 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Životní příběh člověka, který byl v Osvětimi a oproti druhým mel štěstí, že tu dobu přežil, poznal svou životní lasku,kterou i přes odloučení dokázal znovu najít a prožít s ni zbytek života.Je moc dobře,ze veškerá zvěrstva, co se děly,nezlomily vsechny lidi a někteří dokazali i dál žít,i když to muselo být těžké...

29.06.2019 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Občas jsem měla co dělat a smála se fakt nahlas. Ale občas jsem si říkala, že už je to moc, že se to opakuje. Ale určitě je to fajn lehčí čtení :-)

02.02.2019 4 z 5

Tajemství porodních bab Tajemství porodních bab Sally Hepworth

Oddechovka, která se moc dobře čte. Člověk vytuší, jak to asi dopadne, ale vůbec mi to nevadilo :-)

11.01.2019 4 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Na tuto knihu jsem se těšila. Je fakt, že druhý díl nebyl až tak super jak první, tak jsem začala číst s pocitem, že to taky nemusí být super. Ale nezklamala a znovu děj nedovolil odložit knížku na dlouho. Jen teda ten konec mohl být o něco lepší. I přesto se mi knížka líbila :-)

04.01.2019 4 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Nevím, jestli u takových knížek můžu napsat, že je úžasná - ale je opravdu úžasně napsaná, příběh tří žen, které dokázaly přežít hrůznou dobu a dokonce i ochránit své děti. Kdo se o tuto dobu zajímá, tak určitě knížka stojí za přečtení!

14.12.2017 5 z 5

Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Některé povídky se povedly moc, jiné jsou slabší. Ale když je to vaše oblíbená autorka, tak jí ty "muchy" omluvíte. Příjemné čtení :-)

03.04.2024 4 z 5

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Kniha je předvídatelná, ale přesto je to fajn vánoční oddechovka :-)

10.12.2023 4 z 5

Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Knížka o velké bojovnosti a odvaze nic nevzdat a jít si za svým snem i přes překážky života. Moc se mi líbila a když jsem na konci zjistila, že knížka je napsána podle skutečné události, dostalo mě to ještě víc.

24.09.2021 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

První setkáni s tvorbou autora a asi jsem od toho čekala víc. Prečíst to jde, ale nejspíš to nebude knížka, ke které se budu vracet.

16.08.2021 2 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Když víte, že knížka má i druhý díl, láká vás ho přečíst. Druhý díl je o něco slabší, ale i tak byl fajn :-)

06.03.2021 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Takové příjemné počtení. Člověk tuší, jak to asi dopadne, ale i přesto se to čte dobře, linka s expřítelem je tam na zpestření a doufala jsem, že jim to celé nepokazí :-)

07.01.2020 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

A znovu mužu jen napsat,že je to super oddechovka,u které se člověk dobře pobaví :-)

02.05.2019 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knížka byla fajn - napsaná je čtivě, ale je pravda, že v určité fázi mě už o tom pití přestávalo bavit číst. Chápu, že když člověk klesne na dno, tak ho to jen tak nepustí, ale....

05.04.2018 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Úžasná knížka, kdy se člověk zasměje a na konci pustí slzu. A po zaklampnutí knihy si řekne "jo a o tom je život".

04.07.2017 5 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Za mě super knížka, četla jsem jí už několikrát a teď se k ní znovu ráda vrátila. Zajimavé je porovnávat tehdější medicínu a dnešní :-)

02.11.2016 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Dokonalá knížka! Vymyšlený příběh, ve kterém je pravdivá skutečnost a závěr, který překvapí. Doporučuji všem, kdo si chtějí něco přečíst o holocaustu. Knížka totiž ukazuje drsnou tvář tehdejší doby, ale díky příběhu je hodně čtivá. Člověk se začte a nemůže se odtrhnout.

29.05.2015 5 z 5

Ztracený dopis Ztracený dopis Jillian Cantor

Znáte to, když nečtete anotaci, ale jen vezmete knihu do ruky a začnete číst? Tak přesně tak jsem to udělala a musím uznat, že výběr byl velmi zdařilý. Moc se mi líbí, jak se prolínají dvě období, které nakonec mají celkové rozuzlení. Kniha je napsaná čtivě a téma, které je i podle skutečných událostí, jen podtrhuje sílu knihy.

29.11.2024 4 z 5

V jiné době V jiné době Jillian Cantor

Kniha se mi líbila. Je to takové nenáročné čtení, které ale vtahuje a chcete vědět co bude dál :-)

25.11.2024 4 z 5